Pomoc s výškou výživného

kikusikkk
5. okt 2024

Dobry den, nenajde sa tu prosim nejaka pravnicka, ktora by mi pomohla s tym, aku vysku vyzivneho ziadat od manzela na zaklade nasich pomerov? Dakujem

huginko
5. okt 2024

@kikusikkk sú už nato tabuľky, vygoogli... Od toho sa skus požiadať výšku výživného. Radšej viac, ako menej...

kikusikkk
autor
5. okt 2024

@huginko viem ze su, len situacia je ina, manzel ma iny prijem na papieri ako realne dostava. Plus ma k tomu nadherne tringelty, ratat aj tie? Plat zaroven zavisi od trzby, cize kazdy mesiac iny, mozem spriemerovat posledny rok ?

maciatkolulu
5. okt 2024

@kikusikkk nuž ťažko,môžeš povedať,že pracuje v odvetví,kde sa dostáva sprepitne,ale to raz môže byť a potom zase nie. To,že dostáva na ruku iné ako na papieri,rovnako nedokážeš. Takže sa môžeš odraziť akurát tak z toho,čo má reálne dokázateľne. A pomôcť ti musí právnik,nie baby na koni.

kikusikkk
autor
5. okt 2024

@maciatkolulu peniaze vklada v hotovosti na moj ucet kazdy mesiac , mam screenshoty sprav kde mi kazdy mesiac pise aku dostal vyplatu, to by neobstalo?

huginko
5. okt 2024

@kikusikkk ja by som popísala v návrhu všetko ohľadne príjmu otca dieťaťa. Súd si sám vyžiada príjem od zamestnávateľa....

maciatkolulu
5. okt 2024

@kikusikkk skúsiť môžeš,samozrejme,ale reálne potrebuješ právnika so skúsenosťami,pokiaľ sa mieni manžel handrkovat. A odkladať,fotiť absolútne všetko! Chlapi sa vedia zmeniť ako orasknutim čarovného prútika zo sekundy na sekundu.

maciatkolulu
5. okt 2024

@huginko v ktorom nie sú peniaze pomimo a ani tringelty....

huginko
5. okt 2024

@kikusikkk vytlač si ich, kľudne na súde môžes tým argumentovať. Súd si sám spraví úsudok. Závisí to však aj od toho, či má iné vyzivovacie povinnosti okrem tvojich

huginko
5. okt 2024

@maciatkolulu to áno, preto si ma vytlačiť spravy ohľadne jeho skutočného príjmu. Myslim, ze sudca nie je padnuty na hlavu....

minenkak
5. okt 2024

@kikusikkk však posielali peniaze na účet,tak nechápem

vevebono
5. okt 2024

Ja som išla na súd s fotkami, aby som dokázala, že zarába aj inak ako v zamestnaní. Spravila som dobre, žiadala som samozrejme viac, ale nerátala som s tou sumou, čo mu naparili.
Určite si vytlač screen a doloz to. Kľudne priamo na pojednávaní, aby si on nezhanal výhovorky

kikusikkk
autor
5. okt 2024

@minenkak nikde som nenapisala ze dostava vyplatu na ucet

kavasmliekom
5. okt 2024

@kikusikkk ahoj, môžeš si ako dôkaz vytlačiť tie spravy, kde máš napísané, že je to jeho výplata, tiež výpisy z účtu kde máš v čase jeho výplaty vklad na účte. Každý dôkaz je dôležitý. Sprepitné je také diskutabilné, ale spomenúť môžeš aj to. Najlepšie by bolo, keby ste sa vy dvaja dohodli na nejakom výživnom a urobili kompromis. Aby sa mal dobre aj on, aj vaše dieťa. Samozrejme, musíš brat do úvahy aj tvoje náklady na dieťa, nie len on je povinný platiť.

cacianka
5. okt 2024

Základ je, aké sú náklady na dieťa, tak si to poriadne prerataj. Všetko, nielen stravu, hygienu, odevy, obuv, školské náklady, mimoriadne výdavky ( škola v prírode,lyžiarsky, plavecký, okuliare, zubný strojček,)
Ale aj náklady na bývanie vodné stočené, plyn elektrina.
Dokladuje akýmkoľvek spôsobom mužov príjem, ofiko aj na ruku, alebo použi aj dôkazy že aj keď má malý plat ofiko, tak na základe príjmov na ruku si dokáže kupovať drahé veci, bicykel,motorka, auto , výlety,dovolenky, a pod

damian85
5. okt 2024

@kikusikkk to vy neviete aké su náklady na vaše dieťa ? Jeden klik na účet a presne viem na cca 50 eur presne koľko ma dieťa stojí. A môže nás stáť len toľko , koľko ako rodičia zarobíme. Predsa ak platím školné , súkromnú školu , liečenie , oblečenie a i. Dieťaťu kupujem iba to na čo mám. Sú len 2 typy rodičov , ktorý by chceli aby ich dieťa žilo z lásky a potom sú tú taký čo chcú aby ich dieťa žilo ako v rozprávke aj keď ich príjem je 100 eur nad minimálnu mzdu.