Podanie na súd na poslednú chvíľu

sslobodnamama777
8. mar 2021

Dobry den, prosim vas, ak ma dieta o par dní vek dva roky a ja nemam vyzivne ani zverenie do starostlivosti, oplatilo by sa mi skusit podat Navrh na zverenie a urcenie vyzivneho, do jej narodenin, aby mi jej otec preplatil späne naklady do dvoch rokov dietata? Napisené to mám, aj blocky mam, ale su vyblednuté, ..chcem sa spytat ci by to platilo, ten dátum, ked to zanesiem na súd, ze by to bolo v dobe podanie podane do dvoch rokov veku dietata. dakujem za pomoc. Viem ze to je tazko zrozumitelne, len tusim ze to sa spatne preplaca naklady na dieta len do dvoch rokov veku maloleteho dietata. dakujem za pochopenie.

mogaa
8. mar 2021

@sslobodnamama777 ty to môžeš podať aj v 3rokoch dieťaťa a od návrhu ti môžu spätne uznať 2roky dozadu....neznamená to presne do 2rokov dieťaťa ale obdobie za ktoré je možnosť to schváliť spätne.....

sissy27
8. mar 2021

@sslobodnamama777 spätne 2 roky by ti výživné a náklady uznali len v prípade, že si mala vážne dôvody, ktoré ti bránili podať návrh skôr. Takto dostaneš výživné spätne len ku dňu podania návrhu.

sslobodnamama777
autor
8. mar 2021

@sissy27
@mogaa ďakujem za pomoc.

draik
8. mar 2021

@sslobodnamama777
Úplne presne je to tak, že úhradu časti nákladov spojených s tehotenstvom a pôrodom môžte žiadať do troch rokov od pôrodu.
Nárok na príspevok na Vašu výživu ste prešvihli.
Výživné na dieťa možno priznať odo dňa podania návrhu, spätne tri roky len v prípade, ak by ste preukázali vážne skutočnosti, pre ktoré ste návrh nemohli podať skôr.
.

sslobodnamama777
autor
9. mar 2021

@draik ďakujem za rady. Prajem pekné dni.

nelly360
29. sep 2022

@sslobodnamama777 skúste podajte si to čím skôr a úvedte preco ste to nepodali skôr

veronikaszabova
29. sep 2022

@nelly360 za ten rok a pol uz to ma urcite davno poriesene....