Ahojte, po koľkých mesiacoch teraz človek môže riešiť s exekútorom nezaplatené vyzivne?
stačí jeden jediný deň. jedno jediné chýbajúce €.
ako píše melanta, presne.
ak doteraz platil v poriadku, môžeš ho vyzvať, aby uhradil omeškané výživné, môžeš v liste spomenúť že si môže nastaviť úhradu v banke tak, aby do súdom určeného termínu stihlo celá suma na tvoj účet nabehnúť, tým listom budeš mať dobrý bod že si sa snažila riešiť. Ale ak je chronický omeškávač, nerieš šance, pochopenie, ale hneď choď k exekútorovi. poplatok je cca 20 e, ktoré keď bude vymáhať výživné obstávkou platu, alebo účtu v banke ti exekútor vráti. môžeš spomenúť aj odobratie vodičského preukazu, to veľmi často zaberie na gerojov. Bez exekučného vymáhanie nedostaneš ani náhradné výživné od štátu.
Len je otázne či povinný má prácu, príjem, nejaký majetok....
@melanta ďakujem, aj som sa tak dočítala, ale pre istotu...
@cacianka no nemá asi nič v podstate. Ide o to, že on platil viacmenej načas,ale spreneveril peniaze, ja neviem aké má finančné problémy,ale má určite,to on mal vždy. Tak začal platiť výživné z frajerkinho účtu, bez akejkoľvek poznámky. Ja som sa bola informovať u právnika,že on na dávať poznámku že je to výživné od koho pre koho, aby to bolo ok, nie že mne prúdu peniaze z cudzieho mens, bez poznámky že je to výživné. Tak som to od neho požadovala a poprosila čestné prehlásenie za tých pár mesiacov,že platil výživné z cudzieho účtu a on dnes nezaplatil vôbec. Žasnem.
nemusíš sa trápiť, keď on má nejaké finančné problémy, keby musel splácať nejaké pokuty, dlžoby. Výživné má vždy prednosť, najprv mu zo mzdy strhnú výživné a až potom iné splátky, ak je z čoho. keby nemal žiadny príjem, tak si podáš o náhradné výživné, od štátu, a to bez exekútora nemôžeš. až ked dokážeš že exekútorovi si podala, on nevymohol , až vtedy dostaneš náhradné. v plnej výške, ako rozhodol súd, aj návrh na zvýšenie môžeš takto podať, ak sa ti zmenia pomery u detí (zmena školy, zvýšenie nákladov na život, zdravotné problémy a i.)
@cacianka no on dal výpoveď a je momentálne umelec na voľnej nohe 🤣🤣🤣kreslí si obrazy. Pritom mal vysokú pozíciu, ale ako vravím, robil v práci peňažné podvody. Ale ešte je aj mestský poslanec, tak snáď mi majú z coho strhnúť...
keby si menila výšku výživného, tak spomeň pre istotu v texte, že aké má vzdelanie, povolanie, pozri a vytlač v tomto odbore inzeráty aké sú platy, súd bude vychádzať z možného príjmu. vedia si dohľadať všetky príjmy, aj príspevok poslanca, alebo zisky z obrazov, kľudne si odkladaj nejaké dôkazy, ako si žije na nie malej nohe, vždy sa ti to zíde. súd nebude brať ohľad že si malujkuje, sedí doma, ale zoberie koľko môže zarobiť, nech sa môže postarať o deti.
pekne sa predvedie na súde, keď má pod nechtami podvody....
@cacianka ďakujem, veď to, že tak by to malo byť, no kto by sme si doma nechceli kresliť a nemať ziadne starosti 🙈
Exekútora môžeš riešiť hneď po jednej nezaplatenej čiastke. Takže ak mal napríklad o 15 dňa v mesiaci zaplatiť a nezaplatil, môžeš ísť dnes k hociktorému exekútorovi, pomôžu ti spísať návrh na exekúciu a pošlú na súd. Trestné oznámenie na polícii môžeš podať po dvoch, pričom nemusí ísť o dve nezaplatené sumy za sebou.