Dobrý deň, koncom januára som podala žiadosť o rozvod. Manželovi ale stále neprišiel návrh.
Vraj zapisovateľka mala koronu.
Máme už polovicu marca a stále nič. Právnička mi povedala, nech som trpezlivá. Podľa Vás mám počkať alebo to riešiť? Ak riešiť, tak ako?
Vopred ďakujem.
Neviem odkiaľ si, ale v ba je väčšina súdov pozastavená, iba súdy ohľadom deti sa riešia. Kamoš čaká na súd na rozvod už skoro 5 mesiacov
súdy pracujú v obmedzenom režime, od januára to ešte nie je tak dlhá doba ..trpezlivo čakajte, môže trvať 3-4 mesiace kým príde termín pojednávania
aj v normalnom fungovani to bolo kludne pol roka nez vobec zacali cosi konant a nie v dobe korony treba len cakat
Kamoška sa rozvádzala ešte pred koronou, návrh dávali vo februári a pojednávanie bolo 6.12
Ja keď som bola ešte na civile, tak som doručovala návrh spolu s výzvou na vyjadrenie sa k návrhu..
Tiež záleží na tom, či si 66, resp. 33 eurový kolok dokladala hneď k návrhu, alebo to pôjde cez vyššieho súdneho úradníka, aby ti urobil výzvu na zalatenie súdneho poplatku, keď máš právničku, výzva aj ostatné písomnosti sa budú doručovať jej.
Nevidím dôvod na to, aby Tvoj muž ešte nemal návrh doručený, pretože každá asistentka má zastupujúcu asistentku, prípadne si baby pomáhajú aj v kancli medzi sebou, a už keď by ozaj nemal kto, stále je tu tajomníčka, ktorá dozoruje senát asistentky a mala by to urobiť ona.
Ja byť tebou, pýtam si priamo asistentku, prípadne jej tajomníčku a urgujem to 🙂
Ahojte, tak máme predvolanie na 14.4. Návrh som podávala v januári. Ale manželovi ten návrh stále nedošiel, už iba predvolanie. Môže to súvisieť s tým, že sme podpísali dohodu?
@jaejae21 Áno, kedže ste dohodu podpísali obaja, je samozrejmé musí byť muž vyrozumený s Tvojím návrhom, preto sa mu neposielala ani výzva na vyjadrenie sa k návrhu, ale prišiel Vám rovno termín pojednávania.
@jaejae21zavolaj na sud a vypytaj sa, nech ta prepoja do kancelarie podla spisovej znacky a pytaj sa na to. su to tiez len ludia,ked ich poprosis, ci by to mohli urychlit, mas sancu, ze to urobia. ked sa nic nestane, volaj o tyzden. Jasne, ze je korona atd. ale ked ich budes otravovat, tak hodia kostrou, mozno uz len preto, aby si im nevyvolavala..
No ale to je uz fakt dost skoro 2 mesiace. Nie su tam nejake lehoty, dokedy mu to proste musi prist? To si si neskusala zistovat?