Moja kamarátka platí výživné na dcéru, prosím, vie jej niekto poradiť do kedy musí platiť výživné keď už ukončila vysoku školu?
S dcerou nežije v spoločnej domácnosti, takže ani nevie zistiť, či už pracuje
Ďakujem za každú radu
Pokial neskonci skolu, cize uz nemusi...
ďakujem vám veľmi, veľmi za rady, vedela som, že jej poradíte 🙂
ahhojte,my mame podobny problem,manzel platil vyzivne na syna ktory zije s matkou mame 2deti.(vsetko mali dohodnute medzi sebou,bez sudu )jeho syn chodi na vysku stym ze si robil bakalarku ale kedze skusky nespravil mal rok opravny a ani teraz v opravnom nespravil skusky.tak ma prist uz len o rok v juni na skusky stym ze nebude navstevovat skolu-cize ani neviem ci je student ci nie.vraj sa uz nepovazuje za studenta..ALE od decembra roku 2015 robi na riadnu pracovnu zmluvu.chcem ukoncit vyzivovaciu povinnost kedze sme sa pred mesiacom dozvedeli ze uz sa sam zivy a do skoly uz chodit nebude.AKO mame platit dalej ci nie.jeho matka vykrikuje ze ho ma zivit do 26.(ano ale podla nas uz nie lebo ma zmluvu a do skoly chodit nebude)chceme to dat na sud a syn je urazeny zato ale vraj sa to musi sudim ukoncit.DAKUJEM PEKNE ZA INFO🙂
...
Dobrý deň, chcem sa opýtať či musím platiť výživné na 29 ročného syna? Študoval na vysokej škole ktorú po dvoch rokoch ukončil, potom sa zamestnal a po roku znova nastúpil na denné štúdium vysokej školy. Teraz je v piatom ročníku a v júny bude končiť. Ďakujem za odpoveď.
@monikad1 vyživovacia povinnosť rodičov voči deťom trvá dovtedy, kým nie je dieťa schopné sa samostatne živiť... keďže slečna ukončila vysokú školu a je zdravá, tak schopná je... to, že si nevie alebo nechce nájsť prácu je jej problém...
kamarátka ale musí podať na súd žiadosť o zrušenie vyživovacej povinnosti, inak je povinná platiť výživné podľa posledného právoplatného rozsudku...