Pomoc pri zvýšení výžvného

fatamorgana1
4. apr 2018

Ahojte, mala som pojednavanie ohladom zvysenia vyzivneho, taha sa to uz rok a pol. Dotycny nikdy neprisiel. Ale dnes prisiel aj s pravnikom, ako je to na sk zname, moj ex pracuje ako taxikar samozrejme 40h mesacne za cenu 92,- (hahaha). Byva u rodicov kt ho satia a zivia (ma 38rokov). Ja som onkolog pacientkou, a pracujem na dohodu, na niekolko hodin. Nasa firma vsak robila nieco vv jednom vchode kde dotycny odporca byva v podnajme (na sude som to poved a on sa vyjadril ze tam byva jeho kamarat a on u neho obcas prespava, co vsak nie je pravda, nakolko mi domovnicka vravela ze tam normaalne byva). Vraj ma plat 92e a ztoho plati 60e vyzivne,ziadne ine vydavky nema (osatenie, tel a stravu platia rodicia), co je vsetko loz,pretoze jeho mama v zivote nedala nic zadarmo. Zahral sa na takeho chudacika, zahral na city. Mna teraz sudkyna vyzvala aby som predlozila vsetky doklady o kupe hocico pre dceru do 15dni (blocky,....ako ja teraz zdokladujem stravu, za 15 dni, sa toho nenazbiera urcite.) a okrem toho mam doniest svoje papiere od doktora ze som naozaj onko pacient. To je neskutocna sila, tak ja sa mam preukazovat a on vyjde ztoho ako neviniatko?a to podotykam dcera ide do 1r na strednu skolu, posiela vyzivne 60e a nikdy nedal naviac ani cent. Mate niekto nejake blocky o strave kt by ste vedeli prefotit mi?

lienqa
4. apr 2018

To je blbosť fotiť ti bločky, určite si nešla nakupovať potraviny na druhý koniec Slovenska..skús to inak premyslieť..

pribinak
4. apr 2018

nepozeraj sa na to tak, doloz co treba a uvidis ake vyzivne vyrube sudkyna. Daj tam kolko platis dcere listky na autobus, kolko stoji skolska jedalen, kolko stoji kruzok, mobil, internet, daj hocico co si kupovala na jedenie, drogeriu ci skolske pomocky, napr. ze zo skoly ide do divadla, alebo ze maju vylet

blocky vies zohnat aj od dobrej susedy, ze kupovala napr. topanky, alebo robila nakup a kupovala pracie prasky ci nieco na oblecenie pre deti

urob si papier a tam napis, ze tolko a tolko ta stoji najom + energie a kolko priblizne mesacne minies na potraviny, drogeriu ci skolske pomocky
mozes povedat, ze napr. dcera potrebuje lieky na alergiu ci ortopedicke vlozky, alebo nosi okuliare a to ta mesacne stoji tolko a tolko

este vies napr. spisat aj to, ze boli vianoce a ci jej nieco dal, alebo narodeniny ci meniny a ci nieco dostala
sudkyna to nepyta aby ta sikanovala a on bol neviniatko, ale aby mala celkovy obraz co a ako .

samozrejme daj tvoj prijem, spocitaj kolko ta stoja lieky a vitaminy

veronikastrickova
4. apr 2018

Blocky skus skor v skupine Kosice ziadat takto by ti to nepreslo.

fatamorgana1
autor
4. apr 2018

dakujem

duun
4. apr 2018

Ja som sa tiež cítila podobne - musela som dokladovať príjem za posledné dva roky, všetky daňové priznania, všetko okolo domu.. ex to všetko odignoroval. Inak - výdavky som dokladovala aj výpisom z môjho účtu - kupujem skoro stále iba kartou - vyznačila som všetky nákupy potraviny, drogéria atď., platby na poistné, inkaso, stravné synovi a pod. Veci, ktoré som nechcela, aby vo výpise boli (moja kaderníčka napr., ex by mi pri súde vyhadzoval na oči aj tých 7e, že luxus) tie som normálne hrubou fixou začiernila (máš na to právo a ešte stále je to použiteľné na súde). Možno je to schodnejšie ako hľadať bločky - výpis máš z banky tuším až rok a pol dozadu a máš tam všetky platby za byt = bežné, neustále výdavky.

fatamorgana1
autor
4. apr 2018

@pribinak ano to viem,ale ja to musim zdokladovat blockami

veronikastrickova
4. apr 2018

@fatamorgana1 stravu skus od susedov blocky

katrin21
4. apr 2018

@pribinak vyzivne nie je len strava..je to aj strecha nad hlavou..vsetko...cely zivotny standard dietata

veronikastrickova
4. apr 2018

@katrin21 nie je, ale ja som pri urcovani vyzivneho nedala ani jeden blocik za hracky a podobne veci, iba strava, oblecenie, lieky, drogeria a plienky. Nezaujimalo ju ci nieco kupi otec navyse. Zial je sudca a sudca, niekto nebude riesit a urci vyzivne iba podla prijmu otca a iny bude riesit kazdu blbost co sa dietatu kupi a co potrebuje aj nie a urci vyzivne aj ked otec oficialne nezaraba.

pribinak
4. apr 2018

@katrin21 precitaj si cely moj prispevok este raz a potom pouvazuj ci pisem len o strave, ok?

maminuska
4. apr 2018

@fatamorgana1 predovšetkým ak sa ti dá zožeň si právničku aj keby si si na to mala požičať. Myslím že zas sudcovia nie sú tak padlý na hlavu aby verili tomu , že dospelý človek žije u rodičov , živia ho šatia ho a on má príjem 92 EUR. Tak nech zmení prácu a ide robiť inde, jeho povinnosťou je živit dcéru . Je potrebné sa efektívne brániť.
S tými bločkami si nelám hlavu, dolož všetko čo máš ...to čo nemáš nahraď potvrdením od školy, triednej , navrhni svedkov...domovníčku , susedu ... Jednoducho zmobilizuj sa .

veronikastrickova
4. apr 2018

@maminuska ver ze su aj taky sudcovia, ktori neriesia ked im pomaly dokazy donesies ze robi na cierno

katrin21
4. apr 2018

@pribinak preco mi v takom tone pises...ja tym chcel povedat, ze dnesne sudkyne su mimo , ked chcu takto blocky a zakon hovori pritom, ze dieta sa ma pravo podielat na rovnakej zivotnej urovni ako jeho rodicia..vratane dovoleniek a pod.
Je jasne ze zivnostnik si bude vykazovat nizke prijmy, tak by mala mat rozum a skor sa zaujimat o jeho zivotne naklady..ci nie su nad ramec jeho vydokladovanych prijmov.
Najmi si aj ty pravnika.
@veronikastrickova ja viem..som rozvedena a znova vydata..

cecilia68
4. apr 2018

@fatamorgana1 Už som ti písala SS...mám cca 100 bločkov

maminuska
4. apr 2018

@veronikastrickova , moji riešili ,museli ..právnik ich dotlačil . Pre mňa to boli najlepšie investované peniaze. A tiež som mala také absurdity že až ..akože živí manželku , ktorá zarobí ani nie životné minimum a na sociálnych sieťach dovolenky z luxusných destinácii. To by bolo na román . Ja som bola úspešná , či to bolo v jednom krajskom meste alebo v druhom .

maminuska
4. apr 2018

@veronikastrickova jednoducho je potrebné preukázať odhodlanie , že za tým pôjdeš cez odvolanie, dovolanie , ústavný súd ...že využiješ všetky možnosti čo ti právny štát dáva. Ale to môžeš len s pomocou právnika, ak sám nie si právnik.

veronikastrickova
4. apr 2018

@maminuska napisem ti spravu, mozno mi budes vediet pomoct

fatamorgana1
autor
4. apr 2018

@veronikastrickova aj ja by som poprosila o poradenie, dakujem

maruski99
4. apr 2018

ak platievaš kartou tak by ti aj to mohlo pomôcť, ak si nemôžeš doma tak si daj vytlačiť výpisy v banke, tam sa toho isto nájde dosť. a bločky pýtaj od kamarátiek a známych 🙂

deti95060810
4. apr 2018

ja som sa súdila 8 rokov, kým sudca skončil výživné na dieťa...Aj to keby tá stará sudkyňa nešla ja neviem kam, tak sa súdime ešte asi ďalších pár rokov...Ale zobral to pomerne mladý sudca, ten rovno povedal môjmu ex, že na súde dobre poznajú živnostníkov, a on nemá problém mu tam poslať daňovú kontrolu čo všetko zamlčal resp. nepriznal....a nech ešte aj tie dovolenky láskavo prizná .... Nakoniec zvýšil výživné 3krát vyššie ako platil....samozrejme ex bol nespokojný, dal odvolanie a na kraji mu priklepli platiť ešte viac...ani tam neuverili aký je on úbožiak...
doporučujem pozrieť katastrálny portál - tam sa dozvieš ex nehnuteľný majetok...len to musíš spraviť ty, žiadny sudca za teba hľadať exove majetky nebude...
Super je mať aj právnika....Ja som to dala síce bez právnika, ale to musíš byť pomerne šikovná a výrečná...

veronikastrickova
4. apr 2018

@deti95060810 tak takeho sudcu by som brala aj ja. Moj ex je velmi presvedcivy a vo vyhode pri zenach, tie vie oblafnut recickami