Poradíte ohľadom zmeny priezviska dieťaťa?

ullucka
26. mar 2014

potrebujem radu da sa dietatu zmenit priezvisko z otcovho na mmoje? nie sme zobraty a dali sme po otcovi no a teraz chcem aby mal po mne bolo to zle rozhodntie, otcovstvo rusit nechceme len priezvisko da sa to? dakujem

nativanativa
26. mar 2014

Na zmenu priezviska musí dať súhlas otec dieťaťa a aj to len vo veľmi vážnych prípadoch, napr ak je priezvisko hanlivé..... Inak len tak zmenu priezviska nezmenia

jajka71
27. mar 2014

zmenit ho moze sud, nielen ked je hanlive, ale v tvojom pripade zrejme nie, musia byt velmi zavazne okolnosti, ktore by k tomu mohli viest, ale o tych nepadla ani zmienka, pozri si to na vebe v zakone, kedy k tomu moze dojst, teba sa to zrejme netyka

misaelka
27. mar 2014

potrebujes suhlas otca... inac sa to da zmenit sudnou cestou, ale na to musi byt VAZNY dovod ako to tu uz @jajka napisala. to znamena, ze meni musi byt hanlive alebo musi byt nejaky iny dovod. matkina vola uz sama o sebe nestaci. napisem to priamo, ze vam to nevyslo, je uz vas problem, netahajte do toho dieta, bude zbytocne trpiet.

silvinuska6
27. mar 2014

Mňa by zaujímalo žienky čo chcete zmeniť meno dieťaťa z otcovho na svoje že prečo ? vážne ma to zaujíma ja si neviem predstaviť že by som mala zmeniť synove priezvisko napríklad po rozchode po sebe no načo ? veď je to predsa jeho dieťa nie ? to či my sa rozídeme alebo nie to s priezviskom nemá nič spoločné alebo ? či som staromódna ? 😀

guinevre
27. mar 2014

Nestaci dovod, ze sa na priklad rodicia rozisli, a niekolkomesacne dieta bude vyrastat s matkou, otec ho iba obcas navstevuje a suhlasi so zmenou priezviska?