Po svadbe nechce prispievať na výživné

abcmajacba
8. júl 2024

Ahojte. Jedna známa má rozvedeného priateľa a vraj keby si ju zobral za ženu,jeho bývalá by mohla žiadať o zvýšenie alimentov na ich dcéru, keďže sa svadbou navýšia jeho financie. Je to ozaj tak? Nedá sa to nejako spraviť aby sa nemusela známa podieľať na tých alimentoch?

anjelicek26
8. júl 2024

To je predsa hlupost, zohladnuje sa vylucne jeho prijem.

ukgirls
8. júl 2024

skor si ju vziat nechce a tak si nasiel vyhovorku ..

dzulli1980
8. júl 2024

Prečo by sa cudzia žena mala podieľať na platení alimentov cudziemu dieťaťu? ... to akosi nedáva logiku, či? ... si ju nechce zobrať, preto takéto rozprávky vymýšľa.

pralinka25
8. júl 2024

zase fantazia a zmysel pre humor sa mu upriet ocividne neda. blbost

michaela329
8. júl 2024

Ale čoby 😃 Ja poznám jedného a ten dokonca žiadal o zníženie, lebo založil novú rodinu, bolo mu vyhovené.

deti95060810
8. júl 2024

ja tiež viem že je to pravda... ak si ex založí novú rodinu - do financii sa počíta aj príjem manželky 😉
a to už mám nejaké tie súdy za sebou...

dorottka
8. júl 2024

@deti95060810 tiez poznam taky pripad, preto ma celkom prekvapili reakcie tu 🤔 Dokonca taky, ze muz mal uraz a dostal sa na ID, ale alimenty platil rovnake nadalej kvoli zohladneniu prijmu manzelky sudom, cize defacto to platila ona.

ivusa1516
8. júl 2024

@dorottka presné pretože sa im berie do úvahy príjem ako manželom to vôbec nie je pravda že len on a jeho príjem... Takže áno bohužiaľ Môže to tak skončiť a nebude prvý ani posledny

kluska
8. júl 2024

@abcmajacba tvoja znama musi sa naucit, ze ked ma chlapa s alimentami, tak vzdy bude platit teoreticky aj ona na jeho dieta/deti ci su zobrati alebo nie. Iba ak s nim nema deti. Ked ta tvoja znama bude mat dieta/deti, tak vzdy tam budu peniaze chybat a budu chodit niekde inde.

sovica
8. júl 2024

@abcmajacba, keby sa tie alimenty aj navýšili, tak by to nebola žiadna horibilná suma. Vieš, koľko ten "chudák" platí teraz? Ja som strašne alergická na týchto lakomcov.
Mimochodom, Tvoja známa sa na tých alimentoch nemusí podieľať. Má ich platiť otec dieťaťa. Tu ide len o to, že keď sú manželia, tak príjmy sú "spoločné". To ako keby jej povedal: Ja platím dosť a viac platiť nechcem. Ak chceš, aby som si Ťa zobral, tak musíš zvyšné peniaze (ak si ex podá o zvýšenie výživného) doplatiť Ty. Takého geroja by som si teda fakt zobrať nechcela.

tttbb
9. júl 2024

Zalezi kolko ten muz zaraba , ked zaraba 5+ tak to neni az tak podstatne, pretoze matka musi tie vydavky na dieta aj vydokladovat, to nefunguje tak ze ona povie chcem tisic mesacne a zrazu jej to sud priklepne. Ak ma chlapa co zaraba 1500 a ide tam o kazdu stovku tak je to problem samozrejme, tam rozpocet citi absenciu penazi ktore idu na vyzivne. Cize chlap ma a aj nema pravdu , ale zaklad bol nenamotat sa na chlapa s dietatom ktory nema adekvatny prijem.

melanta
9. júl 2024

Nedá sa to nejako spraviť aby sa nemusela známa podieľať na tých alimentoch - odhliadnuc od toho, že evidentne si ju nechce zobrať, inak by toto nebola výhovorka - prečo chce chlapa s deťmi, ak to ona takto vníma? Deti sú súčasť rodiča. Ak si začala s mužom, ktorý má dieťa, má si byť vedomá, že súčasťou ich životov bude aj to dieťa. Syn môjho muža je aktuálne s nami v rámci prázdnin 6 týždňov. Minulý týždeň som s ním vybehla kúpiť novú prilbu na bicykel, kúpili sme aj tenisky a šiltovku, nepýtala som od muža peniaze. To nie je iba mužov syn, je súčasťou mojej rodiny. Ak dotyčná premýšľa takto, tak nemyslím si, že ide iba o alimenty.

vroni
9. júl 2024

@melanta, to sú dve rôzne veci. My sme tiež mali chlapovych chalanov často u nás, kupovali sme im veci, chodili s nami na dovolenky, ale odmietala som si chlapa vziať a z príkazu súdu platiť mesačne vypalne, o ktorom by rozhodovala výhradne ex podľa svojho uváženia (a chlap neplatil slovenské výživné, takže to boli iné pálky, ktoré v celej výške deťom neslúžili ani náhodou). A to ex nebola žiadna šialená psychopatka, len mala peniaze o chlp radšej,ako bolo zdrave. Prekážka neskoršieho sobáša to nebola.

tttbb
9. júl 2024

@sovica Ja si myslim, ze to to tak urcite nemyslel, ze dotycna musi doplatit zvysne peniaze :D On to myslel tak, ze nechce aby z rozpoctu odchadzalo viac penazi ako teraz, pretoze je mozne ze po svadbe bude odchadzat viac. Takcitak je to jedno, akykolvek rodic matka/otec s dietatom je velke obmedzenie v zivote, toho si kazdy musi byt vedomy. Preto je dobre ked uz obaja maju svoje deti ak nahodou su v takomto vztahu aby tieto veci vedeli chapat.

cookie29
9. júl 2024

No ono to zalezi, keby si zalozili novu rodinu, tak pan moze ziadat o znizenie vyzivneho, pretoze ma vyssie naklady. Takze ano funguje to aj opacne... nepojde to priamo z jej prijmu, ale jednoducho on bude mat nizsie naklady a vyssi prijem...

@melanta suhlas s @vroni to su dve rozne veci. Ja som muzovym dceram tiez bezne kupovala veci, chodili s nami na dovolenku a podobne. Dokonca som im jedno obdobie davala ovela viac nez ich matka. Stava sa. Ale tiez som nemienila platit vyzivne...

melanta
9. júl 2024

@cookie29 @vroni ale ja výživné neplatím, platí ho môj muž, môj príjem vo výživnom zohľadnený nie je a to zarábam viac ako raz toľko ako muž. Pokus o zvýšenie zo strany ex bol, sudkyňa to zamietla, že môj príjem nie je pre výživné relevantný.

vevebono
17. júl 2024

Ja len čumím. Jedine co, súd skúmal s kým žijem v domácnosti ja a s kým žije v domácnosti ex. Exova opica povedala ze ja som nezamestnaná a súd jej povedal, že tak si nájdite prácu, lebo pan bude prispievať inde a nie je povinný sa o vás starať, zato vy ste povinná podieľa sa na chode domácnosti. A vybavené. Súd zaujímal príjem môjho manžela, môj manžel má povinnosť starať sa o mňa, nie moje deti. Reálne sudkyňa rátala mesačne výdavky domácnosti, vydelila počtom osôb a prišla ku cifre, koľko to je na dieťa.
Takže pokiaľ známa žije s priateľom v domácnosti, je to to iste, akoby sa vzali

mk1111111111
18. júl 2024

Mozu sa vziat a rozdelit BSM, vtedy sa druhy nezaratava

abcmajacba
autor
18. júl 2024

@abcmajacba ďakujem za odpovede všetkým 🤗👌