Poradíte ohľadom majetkového vysporiadania?

bublinka28
26. jan 2016

Ahojte tak moc prosím o radu, ja som v takejto situácii rozvedena skoro rok chcem podať majetkové ale formou dohody nechcem to riešiť cez súd, čo sme spoločne nadobudli tak to boli také veci na chod domácnosti mikrovlnka, stôl, stolíky, skriňa, pracka, podlahy v jednej izbe, proste len takéto veci ktoré on užíva,on mal zobrate dva úvery o ktorých som sa dozvedela až počas manželstva čiže som ich tiež platila zo spoločných peňazí, ako by ste sa vysporiadali vy?ja by som chcela až mi vyplatí všetko keďže to on užíva,lenže určite povie ze nemá z čoho vyplatiť keď spláca úvery a malemu dáva výživné, čo tom prípade?

guinevre
26. jan 2016

Nemusi ta vyplatit ked nema z coho alebo nechce, moze ti polovicu z tych veci dat , na priklad, skrinku, pracku a tym padom to bude rozdelene. Keby ta aj mal vyplatit, tak ti urcite nevyplati polovicu z predajnej ceny, nakolko su tie veci uz pouzivane, a nemaju rovnaku hodnotu na trhu ako tie nepouzite. Pokial si zobral uvery pocas manzelstva a ani si si nevsimla, ze ich "splacas aj ty", a teraz po tebe nikto nepyta peniaze, on ich splaca, alebo su splatene, tak by som s tym ani nic nerobila. Kolko si pytas aby ta za tie stolicky, skrine, mikrovlnku atd. vyplatil? Inak, toto by mala byt diskusia, nie otazka.

liaka
27. jan 2016

Ak on zobral pocas Vasho manzelstva uvery a splaca ich sam tak by som sa v tom nerypala... Lebo potom aj Vy by ste boli povinna mu polovicu na ne prispievat.