Podplatenie DNA testov

levandula27
9. mar 2017

Prosím vás, daju sa DNA testy podplatit?? Aj keď si myslím, že hej..

dominika6
9. mar 2017

@levandula27 kto by si vzal na zodpovednosť takéto niečo za pár šupov?

alenah31
9. mar 2017

@levandula27 nie nedajú. A ako prosím ťa by to šlo?? Genetika nepustí, na trhu síce sú aj voľnopredajné testy DNA, ktoré ale súd nepripúšťa ako dôkaz a VŽDY dáva robiť vlastné - robia ich pod elektronicky vygenerovaným Identifikačným číslom a nie pod menom takže ani v laboratóriu nevedia koho testujú.

dominika6
9. mar 2017

a ked už sú pochybnosti stačí nech lekár urobí test na krvnú skipinu rodičov aj dieťaťa a je to..

levandula27
autor
9. mar 2017

Tak ja si nemusím robiť žiadne testy na otcovstvo, ja dobre viem kto je otcom. To iba on vyryva,aj keď dobre vie,že je otcom. Preto sa pýtam, keďže ide rovno do prehratej bitky, či sa dajú podplatit. Nechápem jeho úmysel..

sissy27
9. mar 2017

@levandula27 ťažko, v labáku nevedia koho sú vzorky, tie sú označené len kódom... a vzorky nemá celý čas od odberu po spracovanie pod dozorom len jedna osoba... to by musel mať veľa ľudí pod palcom a veľa peňazí nazvyš 😀
a jeho úmysel? aby si sa zľakla a upustila od tých testov, dala mu pokoj a on nemusel platiť...
tie testy nariadil súd, či je to vaša osobná iniciatíva?

levandula27
autor
9. mar 2017

@sissy27 dnes bol súd na výživné. Lenže ja som už raz stiahla svoj návrh - pretože sa vyhrážal striedavou starostlivosťou a ja som sa zľakla (to bolo pred 3 mesiacmi). Lenže potom mi x ľudí vynadalo,že som urobila sprostosť a že výživné patrí dieťaťu. Tak som si najala pravnicku, najlepsiu v meste. On medzitým podal návrh na zapretie otcovstva, takže dnešné súdne pojednávanie bolo skrz toho prerušene. Advokátka mi povedala,že domov mi príde predvolanie na súd, na zapretie otcovstva a na tom pojednávaní sa rozhodne,aby sa vykonali DNA testy. A on sa vykruca jak had z platenia, syna ešte ani nevidel a nemá záujem.. a teraz napísal ďalšie vyjadrenie, že od 1.roka dieťaťa bude žiadať striedavú starostlivosť..

fefe123
9. mar 2017

Velmi sa tej striedačky nemusíte báť, nemajte obavu, že by sa mu chcelo strarat o dieťa, keď ho doteraz ani nebol pozrieť, len vás straší... pýtajte čo Vám a dieťaťu patrí, môžete aj na seba

sissy27
9. mar 2017

@levandula27 normálne sa musím smiať - nie na tvojej situácii samozrejme 🙂 ale popiera otcovstvo, odmieta platiť, o dieťa nejaví záujem, ale bude sa trhať o striedavku a hneď ako to "cudzie" dieťa bude mať rok, hej? 😂 prosím ťa, až bude pojednávanie, daj mi vedieť, vezmem aj popcorn a colu, toto predstavenie by som rada videla z prvej rady 😂
Ty sa neboj, predpokladám, že si si absolútne istá, že on je biologickým otcom, výživného sa určite nevzdávaj a nepočúvaj tie jeho debilné kecy, nekomunikuj s ním o ničom okrem vecí, ktoré sa týkajú syna a aj to najlepšie cez sms alebo maily, nie po telefóne alebo slovne.

levandula27
autor
10. mar 2017

@sissy27 a to som ti len tak v skratke napisala vsetko. Malý bude mať o chvíľu pol roka,dala som si ešte tu námahu pár hodín po pôrode, že sa mu narodil syn a reakcia nulová. Ešte po mesiaci som mu ako krava písala, či vôbec mieni prísť pozrieť syna. Odpoveď zase žiadna..
A keby čítaš to vyjadrenie tak to sa už totálne ušulaš od smiechu 😂 malo 11 strán - 9 strán o tom, ako on nemôže platiť na dieťa,lebo má chorých rodičov, aké on ma výdavky a koľko platí za hypotéky mesačne - najnovšie si zobral na 93.tis eur vraj na spoločné bývanie s manželkou. So štetkou, s ktorou ma už v tehotenstve podvádzal..desiata strana o tom,že malého chce každú sobotu od 14.00 fo 16.00 a posledná strana,že on chce dôkaz že je biologicky otec. Ale ja to stále hovorim, že on je iba biologicky darca spermie, ziaden otec!!!!! A ešte že chce striedavú,no. Len aby nič neplatil na syna, aj keď evidentne nevie,že pri striedavej zaplatí ďaleko viac 🙂

levandula27
autor
10. mar 2017

@fefe123 no viem,že ju nedostane na tak malé dieťa, ale aj tak tam je obava..malého nadovšetko milujem a neviem si ani predstaviť, že jeho špinavé paprče sa ho raz dotknú. A potom raz príde a bude sa pred ním tváriť, že jeeej ahoj - ja som tvoj ocko. Keď teraz naňho sere, platiť nemieni a ešte aj tvrdí, že neni jeho.

sissy27
10. mar 2017

@levandula27 bude asi veľmi prekvapený, ale súd neprihliada na jeho úvery, hypotéku a podobne - vyživovacia povinnosť na dieťa má prednosť pred všetkým ostatným, čisto teoreticky - z jeho príjmu mu musí ostať len životné minimum, všetko ostatné môže ísť na výživné na dieťa. Samozrejme ak má detí viac, tak na tie sa prihliada. Ale zase buďme realisti, do takýchto extrémov to zase sudca nepoženie, aby mu ozaj nechal len to životné minimum.
A pre teba dobrá rada - neobtieraj si oňho ústa, že je taký onaký, špinavé paprče, jeho manželka je štetka atď. - bol to tvoj výber a svojho času ti bol dosť dobrý 🙂 Neznižuj sa na jeho úroveň.
Na súde sa vyjadruj len stručne, k veci, slušne a bez zbytočných emócií, aj keď to nebude jednoduché, ale bude to hlavne v tvoj prospech.

levandula27
autor
10. mar 2017

@sissy27 to ja viem,také niečo som som ani na jednom pojednávani nepovedala. Hovorila som stručne a k veci - nie ako on milión omáčok okolo. Horšie je, že on uviedol čistý príjem cca 1.200e a z toho že mu ostáva myslím 300e alebo nejak tak. Preto sa bojim že sudca mu prihliadne na tieto jeho úvery a pod.

levandula27
autor
10. mar 2017

@sissy27 a ešte horšie je,že mu neviem dokázať príjmy, ktoré ma na čierno keďže popri školstve vedie aj podnikateľskú činnosť.

sissy27
10. mar 2017

@levandula27 čistý príjem 1200, z toho sa odpočíta životné minimum (to je niečo okolo 200€, neviem presne), potom ide výživné na všetky deti ktoré má a potom je všetko ostatné... hlavne ak si ďalšie úvery bral až po tom, čo vedel, že bude dieťa - to je ozaj jeho problém, mal rozmýšľať
a čo sa týka dokazovania čiernych príjmov, tak ti píšem IP 🙂

maciatkolulu
10. mar 2017

@levandula27 ono tazko vobec predpovedat co bude,kedze ti sudcovia rozhoduju vselijako, pokial ma trochu iq tak vie, ze ked sa potvrdi otcovstvo, tak bude platit na dieta, nechapem trochu preco sa bojis, ked sama vies ako to je, nechapem, ze si stiahla ziadost, ked si vedela ako to je, ze je zenaty, ze nechces, aby sa stretaval s dietatom, ja osobne pokial nei si na tom financne nejako desne, by som sa uplne vykaslala na vyzivne, pretoze ked mu urcia vyzivne a otcovstvo sa samozreje potvrdi, tak okrem povinnosti bude mat aj prava....ci chces, ci nie. A moze zacat robit problemy, neskor bude mat dalsie dieta s manzelkou a bude ziadat o znizenie atd. Mne by to osobne nestalo za tieto nervy a natahovacky.

levandula27
autor
14. mar 2017

@maciatkolulu pôvodne som to tak chcela, aby bol vymazaný z RL a dal nám pokoj. Lenže podľa zákona sa to nedá..potom mi x ľudí povedalo, či mi šibe že aku sprostosť som urobila keď som stiahla návrh na výživné. A uvedomila som si,že je to proste jeho povinnosť a problémy bude robiť tak či tak. Jednoducho pokedy som mu ja dala pokoj,že nechcem výživné, tak ani on nemal akože záujem o malého. Ale akonáhle som teraz znovu podala návrh na vyzivne, tak tam odrazu aj žiada,vraj aby som mu každú sobotu dávala malého a ešte aj na drzovku napísal, že od 1.roka dieťaťa bude žiadať striedavú starostlivosť. Malý bude mať coskoro pol roka a on ho ani nevidel,neprejavil ani jediný raz záujem o neho! Mňa všade poohovaral,že aka som ja k.....a pod. Pritom on ma nechal v 6.mes tehotenstva a zo seba teraz robi boha. Takže moje pojednávanie bolo teraz pozastavene,lebo on podal návrh na zapretie otcovstva. Lenže on aj keby sa na hlavu postaví, je jeho biologickym otcom - aj keď ja hovorím nie otcom, ale len darcom. Všade zo seba robí chudacika a pritom je mesačný prijem vsetko spolu aj 2.tis eur. A mne navrhol že 50e výživné a nič viac.. a takýto človek je učiteľom na ZŠ!!!! Mam sto chutí napísať na ministerstvo školstva niekedy.

wolke7
14. mar 2017

Dobre si rozmysli, ci ti to vyzivne stoji za to, ze sa s nim budes dalsich 20 rokov natahovat o dieta. On ako otec ma pravo na stretavanie sa - tomu sa nevyhnes. A casom moze naozaj ziadat aj o striedavu starostlivost, je uplne jedno, ci sa doteraz o dieta zaujimal alebo nie. Sudy hladaju riesenie do buducnosti a netrestaju za minulost. To ti este len vzniknu problemy o akych sa ti nesniva. Mnohe zeny tu by ti vedeli rozpravat o tom, ake by boli radi keby ich ex nejavil zaujem o dieta a nechal ich napokoji zit si svoj zivot. Ak nie si vo financnej nudzi, a na tie jeho peniaze nie si odkazana, tak nemut zbytocne vodu.

maciatkolulu
14. mar 2017

@wolke7 ja si to tiez myslim, ze je absolutne zbytocne sa natahovat, pretoze v tom pripade ma otec nielen povinnosti, ale aj prava....a sama pisala, ze ma prijem nizsi teda ten, ktory sa da zdokladovat, aj ked teda ucitel na ZS urcite nema 2tis😅 teda pokial hovorime o slovensku aj keby doucovaô je to nejako vela, ale je to uplne jedno ked to nevie ona ako matka dokazat a tahat sa po sudoch kvoli peniazom a potom sa triast, ze ako mu bude urcene stretavanie, lebo mu zakonite bude urcene. Sama autorka pisala, ze pokial neziadala peniaze za dieta, tak dal pokoj a nemal zaujem, tak ja neviem pokial nejde o naozaj velku nudzu rozhodne by som sa ja po svojich skusenostiach na to vykaslala a vobec teda nechapem preco ho dala zapisat do RL ked od 6.mesiaca nie su spolu....

mirica
14. mar 2017

@levandula27 ...pri určovaní výživného sa bude zohľadňovať aj príjem jeho manželky. Takže to nie je len o jeho príjme, a že si zaráta všetky výdavky. Výživné sa neurčuje tak, že sa mu z príjmu odrátajú veškeré výdavky na ktoré si spomenie, a zo zvyšku sa vyráta výživné. Výživné je nadradené všetkým ostatným výdavkom vrátane hypotéky. určite by som to neriešila tak, že ho neuvedieš ako otca, lebo stať sa môže hocičo....teraz môžeš byť na tom finančne dobre, ale to sa môže zmeniť.

ešte by som ťa upozornila, že máš nárok aj na preplatenie časti nákladov na detskú výbavičku, treba dať na súd všetky bločky , ktoré máš(kočík, vanička, postieľka a podobne)

ďalej môžeš žiadať aj príspevok na výživu nevydatej matke a to do 2 rokov veku dieťaťa(to je niečo ako výživné na teba)

maciatkolulu
14. mar 2017

@mirica hej, pravda, ale potom bude znasat aj naroky otca.... a s tymi blockami je mi to fakt smiesne, som rozvedena a viem o com urcovanie vyzivneho je a s blockami tam nabiehat, je to posledne, co sudkynu zaujima, je to boj a uplne zbytocny, jasne, ze otec ma platit, ale potom pokial prejavi zaujem sa zial matka musi prisposobit a nie deklarovat, ze sa ho tie "spinave paprce" nebudu dotykat, tie paprce sa kedysi dotykali aj jej, kedze si ho vybrala za otca dietata a tie paprce jej budu platit, takze zial s peniazmi je spojene aj stretavanie sa s dietatom, takze zvazit si pre a proti a najma ked otec preukaze nizsi prijem ako ma realne, ci to stoji naozaj za to bit sa a nakoniec aj tak bue ziadat o znizenie, lebo predpoklad je, ze budu mat s manzelkou spolocne deti a prosti je to beh na dlhe trate....

mirica
14. mar 2017

@maciatkolulu ....bločky chcú ak si uplatňuješ tú výbavičku......pri klasickom výživnom ich už nechcú väččšinou.

podľa mňa sa jej len vyhráža , aby nemusel výživné platiť.....keby mal o dieťa záujem, tak by ho bol aspoň pozrieť.....poznám pár takýchto .....po určení výživného na dieťa kašlali tak ako aj doteraz.....pri tak malom dieťatku určia stretávanie v prítomnosti matky , nalmä ak ho ešte ani nevidel....nemá vytvorený vzťah k nemu

maciatkolulu
14. mar 2017

@mirica hej teraz v pritomnosti mat a potom aj samostatne, navyse mna by to aj obtazovalo, s tak malym dietatom labzovat a tie nase sudy..... Nuz, ja by som do takeho niecoho po mojich skusenostiach nesla, inak nie je rozdiel medzi vybavickou a nakupom napriklad skolskej tasky a pod😉 dieta totizto potrebuje stale veci a stale viac a viac, praveze to male dieta potrebuje trochu menej... A kocik sa da kupit z bazaru atd, je to veeelmi diskutabilne, jasne, ze ten otec sa ma starat o svoje dieta, platit a prispievat, ale ja by som to neriesila takto, bola by som rada, ze mi da pokoj, neviem, ci by mi stovka stala za tie nervy, co by mohli nastat potom.... Ale je to kazdeho vec, ked chce bojovat, ma na to nervy a peniaze na pravnikov a cas, tak nech do toho ide, moj nazor je, ze neist a zit radsej z mala, ale v klude, kedze ma nazor nanho taky ako ma, tak ani k dohode zjavne nepride, celkovo to musel byt divoky vztah, ked ju nechal v siestom mesiaci a uz je zenaty....

levandula27
autor
15. mar 2017

Nepotrebujem aby ste ma tu komentovali, nehnevajte sa..každému sa strašne ľahko hovorí do cudzieho života, najmä keď ste si nezažili to čo ja. A keby takto postupovala každá mamička na svete,že si povie tak radšej mu dám pokoj a nebudem pýtať výživné, ale budem živoriť s dieťaťom?! Takže všetci takíto úžasní oteckovia si budu vyvalovat pupky a nestarat sa o dieťa, ktoré splodili..to už kde sme?!!! A poznám vela mamičiek, ktorým sa bývalý tiež takto vyhrážal a aj tak podali na výživné. Prečo by som ja mala so synom žiť z 200e materskej keď jeho mesačný príjem cca 2 tis.. a to že je učiteľ nič neznamená, veď asi viem že je podnikateľ a koľko zarobi na čierno - žiaľ to neviem dokázať.

wolke7
15. mar 2017

@levandula27 z toho, co zarobi na cierno nic neuvidis, to vies sama. Takze kalkuluj z oficialneho prijmu a potom zvazuj, ci ti to stoji za to, aby mal urceny pravidelny styk s dietatom - nebodaj nie striedavku. Zena, podla mna nevies do coho ides.

levandula27
autor
15. mar 2017

@wolke7 sam priznal prijem 1.200e. Pol roka nevidel malého a nemal záujem..Podľa teba ma možnosť dostať striedavku??

wolke7
15. mar 2017

Urcite nie hned, ale co ty vies, ked bude mat maly 5-6 rokov?
Mozno teraz dostane navstevy v tvojej pritomnosti, po case bez teba a ked to bude fungovat, tak moze ziadat stale viac a viac casu - aj striedavku - preco nie? To, ze sa 6 mesiacov o neho nezaujimal, neznamena, ze nemozu mat super vztah, ked syn bude starsi. Sud ho nebude trestat za to, ze doteraz nejavil zaujem, naopak budu mu chciet vyjst v ustrety, aby syn mal vzath s otcom a naopak. Ved to aj dava zmysel a urcite je to pre dieta dobre. Ale tebe to narusi zivot strasne. Viem o com hovorim. Ja by som za ziadne peniaze na svete nerobila to, co robis ty. Ale to je len moj osobny nazor.
Mozes si zit svoj zivot v pohode so synom, bez toho aby ti v nom nejaky ex, ktoreho nenavidis bol dennodenne prezentny. Ale ty si sa uz do toho pustila, neviem, ci sa z toho da este tak lahko vycuvat.

maciatkolulu
15. mar 2017

@levandula27 po jednom hektickom rozvode viem o com pisem, nemas potuchy co to vsetko bude obnasat, ake su natahovacky na sudoch, ze ta bude tiez stat peniaze a nervy.... A on s povinnostou platenia dostane aj prava k dietatu, ktore budes musiet dodrziavat, to nie je iba o peniazoch, trochu rozmyslaj a vobec to nie je na sudoch, tak, ze matka je uboha stvora a otec hajzel, to budes zirat este, ono totizto do toho dietata ste isli obaja, samozrejme mate mat rovnake povinnosti obaja, ale POZOR aj rovnake prava a co ty realne vies, mozno sa otecko spamata, ved vela otcov sa aj v beznych rodinach zacnu dietatu venovat ked uz je to "partak" takze si musis uvedomit co vlastne chces. Lebo takto to vyzera, ze si nasrata, co je samozrejme a pochopitelne a ide ti len o peniaze, kedze si sa vyjadrila, ze jeho spinave paprce sa ho dotykat nebudu, tak si hold skus uvedomit, ze existuje aj taka moznost, ze sa ho budu dotykat.... To je len rada. Ono nakoniec pre dieta by bolo absolutne idealne, kebyze sa vase vztahy utrasu a otecko bude platit a bude mat normalny pekny vztah so svojim synom, ale to s tym musis byt aj ty uzrozumena, zeby chodil do domacnosti k tej "stetke", ktora je ak som spravne pochopila uz manzelkou.... Naozaj si zrataj dva plus dva a uvidis a navyse, to nebude az taky hajzel ked priznal dobrovolne 1200, inak dobry plat na ucitela na zakladke😉

levandula27
autor
15. mar 2017

@maciatkolulu ja som nemala problém keď ma opustil, aby za synom chodil a staral sa i neho. Brala som to tak,že aspoň mi pomôže, a prečo nie - syn ma pravo ho poznat. Ale v budúcnosti je na nom či s nim bude chcieť byť alebo nie. Viem,že rozhodnutia súdu iba umožnia jeho otcovi sa s nim stretávať..a pokedy by sa ku mne správal normálne tak mu ho dám. Lenže pri takomto správaní ako ma všade poohovaral a pod to nebude ľahké. Najhoršie - alebo najlepšie pre mňa - je to, že on chcel vždy dievčatko, ale bohužiaľ (pre neho) narodil sa chlapec. A odkedy sme vedeli,že to bude chlapec, tak záujem žiadny. Čo je samozrejme zvláštne, lebo chlapi chcú vždy syna, ale on chcel dcéru..mam sesternicu, ma 13roc syna a byvaly sa jej tiež stále vyhrážal striedavou a keď mu sudkyňa vysvetlila čo to obnasa, tak si to rýchlo rozmyslel..