Podielové vlastníctvo a rozchod

12. mar 2024

Ahojte,potrebujeme vyriesit jednu vec,momentalne nechcem pisat do pravnickej skupiny,skor by som prijala info z vlastnej skusenosti. Je tu niekto,kto nebol v manzelstve,cize vztah bez papiera,ale vlastnil nehnutelnost v podielovom vlastnictve s partnerom? Ako ste sa dohodli?jeden z partnerov si nehnutelnost moze nechat,prijem na to ma,v banke by nemal byt problem. Ale vyrovnanie je problem vacsi,jeden z partnerov,ten ktory si nehnutelnost necha,do nej vrazil vela financnych prostriedkov,ktore vie aj preukazat. Prihliada na to sud? Napr,ohodnoti sa nehnutelnost,odrata zostatok hypo a preukazu sa vynalozene prostriedky daneho partnera…?dakujem za info. A poprosim,neriesit,preco nedoslo k manzelstvu,ako tomu nerozumiete alebo ze si mal kupit nehnutelnost iba jeden.dakukem

barka1
12. mar 2024

A neviete se dohodnut bez sudu? Však sud nie je v tomto pripade potrebny. Zbytocne náklady.

syslik81
12. mar 2024

ak mate obaja dokazy kto kolko vrazil do nehnutelnosti to sa odratava a deli sa zostatok .. ale musi to byt ozaj dokaz pripadne svedkovia etc a sud to prehodnoti ...

autor
12. mar 2024

@syslik81 obaja maju podlozene kto kolko dal…vypisy,prevody s poznamkami developerovi,firmam,faktury. Dakujem za odpoved

autor
12. mar 2024

@barka1 dohoda je u nich pravdepodobna,ale ak by nahodou zacal jeden “vystrajat”,tak chceme vediet moznosti. Dakujem,su si aj vedomi trov a poplatkov.

miniatura14
12. mar 2024

S bývalým sme to tak mali. U právničky sme spísali Dohodu o vyporiadaní spoluvlastníctva, tam sa napísalo koľko som ja investovala do bytu a teda koľko a dokedy mi vyplatí. Túto dohodu predkladal aj v banke, keď sa hypo prepisovala len na jeho meno. Akože my sme sa v pohode dohodli na všetkom, ale ako sa hovorí, poriadok robí priateľov 🙂