potrebujem radu da sa dietatu zmenit priezvisko z otcovho na mmoje? nie sme zobraty a dali sme po otcovi no a teraz chcem aby mal po mne bolo to zle rozhodntie, otcovstvo rusit nechceme len priezvisko da sa to? dakujem
zmenit ho moze sud, nielen ked je hanlive, ale v tvojom pripade zrejme nie, musia byt velmi zavazne okolnosti, ktore by k tomu mohli viest, ale o tych nepadla ani zmienka, pozri si to na vebe v zakone, kedy k tomu moze dojst, teba sa to zrejme netyka
potrebujes suhlas otca... inac sa to da zmenit sudnou cestou, ale na to musi byt VAZNY dovod ako to tu uz @jajka napisala. to znamena, ze meni musi byt hanlive alebo musi byt nejaky iny dovod. matkina vola uz sama o sebe nestaci. napisem to priamo, ze vam to nevyslo, je uz vas problem, netahajte do toho dieta, bude zbytocne trpiet.
Mňa by zaujímalo žienky čo chcete zmeniť meno dieťaťa z otcovho na svoje že prečo ? vážne ma to zaujíma ja si neviem predstaviť že by som mala zmeniť synove priezvisko napríklad po rozchode po sebe no načo ? veď je to predsa jeho dieťa nie ? to či my sa rozídeme alebo nie to s priezviskom nemá nič spoločné alebo ? či som staromódna ? 😀
Nestaci dovod, ze sa na priklad rodicia rozisli, a niekolkomesacne dieta bude vyrastat s matkou, otec ho iba obcas navstevuje a suhlasi so zmenou priezviska?
Na zmenu priezviska musí dať súhlas otec dieťaťa a aj to len vo veľmi vážnych prípadoch, napr ak je priezvisko hanlivé..... Inak len tak zmenu priezviska nezmenia