Ahojte ak chceme kupovat dom od manzelivej mamy, tak ak to urobime cez darovaciu zmluvu, budu na nej mena nas oboch alebo iba manzela ako syna darkyne? a ked nahodou sa v buducnosti nieco stane bude kazdemu patrit polovica alebo ked je to dar tak to nespada do BSM? a keby to robime cez kupno predajbu zmluvu tiez otazka ci sa tam pisu mena oboch nas manzelov? a znova patri to BSM ze pri rozvode (nahodou ) by to slo pol na pol ? prosim poradte mi ja sok sa uz stratila v tom...
Dobry den, nacrtli ste tu viacero roznych moznosti:
1. To, kto bude na darovacej zmluve, teda kto bude uvedeny ako obdarovany, zalezi predsa od darcu, pripadne od dohody.
Ak tam bude len Vas manzel, bude vylucnym vlastnikom (ak teda ide svokra darovat celu nehnutelnost) len Vas manzel, nehnutelnost nebude v BSM.
Ak bude na zmluve uvedene, ze sa nehnutelnost daruje Vam obom, budete na LV zapisany ako 1/2 a 1/2 podielovy spoluvlastnici...pozor, takto darovana nehnutelnost nebude spadat pod BSM!
2. Kupna zmluva, vsetko co nadobudnu manzelia pocas trvania manzelstva a nejde o dedicstvo, darovanie, pripadne niektore restitucne naroky, patri do BSM. Teda na KZ by ste mali byt obaja, aj ked uz som videla kataster zapisat kupnu zmluvu na pozemky, kde bol uvedeny len jeden z manzelov, no aj tak pojde o BSM.
Takto nadobudnuta nehnutelnost teda bude patrit do BSM.