Polovica na nadštandardné výdavky

6. sep 2024

Ahojte, minulý rok som dávala na sud o zvýšenie výživného. Dohodli sme sa na zmierovacom konaní na výške pre obe deti, a tiež na tom, že otec je povinný prispievať na polovicu nadštandardných výdavkov (ŠvP, bicykle, vybavenie izby, atď)keď som sa pýtala tej vyššej súdnej úradníčky, tak mi povedala, že ja mu pošlem mailom blok, faktúru, a on mi to musí doplatiť s najbližším bežným výživným. Takže dohoda bola, súd to odobril. Lenže je rok od súdu a nepreplatil mi ani h.. bloky, faktúry posielam mailom, na adresu ktorú zadal na súde, nereaguje absolútne na nič. Ale čo s tým, že neposiela to, čo má za povinnosť? Ako to viem prosím riešiť? Je mi jasné, že ak by neposlal bežné výživné, idem ku policajtom, a tak exekútor. Bezne výživné ale platí riadne a včas. Ako si viem teda pomôcť?

pribinak
6. sep 2024

Keďže otec si neplní svoju časť dohody tak by som opäť požiadala o zvýšené výživné

ukgirls
6. sep 2024

tak s atreba zas obratit na sud a predlozit vsetky blocky s tym,ze to proste ignoruje

autor
6. sep 2024

@pribinak presne toto som chcela, ale ďalší rok ide chalan na SŠ, tak asi počkám dovtedy a zatiaľ to teda aspoň zozbieram.
Každopádne @ukgirls ďakujem kočky

lucka_ke
6. sep 2024

nečakaj, lebo spätne ti nedoplatí, rieš hneď s tým, že nedodržiava dohodu a žiadaj vyššie výživné o túto sumu (spoítaj sikoľko to bolo za určité obdobie a spriemeruj za mesiac)

simca06022011
6. sep 2024

napriklad ja by som s takouto dohodou na strane otca ani nesuhlasila vobec. DAla by som, ze ano extra naklady preplatim, po dohode. Na tvojom mieste si poziadam o zvysenie vyzivneho a bez nejakych hluposti ako faktury a preplacacky, to potom by skor malo fungovat, ze najskro posle peniaze a potom sa kupuje.

autor
6. sep 2024

@lucka_ke nie je to tak, že tu si súhlasil s dohodou a toto si ostal dlžný? Žila som teda v omyle, určite zájdem za právnikom, nech mi to sformuluje

autor
6. sep 2024

@simca06022011 ja som s nou súhlasila, lebo platil na hlavu 40€ a súd mu zvyšoval o 400%. Úradníčka vravela, že viac jednoducho nemôže.
Ale pravda je, že sa mi zmenili aj okolností, ja som toho času na rodičovskej , takže logiku by to dalo

Veľká vďaka ženy 🤩

sante81
6. sep 2024

To myslíš vážne že 40e na 1 dieťa????

autor
6. sep 2024

@sante81 áno, sudca bol jeho kamarát 🤥