Ahojte momentálne si chceme s manželom dať žiadosť o byt no manžel už pracuje v inej práci a k žiadosti treba jeho výplatne pásky z minulého roka ktoré nemáme poradte mi
@jarkan09 elektronicky myslela viestta, že niekde sa výplatné pásky posielajú do mailu. A že ho nechcú v bývalej práci vidieť? No tak ak tie pásky potrebuje, tak tam bude musieť zavolať. Ak sa rozišiel v zlom, tak to bude skúsenosť, že netreba páliť mosty, pretože nikdy nevieš, koho kedy budeš potrebovať.
@cocolino234 dávali mu ich do rúk pracoval na zmluvu ...býval s rodičmi tak neviem kde ich dali hovala som im ta oni nevedia
@jarkan09 iná alternatíva nie, ak je podmienka k žiadosti o byt predložiť pásky, tak buď ich nájdete u rodičov alebo si ich vypýta v starej práci. A odporúčam nasmerovať muža k tomu, aby sa správal zodpovednejšie. Takéto veci sa odkladajú tak, aby ich človek vedel nájsť. Predstav si, že v sociálnej poisťovni stratia údaje a keď príde do dôchodku, nezapočítajú mu z tejto práce ani čas ani príjem do dôchodku, pretože nebude mať ako zdokladovať, že pracoval.
@cocolino234 oni žiadajú výplatne pásky z minulého roka
@viestta ja pracujem 35 rokov a nám všetky pásky aj papiere odložené.vsetky. a to ma nikto neučil, len čítame príbehy a skúsenosti so soc.poist. a máme rozum. Mám aj všetky šeky za byt, výpisy z banky..... Vyplatené lístky mi chodia mejlom, vytlačiť a mejl ukladám do priečinka Výplata. Mňa socpo neobabre.
To len na margo tvojej rady, moja podpora.
Som archivárka - zamestnávateľ musí ukladať vo svojej príručnej registrature alebo vo firemnom registraturnom stredisku mzdové listy tuším 40-50 rokov.takze doporučený listom požiadať o vydanie kópie, asi budú chcieť poplatok.
To kto preboha zasa menil názov témy?