Ako ste zvládli po rozvode to, ze ste museli dať deti na víkend preč? Od akého veku dieta musi ist k otcovi na víkend? Naše dieta ma rok a pol. Nedokážem si to predstaviť. Bude mi chýbať a viem, ze pri otcovi bude plakať. Je cholerik a nervak. Nechce s nim byt ani teraz. Je tu nejaká mamička, ktorej sa podarilo dosiahnuť, aby sa dieta nemuselo stretávať s otcom? Je k tomu nejaka cestička? Ja som ochotná sa vzdať aj jeho peňazí. Nemusi mi nič platiť. Chcela by som len zavrieť dvere a zabudnúť, že existuje.
Pri takýchto malých deťoch je zvykom, že do istého veku je na stretnutí prítomná matka (alebo teda rodič ktorému je dieťa zverene)
Súd vydá rozsudok kde styk rodiča s dieťaťom upraví tak, že pri styku su prítomní obaja rodičia. Je to kvôli tomu, že maličké deti môžu rôzne reagovať na toho druhého rodiča
Pripadne ak sa rodičia nemôžu ani cítiť a sú schopní sa pred dieťaťom aj pozabíjať tak dohľad nad stretnutím mize vykonávať aj nejaká tretia osoba či organizácia
Prepáč, ale on nemá záujem o dieťa, nechce ho, ubližuje mu? Lebo ak on sa so svojim dieťaťom chce stretávať, tak to je od teba dosť blbé, že chceš otca dať z jeho/jej života úplne preč, lebo vy sa rozvádzate a ty jednoducho nechceš. Len aby ti za tvoju ješitnosť malé ešte "nepoďakovalo", keď bude staršie. Myslím, že keď naozaj nemáš extrémne vážne dôvody, ktoré majú negatívny vplyv na zdravie a vývoj dieťaťa, tak by si mala prehodnotiť svoje zmýšľanie, dať hrdosť mimo a na prvé miesto posadiť dieťa, a naopak pomôcť vzťah udržiavať a budovať
@nickpick Preboha, preboha!! Viem čítať, si to predstav, a ty rozumieš tomu, čo sa v takej domácnosti môže odohrávať a prečo on je nervný a prečo môže byť dieťa v strese?? Že to asi ani mamička nebude nejaký anjelik, keď hľadá tie najdrastickejšie riešenia. A to, že je nervák ešte neznamená, že mu nejako ubližuje. Keď sa pred dieťaťom hádajú, tak jasné, že plače. Nech radšej rozhodne niekto nestranný a zhodnotí obe strany a aj čo je najlepšie pre dieťa, nie takéto na umelo vyfabulované odrezanie dieťaťa od otca
@nickpick ano vieme citat, ale stale je to iba pohlad a nazor jednej strany, do skladacky aby sme si urobili celistvy nazor nam chyba pohlad druhej strany. Tiez si myslim, ze branit otcovi v styku s vlastnym dietatom a ma o neho zaujem nie je v poriadku.
@nickpick prepac, ale ked maju manzelia nezhody, tak jasne, ze pre zenu je chlap nervak a neviem co, ale realita moze byt ina...chlap by mozno povedal, ze zas ona je hysterka apod...kto z nas je dokonaly a neda sa nanho nic vytiahnut ?? ...a dieta ma aj mamu aj otca a je od autorky vrcholne sebecke, ze chce dieta odstrihnut od otca...akosi mam pocit, ze tu nejde vobec o dobro dietata, ale o ego a jesitnost matky...chce mat dieta len pre seba a pomstit sa muzovi...nuz, aby sa to raz neobratilo proti nej...
@ivanizna
@kayyaa
vy ste boli u nich doma na navsteve ked tak dokonale viete co zac je autorka a aky je jej partner?
Opisujete tu scenare ako z Rosamundy Pilcherovej, predstavte si, ze existuju muzi, pri ktorych by ste vlastne deti nenechali ani minutu bez obavy co sa moze stat...toto je klasicka reakcia zien MK povazovat za vinnika vlastne zenu, ktora hlada pomoc....
@nickpick Nieže, či sme boli na návšteve alebo nie. Ty si bola?? A s deťmi môžu ostať v kontakte len rodičia s flegmatickými povahami, či čo je toto za predpojatosť a zmýšľanie? Vidíš, ako autorka opisuje problém? JA nechcem mu dať dieťa ani na deň, nedokážem si to Ja ani predstaviť, bude MNE chýbať a už teraz JA viem, že bude pri otcovi plakať. Trošku objektivity mladá pani
Nevravím, že hneď zákonite autorka je zlá, ale každá minca má dve strany. A čo to sa dá domyslieť aj o otcovi-nervákovi a mame-pacifistke
Tak ked si vybrala otca nervaka a cholerika zial Musis sa naucit snim ako rodic vychadzat aj po rozvode.Dieta potrebuje aj otca tak Bud rada ze mà onho zaujem. To ze hladas nejaku cesticku znie velmi pofiderne. Zavriet dvere a zabudnut ze existuje - to by sa musel vzdat otcovskych prav. Neries svoju nenavist voci nemu cez dieta . Nie je to voci dietatu fer Ver tomu ze casom ho na vikendy buses musiet dat a ver tomu Ze dietatu bude dobre aj bez teba. A ty by si sa mala snazit aby to vase dieta malo co najmenej stresu z celej situacie. Aby vase dieta malo 2milujucich rodicov ktori sa sice navzajom nemiluju no vedia spolu vychadzat .
@nickpick nikto z nej nerobi vinnika. Precitaj si este raz co napisala. On je nervak a cholerik a co je potom ona ked hlada cesticku ako ho vymazat zo zivota ich dietata. Lebo jej bude chybat ked ho bude mat na vikend. ( nepisala ze je nasilnik a boji sa o dieta) Z jej opisu si clovek urobi skor nazor na nu ako na jej muza. Jasne ze rok a pol stare babo pri nom place ked sa s mamou rozvadzaju hadaju.
@nickpick nuz ditöeta nemusi plakat pro otcovi len pretp ze je bervak ale aj preto ze nie je na neho naucene....predpokladam ze ona je s dietatom doma, dieta na nu naviazane a on v praci...
A ani ro ze je nervak nemusi znamemat ze by bol taly aj pri dietati....
A zrejme aky je vedela uz pred tym ked splodili dieta....
Autorks pokial tam nie je vazny dovod sud ho len tak rodic.prav nezbavi, al on s dietatom chce byt...
A na vikend mu ho hned len tak nedaju...a prve strernutia budu zrejme spolu s matkou resp za pritomnosti matky al inej osoby a len par hodin...
No ked si spala s nervakom a cholerikom je dost mozne ze si s nim aj mala dieta. Takto male aj tak nebude k nemu chodit na cely vikend a ty nezabudaj ze ked budes mat takyto pristup, tak je jasne ze dieta nebude chodit nadsene k otcovi. Prehltni vlastnu zlost k nemu a uvedom si ze dieta potrebuje oboch rodicov a raz ti to moze vycitat.
Hmmm, ked ste plodili vtedy nebol nervak a cholerik ?
@nickpick Predpokladám, že tiež si nebola u nich na návšteve a tiež máš informácie len z jednej strany. Čo je dosť neobjektívne. Nech je otec aký chce, kým nie je vrah, kým nie je pedofil, keď nemá nejaké úchylky, je takisto rodič. Zbytočne hystericky reaguješ. Je veľmi zaujímavé, že všetky ženy, ktoré sú rozvedené, vedeli s kým spia. To si neuvedomovali, keď robili to dieťa?? Ako dlho boli s tým mužom, keď nevedeli čo je zač a napriek tomu si s ním urobia dieťa? Vztahtiah musel byt dosť zlý, keď pri takom malom bábätku sú už rozvedení. Takže chyba bude asi na obidvoch stranách. A ja ako žena veľmi dobre rozmýšľam s kým si to dieťa urobim. Ak nie som si schopná vybrať správneho partnera, tak chyba bude aj vo mne.
@stanulienkat a vase argumenty su objektivne? ak nie je pedofil a nema uchylky tak je vlastne vsetko v poriadku a dieta sa musi s otcom stretavat, nervak nenervak, to ake stopy jeho spravanie k matke a k nemu samemu na nom zanecha je sumafuk.,,matka urobila chybu - zvolila si nespravneho partnera, tak nech s tym obaja ziju... totalne ciernobiele videnie...viete, nie kazdy je neomylny a robi spravne rozhodnutia ako vy, nie kazdy ma zaludok nechat dieta na vikend nervakovi a takisto nie kazdy muz sa na zaciatku vztahu javi ako potencialne nespravny partner... autorka napisala len zakladne fakty, obava sa o dieta, radsej pride o alimenty akoby mala nechat dieta vyrastat v toxickom prostredi, ruku na srdce, ktora zena a hlavne v dnesnej tazkej dobe ma takyto postoj? to nie je klasicky pristup naval prachy a dieta uvidis len ked ja rozhodnem...mna fascinuje toto neustale skatulkovanie a domyslanie suvislosti na tomto fore... a odsudzovanie...
Hmmm neviem, ci ti v tom tvoje argumenty budu nieco platne, lebo podla mna su to neni az tak moc zavazne veci, aby sa kvoli nic styk otca s dietatom zakazal
@nickpick ďakujem, tak aspon ty tomu rozumieš ❤
Skus sa porozpravat s muzom, kde je problem, povod tych agresii a nervov moze pramenit s detstva, skus zacat debatu, ake vychovne metody mali doma ked bol maly. Rovnako presne - ako si sa pri tom citil? Chces to robit rovnako? V drvivej vacsine su takto nasilny a agresivny rodicia, ktori tieto hlasky maju vmemorovane do hlavy s vlastneho detstva... treba prelomit kruh. Ak ho milujes, treba to riesit - psycholog. Corona k tomu, financny stres, vsetci doma a izolacia tiez robi obrovsku zlobu. Vsetko to pekne, co rodinu spaja, teraz nie je mozne.
"Milujem ho a zatiaľ sa nerozvadzame. Ale muz je psychicky tyran, manipulator a obcas mam pocit ze aj psychopat." A nevládzeš takto žiť ale chceš zachovať rodinu? Pani!
Chceš aby takto vyrastalo tvoje dieťa lebo ľutuješ deti z rozvedených rodín?! Garantujem ti, že deti z rozvedených rodín sú šťastnejšie než tie ktoré vyrastajú v kompletnej rodine kde je jeden rodič psychicky tyran.
Lebo ak si myslíš, že zachovanie rodiny v takomto prostredí je pre dobro dieťaťa, tak to tak nie je.
Osobne ja skôr ľutujem deti v komplexných rodinách, ktoré vyrastajú v toxickom prostredi...
Ale tak hádam vieš najlepšie čo robíš a aký príklad rodiny chceš dať svojmu dieťaťu 🤷♀️
Takže po rozvode mu nechceš dať dieťa ani na deň, lebo je psychopat... Ale milujete sa a nerozvadzate a preto dieťa môže byť s ním veselo, hoci je psychopat.
Majte pekný deň, na dnes mi stačilo. :D
tvoj muz, u vas asi nie je jediny psychopat...
Super zeny
Dakujem za dávku pochopenia a chytanie za slovíčka
Honite si ega , nic ine....
@anjelicek26 dakujem, skúsim. Myslím, ze jeho otec bol taky isty
Tak on bol nervak voči nej. Ale voči dieťaťu môže byť najväčší anjel, najmä ak ho bude vidieť len zriedka.
Nebudem tu rozmaznávať tuto diskusiu, pýtala som sa na skusenosti. Ok ďakujem za všetky názory.
Neviem co je také nepochopitelne, ze sa dvaja milujú a napriek tomu sa im spolu zije tazko.
Viac tuto tému neriešim. Ako si to uz mi poriesime, nech vás netrápi.
Ďakujem dievcatam, ktoré sa snažili poradit❣
Lenže ty si nežiadala o radu, ako žiť s chlapom, s ktorým sa žije ťažko. Založila si tému, kde pises, že svojmu manželovi nechces dat po rozvode dieťa ani na deň a vzdás sa aj peňazí. Taký je to psychoš! Že ani na deň. Následne píšeš, že sa milujete a nerozvadzate.
Vy by ste obaja mali čosi poriešiť.
"Problém" je akosi v tom, že dieťa má rodičov dvoch a jeden z nich bude naviac "iba" osobnú starostlivosť. Možno ale druhý rodič nebude vyhradený čas na stretávanie sa s potomkom využívať. Zákaz styku je možný len pri veľkých excesoch.