Pomôžu smsky, emaily, bločiky a fotky na súde?

ariel258
31. okt 2012

Ahojte maminky, mam jednu otazku, Mozno mi budete niektora vediet pomoct. Priatel ide na sud za vyzivne. Jeho ex chce tvrdi, ze mu nic ani len nekupuje a nikdy ani nekupil, (aj ked skoro zakazdym nejake veci posleme) ze urcite ked je u nas nemame ho do coho ani len prezliect, ze s nim ani nikam nezajdeme a ze u nas asi ani neje ked zevraj pride k nej sa nevie dojest... Priatel chce polovicnu starostlivost, a ona ho tymto neguje a nechce to udajne koli "tymto veciam" dovolit. Drobecek ma u nas plnu skrinu komplet vsetkeho oblecenia, kopec hraciek , vzdy ked je u nas je navarene a vzdy sa dobre napapa. Malemu sa zakazdym nieco kupi, ci je to hracka, ci je to oblecenie, ci vitaminy, proste zakazdym nieco. Vzdy ked bolo pekne pocasie a cas tak sme vzdy niekam sli, do parku, do cirkusu, do roznych detskych centier. Chcem sa len opytat ze ci prejdu na sude fotky ako dokazi, pretoze ked sme vzdy niekde boli mali sme so sebou aj fotak. Fotky ako u nas papa, ze je zakazdym v inom obleceni co ma u nas. Na fotkach mame vselico, len ci to pomoze?? Blocky z obchodu, co sa malemu kupovalo? A pomozu aj sms a maily kde sa ona vyhraza ze jej je jedno ze dieta nebude byvat s otcom,(aj ked sa o neho zaujima a vzorne stara) ze bude len platit, ze to mu vsetko vrati a ze mu ho za truc neda pretoze ju opustil? (boli na to dost vazne dovody) Myslite ze to na sude prejde??
Dakujem za vase odpovede.

lucia20
31. okt 2012

My sme teraz cosi take riesili s kamaratokou, co sa rozvadzala... Ja by som na vasom mieste urcite blocky a fotky pouzila. Leob inak je to len jej tvrdenie. Urcite to treba dolozit. Ak mate dokazy, tak von s nimi

brisilda
31. okt 2012

take nieco treba konzultovat s vasim pravnikom ...podla mna by vam to mohlo pomoct 😉

reni12
31. okt 2012

urcite treba na sud priniest vsetko, co povazujete za dolezite. a matka moze trucovat, kolko chce. ked sa otec o dieta vzorne stara a maju dobry vztah, tak je len pre dobro dietata, aby sa stretavali pravidelne a kazdy normalny sudca to uzna. a co sa tyka pravnika, ten je v takychto pripadoch uplne zbytocny, sudca komunikuje iba s rodicmi, pravnik len zhrabne peniaze, ale na pojednavani nema ziadne slovo, nefunguje to ako v tv...

stanislavao
1. nov 2012

urcite pomoze a mozno by bolo dobre aj zavolat socialnu pracovnicku z UPSVaR, ked je dieta u vas, aby ona potvrdila, ze mate pre neho vsetko zabezpecene.

aivill
1. nov 2012

Jasné, použite všetko čo sa len dá ako dôkazy - všetko čo spomínate - je dobré to poslať zrejme na súd predom - aby si to sudca mal čas poriadne prečítať a tak lebo na súdnom pojednávaní na to asi moc času nie je...
Aj môj priateľ keď chodil na súd o výživné nosil bločky ( síce mu moc nepomohli...) a na súde ho ex ešte obvinila že kupuje deťom nevhodné dary ( vtedy 12 ročný priateľov syn si vybral že chce nejakú toaletnú vodu / voňavku, tak mu ju kúpil ... preboha...) No niektoré ex vedia byť riadne zákerné 😝 ...
Držím palce nech to dopadne vo váš prospech 😉

xenicka13
1. nov 2012

ano, to su dolezite dokazy

nene99
1. nov 2012

@ariel258 fotky isto pomôžu, bločky si foť časom zvyknú vyblednúť ;), sms sú diskutabilné... : /
Kamarátova ex sa mu v sms vyhrážala zabitím jeho aj jeho dieťaťa, psychológ určil, že je na spodnej hranici priemernosti v IQ.
A aj napriek tomu mu nechcú priznať dvojitú starostlivosť :( takže držím palčeky...
Môj názor je, že ak sa bude odvolávať na spomínané dôvody, ktoré budete vedieť súdu vyvrátiť ... a sudca nebude zrovna držať stranu matkám (ako to býva) tak by to malo byť vo váš prospech 🙂

nikita308
1. nov 2012

Pri každom konaní, v ktorom sa jedná o deti, je ustanovený ÚPSVaR ako kolízny opatrovník... súd by mu mal dať za úlohu prešetriť pomery na strane oboch rodičov, takže by mal k vám prísť pozrieť a vy mu môžte tie vecičky ukázať a pod... a tie dôkazy treba poslať vopred pred pojednávaním, aby si to sudca mohol dopredu naštudovať...

iviatko
3. nov 2012

ked ma priatel zaujem o.striedavu starostlivost,ona v tom nezabrani. Sud bude riesit dalej,budete mat kontrolu zo socialky,ona nemoze absolutne nic.