potrebovala by som poradit.
prisiel mi rozsudok ktory nadobudol pravoplatnost 25.3.2014 a vykonatelnost 8.8.2013. Vyzivne zvysene zo sumy 35e na sumu 60e od 01.10.2012
dlzne vyzivne od 01.10.2012 - 31.07.2013 vo vyske 250e zaplatit do 3 mesiacov od pravoplatnosti rozsudku
dlzne vyzivne od 01.08.2013 - 31.03.2014 vo vyske 200e zaplatit do kedy? to tam nie je napisane. ista advokatka povedala, ze on mal vykonatelnost uz v auguste, tak uz vtedy mal platit 60e aj napriek tomu ze podal odvolanie. a tym padom od augusta vznikol dalsi dlh ktory vsak musi zaplatit hned, inac mam dat na exekut.urad.
ako mam postupovat, kto mi vie poradit
@babulka025 advokatka ti poradila dobre, rozsudok o vyzivnom je vykonatelny DNOM DORUCENIA a je irelevantne, ci sa odvolal alebo nie
@christina123456 ako prepac, ale ked raz je rozsudok doruceny, je vykonatelny -- u vyzivneho je to proste tak a ano, mal platit 60 eur uz... akoze platit 35 eur vyzivne na dieta??? aj tych 60 je mizernych!!!!!! sak ak to aj je na tu najmladsiu, dvojrocnu -- je to vysmech.
Christina 12345 snad srandujes s tou odpovedou... ved to je ubohe vyzivne a z toho ma matka zit a nedajboze cakat kym sa niekomu par drobnych uraci zaplatit. To manbyt pomsta, aby platil na svoje dieta? Sa mi rozum zastavuje nad takymito odpovedami. Nema peniaze? A koho uz zaujima, ci ma matka peniaze, ci ma cim zaplatit elektrinu, plyn, stravu, lieky? To ma myt matka tolerantna k muzovi, ze nie je schopny zaplatit vyzivne....
Samozrejme, ze pravnicka dobre poradila. Na takychto tatikov treba razne. A necakat.
Ak nie je určená iná lehota súdom, mal plniť do troch dní.
a to je pritom vyzivne na 11r dieta..a vzdy sa ohradzoval ze sestra nedostane ani cent navyse a dostala sice len o 25e mesacne ale je to lepsie ako 35e. on sa ma vyborne a ako sa ma jeho dcera ze jej kazdu chvilu nieco treba, ci do skoly, oblecenie, lieky, drogeria - to uz nechce pocut.
drzim palceky moja
Hneď, hneď, nestačí, že to zaplatí, ak mu to určí a potvrdí aj krajský súd? ešte ho treba aj zničiť cez exekútorov ťahať, to je čo ? Kompenzácia nenávisti k otcovi toho dieťaťa ? Pomsta cez dieťa? A keď sa odvolal, tak asi na to nemá, by som počkala, ako rozhodne odvolací súd a nie vrhať sa naňho. Keď to teraz zaplatí a odvolací súd mu určí menšiu sumu, tak už tie peniaze, čo mu patria neuvidí, lebo spotrebné výživné na neplnoleté dieťa sa nevracia a vznikol by mu preplatok na výživnom. Tak si počkajte na rozhodnutie krajského a tam bude mať určené koľko a do akej doby za aké obdobia má doplatiť.