Podávali ste trestné oznámenie za ublíženie na zdraví pri autonehode, kde vám vinník spôsobil zranenia?

13. sep 2024

Ahojte zaujíma má či ste podávali niekto trestné oznámenie za ublíženie na zdraví pri autonehode kde nám vinník spôsobil zranenia. (jedna z osôb je maloleté dieťa)
Prebieha vtedy súd alebo nie? Alebo ako to funguje.
Je možné že vyhrám a bude nám musieť vinník zaplatiť? Nemám ani urazovú poistku čiže aspoň takto by som si pomohla a vinník do dnes sa nebol ani len ospravedlniť.

raztovsetkozmizne
13. sep 2024

Čisto teoreticky ak mal vinník poistenie, tak niečo by sa mohlo poriešiť. Ale musím viac rozvinúť čo sa presne stalo.

raztovsetkozmizne
13. sep 2024

*musis viac rozvinut

autor
13. sep 2024

@raztovsetkozmizne áno jedna vec je rozbite auto, tam sme už papiere spísali + bola privolaná sanitka, hasiči a policajti, mala som tam dieťa ktoré ma traumy a ideme chodiť k psychológičke, ja mam dosť poranení. Auto je na totalku, to je už spísané lenže zatiaľ ma nikto
nekontaktoval z nehody kde všetko niekto fotil a spisoval.
Musela nás zobrať rýchla pretože mala som krvácania, bolesti, on bez zranení.
Ide mi hlavne o dieťa ktoré je na tom zle psychicky.
A to ešte autosedačka ktorá je zničená nebola tiež ani preplatena, on nám zatiaľ nedal nič ani to prepáč.
Neviem ako konať no nechcem to nechať tak keďže, ja som išla pomaly v svojim pruhu a on do nás nabúral v zákrute.

autor
13. sep 2024

@raztovsetkozmizne do toho nemal pas s čím sa mne priznal a vraj aj pokazené auto a plne sa nevenoval vozovke, išiel rýchlo a dostal šmyk.

deti95060810
13. sep 2024

potrebuješ dobrého právnika... ale vieš aká je vymožiteľnosť práva na sK... mizerná.
Ak má on dokonca správnych kamarátov tak to pôjde do stratena.

matullienka
13. sep 2024

Tak okrem toho prepáč ti on , ale nemá čo dať. Nečakaj, že príde za tebou a prinesie ti hotovosť ako odškodné. Bohužiaľ kým nemáš súdne rozhodnutie o tom, že ti má niečo uhradiť s najväčšou pravdepodobnosťou nedostaneš od neho nič. Hádam mal v poriadku aspoň poistku, že auto pôjde odtiaľ

mimi3008
13. sep 2024

Poviem z vlastnej skusenosti, podas trestne oznamenie a este len zacnu natahovacky. Budes chodit po vypovedaniach, sudoch, ty aj x dalsich osob a este ta moze pravne napadnut spatne za krive obvinenie, napr.po 3 rokoch, napriek tomu, ze do teba vrazil v protismere, kedze neprisposobil jazdu na mokrej vozovke (pisem nas pripad) a zacnesa ten kolotoc odznova. Keby este raz, tak by som uz nepodala.

petulda333
13. sep 2024

Informuj sa u vysetrovatela. Ja som mala nehodu a platilo sa z mojej poistky. Pytala som sa vysetrovatela ci mam zaplatit liecbu a pod,on,ze vobec,aby to este nebolo brane ako uplatok,ze vsetko pojde z mojej poistky

petulda333
13. sep 2024

A teda mne bolo povedane,ze pokial je liecba viac ako 7dni tak sa to berie ako trestny cin,cize oni ho vysetrovat a trestat budu. Do 7dni priestupok.

betulinka1
13. sep 2024

Potrebujes Dobru firmu, ktora sa zaoberá skodovymi udalosťami. Jeden znamy pred veeeeela rokmi asi aj 20 riesil cez firmu Votum. Akurat minule ich spominal, lebo mu akurat končilo vyplácanie renty, co bola mimosúdna dohoda s poisťovňou. Neviem ci existujú ale hladaj takyto typ firiem.

adulikka
13. sep 2024

Mňa zrazil na chodníku,podala žiadosť u právnika, síce za tri roky,ale dostala som peniaze.
Na súde som bola len raz a raz ma ospravedlnili, keďže som vtedy bola v nemocnici.

anouschka5
13. sep 2024

Ak bola privolaná polícia čiže je v prvom rade povinnosť nahlásiť DN ( dopravná nehoda) do 15 dní na poisťovní vinníka - ospravedlnenie nečakaj ľudia sú ignoranti - vinník ti ani nie je povinný nič platiť - to všetko urobí za ňho jeho PZP ( povinné zákonné poistenie ) až po ukončení šetrenia a to trvá - ak v zázname o DN priznal vinník vínu v plnom rozsahu bez tvojej spoluúčasti ( napr. že si vybočila zo svojho pruhu či prudko zmenila smer jazdy ) tak to bude jednoduchšie. Právnik hm asi ani nie, ale šikovný rodinný príslušník, ktorý má široké lakte, lebo treba vyvíjať nátlak na vyšetrovateľa, aby sa riešilo a na poisťovňu, aby platila lebo oni majú tóóóľko času - veci, ktoré nie sú súčasťou PZP ( zdravie a poškodenie vozidla a jeho súčastí napr. autosedačka ) si budeš musieť nárokovať v súdnom konaní ( napr. NB, )

biba_18
13. sep 2024

do nás napalila kočka zboku, riešili to policajti, oni začali trestné konanie a kočka mala aj súd ( veľa ťažko zranených) kde sme my vzniesli požiadavku, ktorú potom riešil mediator, dostali sme od nej odškodné za úrazy ale aj za polámané okuliare či nám vyplatili poplatky čo sme platili kade tade po doktoroch…

tramtada31
13. sep 2024

Z jeho PZP sa hradí nielen skoda na vozidle, ale aj skoda na zdravi, na majetku atd. Ale porad sa s pravnikom, alebo rovno v príslušnej poistovni. Na náhradu skody na autosedacke mas nárok (treba doložiť poistovni faktúru za jej kúpu, ponížia to zrejme o amortizaciu, ale preplatia ju v nejakej výške, aj mne platili za dve, keď pani do mna nabúrala).

deti95060810
13. sep 2024

autorka len ma tak napadlo keby náhodou vinník ti poslal ospravedlňújúci list - prestala by si rozmýšľať o odškodnení? 😉
sa mi nezdá podľa tvojho príspevku....

anouschka5
13. sep 2024

@mimi3008 nie naozaj sa nepodáva trestné oznámenie to všetko rieši poisťovňa cez PZP aj sťažené podmienky, zníženie spoločenského uplatnenia a to cez ošetrujúceho lekára áno môže to byť aj tak ( ak sú trvalé následky) že poisťovňa prepláca laicky nazvanú doživotnú " rentu"

autor
13. sep 2024

@deti95060810 už je nato neskoro, nato mal myslieť hneď, určite názor nezmením a budem natom trvať.

raztovsetkozmizne
13. sep 2024

Určite choď do toho, ale ako písali ostatný, dobré právne služby ťa možno stáť viac ako by si potenciálne vedela vymôcť, každopádne si aj bezplatné právne poradenstvá, ale tam sú veĺmi dlhé čakačky.

draik
13. sep 2024

Nároky (majetková škoda, škoda na zdraví a spol.) idú z PZP, na to samo o sebe nie je potrebné zvláštne konanie. Polícia, keďže to vyšetrovala, sama začne stíhanie z úradnej povinnosti.

elisaeli
13. sep 2024

Ahoj, ak bola privolana policia a vy mate zaznam z osetrenia/nemocnice, vsetko bude riesit policia. Prebehne vysetrovanie a nasledne sud. Minimalne z PZP vam bude hradit skody na majetku a odskodnenie podla spravy od lekara. U nas cely proces trval cca rok (vysetrovanie, spravy od policie, posudkovy lekar az po sudne vyrovnanie). Iniciatorom celeho procesu bola policia, spravali sa velmi profesionalne, aj ked to trvalo dlho. U nas nehodu zachytili kamery, takze vinnik bol jasny, aj si vinu priznal. Z jeho PZP bola hradena oprava vozidla a nasa ujma na zdravi (zlomenina + liecba).

autor
13. sep 2024

@elisaeli super ďakujem za skúsenosť