Platenie súdneho znalca pri konaní starostlivosti o maloleté dieťa

rommieee
5. mar 2012

Ahojte.. dostala som sa do nepríjemnej situácie a bola by som rada, keby ste mi poradili.
Pred tri a pol rokom sa mne a môjmu ex-partnerovi (neboli sme ani zosobášení) narodila dcéra, po 4mesiacoch od jej narodenia sa so mnou rozišiel. Ja som mala problémy v rodine, tak keď mala moja dcéra 9mesiacov, mama ma vyhodila z domu a malú jej súd prisúdil do opatery, pretože ja som nemala ani kde bývať. Medzičasom sa moje vzťahy s mamou zlepšili, ale stále bývam mimo domova. Pred rokom si môj ex požiadal na súde o starostlivosť o našu dcéru. V decembri 2011 mu súd vyhovel, pretože má lepšie vytvorené životné podmienky, čo chápem pre dobro mojej dcéry, ale moja otázka sa týka toho, že k súdu boli prizvaní súdni znalci s tým, že po súde im boli vyplatené súdne trovy - mám to doma v listoch zo súdu potvrdené.
Teraz na konci februára 2012 mi prišiel doporučený list zo súdu, že ja aj môj ex máme zaplatiť obaja okolo 350euro za súdne trovy.
No teraz nechápem dvom veciam: 1. prečo má niekto ešte niečo platiť, keď už to bolo vyplatené zo štátnych prostriedkov?
2. prečo mám platiť ja, keď ako som napísala celý čas po dobu toho konania, to bolo konanie medzi mojou mamou a mojim ex a nie medzi mnou a mojim ex.

Nedáva mi to zmysel a neviem kam sa mám obrátiť. Na odvolanie sa mám 15dní a samozrejme nikto by nechcel platiť len tak za niečo, čo mu neprináleží, aby platil. Na dcéru som platila aj mame aj ex-partnerovi výživné určené súdom na čas aj sa s malou stretávam, len nechápem o čo tu teraz ide. Budem rada, ak mi poradíte 🙂