Ahojte,
Ja mám dvoch synov, môj partner má syna a spolu máme tiež synčeka (7 mesiacov).
Doteraz sme fungovali každý druhý vikend...a bolo to celkom fajn...môj partner už skôr podal navrh o striedavú takže som to vedela....a bola som s tým stotožnena....od 1.7. súd rozhodol, že bude teda striedavka a tu nastal problém...začalo mi to vadiť...jeho syn je trošku inak vychovavany...jasné, každý rodič ma iné výchovné metódy....no ja som si tie "detaily" začala všímať až teraz viac...su to detaily typu....ide na wc na veľkú nesplachne, ruky neumyje...prdne si grgne...pardon nikde....pri jedení mlaska....dám všetkým jesť...on nezje, ale ja ako svojím tak aj jemu poviem nech doje....jasne, že hneď beží za tatom a tato povie, že nemusí, ale moji musia...už som sa s ním rozpravala, že vsetky deti "moje/tvoje" musíme vychovávať rovnako...no jeho odpoveď je, že jeho syn robí vsetko ako má...moji každý vikend vysavaju, upratuju on nemusi....nechcem nerváčiť ale niekedy mi "praskajú" nervy...
@joysi toto treba vyriešiť s partnerom, syn za nič nemôže... a rovno sa otecka spýtaj, či mu nevadí nespláchnuté hovno v záchode po jeho synovi 😲 ešte možno pre info - koľko majú všetci traja rokov?
No tak tomu neverím, že takéto veci si si začala všímať až teraz. Čo si bola slepá? To nie sú maličkosti, že po sebe nespláchne wc a nedodrziava hygienu
Nuž, s týmto musí počítať každá, ktorá má partnera so záväzkom...
@joysi treba nájsť s partnerom kompromisy - základné hygienické návyky ako spláchnutie WC, umytie rúk tam nie je o čom - choď za všetkými deťmi a pred všetkými sa spýtaj aké prasiatko bolo na záchode keď nespláchlo....ak to budeš robiť stále - tie tvoje dve staršie sa mu budú smiať že je "prasiatko" a hádam začne splachovať....čo sa týka jedenia - na zjedení všetkého by som asi netrvala, ale ak nezje nedostane nič iné, žiadna sladkosť, žiadna zmrzlina....
@zuzanka.zuzu najstarší 14, 10...a jeho syn 7...moji sú od mala učení, že majú povinnosti...
Tie deti exmanželiek asi musí vypúšťať jedna fabrika, všetky sú podla rovnakej šablóny.
No neviem..keď bol u vás cely víkend to neisiel na.wc za celý čas čo tam bol,že si si to všimla.az teraz? Nechce sa mi veriť..
@michellemary jasne...veď aj ja mám deti...ja len chcem, aby sme boli vsetci v pohode....nech deti jedno či jeho moje nemajú pocit, že sú uprednostňovane, alebo zanedbávane...
@joysi chlapec za to nemôže, naozaj to treba riešiť s otcom....zjavne robí rozdiely medzi tvojimi deťmi a svojim dieťaťom....a to nie je dobre....treba si s ním vyjasniť že deti sú "vaše", ty si tá čo sa väčšinu času stará o "jeho dieťa" a ty nebudeš robiť rozdiely medzi svojimi deťmi a jeho dieťaťom....v opačnom prípade je tam jedine možnosť že sa bude o svojho syna starať sám, lebo teba postupne začne chlapec ignorovať a bude chodiť s plačom za ockom ktorý mu všetko povolí....čo bude robiť ak ťa dieťa nebude rešpektovať? bude on ten čo si bude s ním robiť úlohy alebo sa s ním učiť keď pri tebe to nebude chcieť robiť?
@joysi to si ako na naliehanie partnera tolerovala nesplacunuty hajzel? Sorry, aj ty si divná. To ste mali mať vydiskutovane pred tým. Súhlasím, že 7rocny má mať iné povinnosti, ako 14, ci10 ročný, no niečo robiť musi. Upratať si, hygiena, . A trvať na tom pred partnerom. A keď on nechce spolupracovať, tak ako to skrátka obrátiť proti otcovi, nech pochopí. Choď poriafit wecko za petkom, lebo nesplachol. Odloz,poriad za petkom, lebo ostatní si poriadili. Treba tlačiť na chlapa.
@marca12 veď nevravím, že je zlý chlapec aj moji niekedy vedia riadne vytočiť...len mne vadí...príklad chlapci hrajú futbal...všetci...po hre vravím, aby odložili lopty (vytiahnu všetky) jeho syn ide dnu bez toho aby jednu aspoň odložil...poviem mu a on nič a reakcia môjho...on je ešte malý takže nemusí...
Ked partner nespolupracuje, tak ja by som na to isla cez deti. Normalne uprimny tozhovor s tvojimi aj s manzelovym malym. Uplne milo a v klude s tym, ze teraz proste prisla zmena a nejake veci budu inak. Partnerovmu synovi by som kludne vysvetlila, ze chapes, ze je to pre neho tazke a chces aby sa u vas citil dobre, ale ze kazda domacnost ma ine pravidla, u maminky funguje nieco, u vas zas nieco ine. Chapes, ze mozno mu bude dlhsie trvat si zvyknut a ze je to v poriadku, ale chcela by si ho poprosit o nejake veci ako napriklad wc a podobne. Urcite by som ho nestrapnovala pred ostatnymi detmi. Pre neho je to nova a narocna situacia. Osobitne by som si sadla s tvojimi detmi a tiez im proste povedala pravdu, ze maly je z inej rodiny, inej vychovy, ale je to uch nevlastny brat a velmi by si chcela aby pekne vychadzali. Su starsi, tak by si ich chcela poprosit, nech jemu aj tebe pomozu a ulahcia situaciu. Ze sa moze stat, ze ore neho nateraz budu platit ine pravidla a chapes, ze ich to hneva, ale casom sa to bude menit a jeo preto, ze napriklad nie je zvyknuty na vase jedlo a podobne. Vysvetlit aj im ze cielom je, sby ste po case vsetci pekne vychadzali a citili sa dobre a tato nova situacia pre nikoho nie je lahka, ale spolu to zvladnete ak kazdy nachvilu spravi nejaky ustupok. A vsetkym detom povedat, aby ak sa budu citit ukrivdene, znevyhodnene alebo proste inak neprijemne, aby prisli a povedali, ze to ty urcite nechces a budes to riesit.
chválabohu, že už mám veľkú dcéru, ktorá upozorní vlastného otca aj jeho sestru (mimochodom detičky lekárov haha) na to, že po wc si má umyť ruky 😀
@joysi skús sa s ním porozprávať o tom, aké máš predstavy. ak je rozumný, tak to bude akceptovať a bude aspoň vášho syna učiť k hygiene a slušnému správaniu, keď tak už neučinil s prvým synom a jeho matkou. ak je idiot, ktorý bude robiť problémy a schválne syna nebude nič učiť, čo ty považuješ za základ a je to dôležité, tak ti prajem pevné nervy nasledujúcich minimálne 17 rokov....
@joysi môžem sa opýtať, keď dieťa má 7 mesiacov a ste už aj rozídení a už aj súdy poriešené, prečo ste sa rozišli? nie práve preto, že spôsob výchovy jeho syna ti liezol na nervy? škoda, že si s tým nesekla, kým ešte netušil, že si tehotná...
@joysi problem je, ze ty “cudzie “ dieta nevychovas. Na to je jeho mama a otec. Ak sa o to budes snazit, vypali to len a len proti tebe. Maly pojde do puberty a to bude uplny koniec. Takze jedine riesenie je dostat otca na svoju stranu alebo tak ako som pisala ist na to velmi pomaly, velmi postupn, citlivo a po dobrom s nim priamo.
s tým už nespravíš veľa... pre tvojho partnera je JEHO syn na prvom mieste, tvoje deti sú až kdesi tam vzadu....
Len to nepreháňaj, lebo sa môže stať že aj jemu začnú tiecť nervy pri tvojich synoch... dôvod sa nájde vždy....
@panelacikova
Asi si niečo poplietla.
Jeho syn má 7 rokov a ona má s partnerom 7 mesačné dieťa.
@joysi a to akože doteraz tak nebolo? Ci si sa spoliehal, že striedavka neprejde?