Poradíte ohľadom rozsudku o zvýšení výživného?

babulka025
2. apr 2014

potrebovala by som poradit.
prisiel mi rozsudok ktory nadobudol pravoplatnost 25.3.2014 a vykonatelnost 8.8.2013. Vyzivne zvysene zo sumy 35e na sumu 60e od 01.10.2012
dlzne vyzivne od 01.10.2012 - 31.07.2013 vo vyske 250e zaplatit do 3 mesiacov od pravoplatnosti rozsudku
dlzne vyzivne od 01.08.2013 - 31.03.2014 vo vyske 200e zaplatit do kedy? to tam nie je napisane. ista advokatka povedala, ze on mal vykonatelnost uz v auguste, tak uz vtedy mal platit 60e aj napriek tomu ze podal odvolanie. a tym padom od augusta vznikol dalsi dlh ktory vsak musi zaplatit hned, inac mam dat na exekut.urad.
ako mam postupovat, kto mi vie poradit

christina123456
2. apr 2014

Hneď, hneď, nestačí, že to zaplatí, ak mu to určí a potvrdí aj krajský súd? ešte ho treba aj zničiť cez exekútorov ťahať, to je čo ? Kompenzácia nenávisti k otcovi toho dieťaťa ? Pomsta cez dieťa? A keď sa odvolal, tak asi na to nemá, by som počkala, ako rozhodne odvolací súd a nie vrhať sa naňho. Keď to teraz zaplatí a odvolací súd mu určí menšiu sumu, tak už tie peniaze, čo mu patria neuvidí, lebo spotrebné výživné na neplnoleté dieťa sa nevracia a vznikol by mu preplatok na výživnom. Tak si počkajte na rozhodnutie krajského a tam bude mať určené koľko a do akej doby za aké obdobia má doplatiť.

kaktusik007
2. apr 2014

@babulka025 advokatka ti poradila dobre, rozsudok o vyzivnom je vykonatelny DNOM DORUCENIA a je irelevantne, ci sa odvolal alebo nie

@christina123456 ako prepac, ale ked raz je rozsudok doruceny, je vykonatelny -- u vyzivneho je to proste tak a ano, mal platit 60 eur uz... akoze platit 35 eur vyzivne na dieta??? aj tych 60 je mizernych!!!!!! sak ak to aj je na tu najmladsiu, dvojrocnu -- je to vysmech.

dasamo
2. apr 2014

Christina 12345 snad srandujes s tou odpovedou... ved to je ubohe vyzivne a z toho ma matka zit a nedajboze cakat kym sa niekomu par drobnych uraci zaplatit. To manbyt pomsta, aby platil na svoje dieta? Sa mi rozum zastavuje nad takymito odpovedami. Nema peniaze? A koho uz zaujima, ci ma matka peniaze, ci ma cim zaplatit elektrinu, plyn, stravu, lieky? To ma myt matka tolerantna k muzovi, ze nie je schopny zaplatit vyzivne....
Samozrejme, ze pravnicka dobre poradila. Na takychto tatikov treba razne. A necakat.

draik
2. apr 2014

Ak nie je určená iná lehota súdom, mal plniť do troch dní.

kikikocka9
3. apr 2014

a to je pritom vyzivne na 11r dieta..a vzdy sa ohradzoval ze sestra nedostane ani cent navyse a dostala sice len o 25e mesacne ale je to lepsie ako 35e. on sa ma vyborne a ako sa ma jeho dcera ze jej kazdu chvilu nieco treba, ci do skoly, oblecenie, lieky, drogeria - to uz nechce pocut.
drzim palceky moja