Otec - právo na deti

2. okt 2024

Takže po osemročnom vzťahu s mojou priateľkou a spolu čo máme 3 deti najstarší má 4 roky stredná dcéra má 2 roky Najmenší má 7 mesiacov po neustálych od začiatku problémoch tak povediac by som sa chcel touto cestou spýtať že aké mám šance ako otec keďže som s deti neni tak ako mám stále mi určuje ako čo …Súdom určené normálne nemáme nič touto cestou chcem aj idem aj podať návrh na súd Po neustálom dohadovaní a keďže je teraz moja priateľka odišla k rodičom a komunikácia s ňou je nulová stále som ja ten najväčší somár len nenapíšem ako správu prosté robí mi samé problémy a jej rodina dvakrát sme už boli aj u polícii sedeli nejaké výpovede čo na mňa vypovedať lebo si na mňa povymýšľali všelijaké veci akože Chcel by som sa touto cestou opýtať že čo mám hovoriť ako sa mám vyjadrovať alebo čo ti mám povedať všetko a ktorá cítim aj keď pri podaní návrhu na súd alebo si mám nájsť aj nejakého právnika a tak dik

subartic
2. okt 2024

tri deti priviesť od začiatku problematického vzťahu je odvaha, oboch . Aké vznikali medzi vami problémy ?

deti95060810
2. okt 2024

píšeš troška chaoticky...
právnika by som doporučovala - aj zlý právnik je lepší ako žiadny... 😉

kitycat
2. okt 2024

Hadky ste asi riesili sexom 🙄

Clovece nauc sa strucne a jasne vyjadrovat. Pravnik tu asi pride vhod a nevybijaj si hnev na frajerke cez deti

januska12323
2. okt 2024

Zase pár, ktorý nerozmýšľa len sa hrá na králiky. To nemáte dosť rozumu na používanie ochrany? K veci, nájdi si právnika nech ti spíše návrh lebo to očividne sám nedáš a s ďalšou frajerkou neploď.

lentilka78
2. okt 2024

Určite si nájdi právnika, to je dôležité a ďalšia vec, začni používať ochranu. Ak raz vzťah nie je dobrý a príde k prvému tehotenstvu, načo ďalšie 2 deti? Fakt si ľudia neuvedomujú, že potom najviac trpia tie deti?

kavasmliekom
2. okt 2024

Hlavne dýchaj, a píš zrozumiteľne. Nerozumiem čo chceš riešiť.
Deti do starostlivosti ti zrejme nedajú, a pochybujem ze aj striedavu.
Treba dat na súd na úpravu styku a práv k maloletým.
Nezabudni na návrh výživného.
Ak si nevieš rady, čo konkrétne riešiť, čo povedať, ako, čo ti treba k podaniu na návrh, tak si nájdi právnika, nie je však zadarmo. Počítaj tak 500e

alkoholik
2. okt 2024

Asi skor pravnika ako udrzbara... Ach tato nezodpovednost kde ste mali ochranu ??Nefungujuci vztah a spravim si 3 deti ved co nejak to dame... Naco bolo toto dobre pre tie 3 deti. Prosim vysvetlite mi to. Dakujem

damian85
2. okt 2024

Taká klasická " šablóna ". Matka odíde - ako inak k rodičom , nekomunikuje , maximálne tak TO. Ak by tam nebolo 7 mesačné , viem ti presne povedať čo robiť. Pri 7 mesačnom , bohužiaľ nie. Poznám prípad kedy sa matka presťahovala , len do vedľajšieho okresu a otec získal deti do osobnej starostlivosti ( 2 a 5 ročného ). Len ja z toho čo si písal , neviem čo ty vlastne chceš. Chceš deti aspon raz za čas vidieť a ona ti to neumožnuje ? Chceš deti vidieť každý druhý víkend ? Chceš striedavú starostlivosť ? Chceš deti do osobnej starostlivosti ? Prvé , druhé - bezproblémov , tretie pri 7 mesačnom problém , štvrté jedine že matka nebude rešpektovať nariadenie súdu a ty budeš žiadať prezverenie dieťaťa. Ak chceš prvé a druhé , už včera si mal podať neodkladné opatrenie vo veci stretávania sa s deťmi a ako dôvod uviesť - bránenie v styku. Napísať , ako je nezdravé pre dieťa neudržiavať kontakt s oboma rodičmi , prihodiť nejakú sms správu ( do prílohy , kde je potvrdené že ti styk neumožnuje ) respektíve kde je vidieť úplna ignorácia. Mnoho mužov je veľmi , veľmi blbých v tom , že si myslia že žena môže odísť od nich a automaticky zobrať so sebou aj deti. Nuž môže , ale muž si po tie deti môže prísť. Do rozhodnutia súdu vo veci starostlivosti , sa má zato , že obaja rodičia vykonávaju osobnú starostlivosť deti . Majú rovnaké práva a rovnaké povinnosti. . Neviem prečo je toľko mužov v tejto problematike úplne mimo a potom sa čudujú že s nimi ženy ktútia ako sa im zachce.

lentilka78
2. okt 2024

@damian85 súhlasím, veľa mužov to nevie/nechce riešiť... Pritom by sa vedeli o deti plnohodnotne postarať tiež aspoň 2-3x do mesiaca. Ale väčšinou ženy využívajú deti ako nástroj na zametanie s mužom a ako spôsob sa pomstiť. V blízkom kruhu sme to zažili, žena čoraz ťažšie znesitelna, až sa muž zbalil a odisiel a huckala deti proti nemu, že ocko ich už neľúbi, preto odišiel a podobne kecy, ale deti už mali 10 a 13, takže po krátkom čase pochopili a dnes s nim majú super vztah. Ale chápem ze tak malé deti dokáže takáto matka úplne zblbnut.
Veľa ľudí si neuvedomuje, že keď sa vzťah medzi partnermi pokazí, je ešte dôležitejšie, aby fungovali dobre ako rodicia, obaja

damian85
2. okt 2024

@lentilka78 Pretože takto podvedomie niektorých žien funguje. Problém mužov pri rozvode je , že sa hneď na začiatku podriaďujú. Ak by dieťatu , klobúk dole . Bohužial nie dieťaťu ale partnerke. Majú pocit , že matka povedala to , alebo ono a automaticky to znamená chcenie dieťaťa. Sami seba degradujú do pozície sekundárneho rodiča v niektorých prípadoch - rodiča bez práv. Ak mi niekto povie , ja mu dieťa nedám , ja rozhodnem kedy dieťa bude ( nebude ) s ním už sa len pousmejem. Nie nad dotyčnou , ale dotyčným že tento autoritatívny postoj akceptuje ( aj keď nemá nikde oporu v zákone ).

prasiatko30
2. okt 2024

@damian85 tak ale budme uprimni u 70% chlapov to, ze matka jeho deti a jeho deti zmiznu z jeho zivota a deti pridu max kazdy druhy vikend je oslobodenie a tak to aj beru. Niektori sa este vzpamataju, ale zvycajne im setsakramentsky vyhovuje, ze nemusia decka pocuvat kazdy den

damian85
2. okt 2024

@prasiatko30 Ano , ale kde niet žalobcu, niet sudcu. Takže ak to vyhovuje všetkým zúčastneným , je to oukej. Ja som skôr písal o tých zvyšných percentách.

mimikas
2. okt 2024

Hlavne potrebujes pravnika. Chlap zial v nasom state taka pri detoch za lratsi koniec takze ta caka boj. Zalezi ci sa vzdas a ci nie.

prasiatko30
2. okt 2024

@damian85 tie zvysne percenta maju tak trochu smolu lebo na sk si matka vyhradzuje 100% pravo na dieta a spolocnost to v drvivej vacsine podporuje - vsak to vidime aj tu na mk dennodenne - muz s dietatom nemoze ostat na ocr asi tak v 60-70% pripadoch a pri malych detoch do 3r hovorime aj o vacsich %. Muz nielebo on to nevie a nemoze

lentilka78
2. okt 2024

@damian85 napríklad manželov kamarát rieši stále podobnú otázku, má 3 ročného syna, s bývalou nežije, majú súdom určené kedy si môže pre malého prísť, kým nemali súdom určené, chodil každý deň, teraz už nemôže a pravidielne sa mu stáva že práve v čase keď ma mat malého tak mu bývalá pise/vola ze dieťa je choré, usoplene, mrzute, že mu ho jednoducho nedá a bodka. Minule sa mu stalo, že náhodné ich 2 hodiny na to stretol v obchodnom centre na detskom ihrisku. Ale nemôže nič, lebo matka je viac ako otec.

damian85
3. okt 2024

@lentilka78 No presne o tom píšem . Tá akceptácia spoločnosťou. Ty , manžel a manželov kamarát si myslíte , že je to " normálne " . Oporu v zákone to ale nemá. Kamarát má mnoho možností ako tento stav zvrátiť , ale tak nejak sa s faktom zmieril. Ak on nič preto neurobí , tak sa potom nemá čo sťažovať. To je ako s výživným , ak ho máš určené , no nezaplatíš ho , pokiaľ sa druhá strana neozve , súd má za to , že jeho rozhodnutie sa vykonáva. Manželov kamarát má mnoho možností ako sa dožadovať svojich práv. Využil niektoré z nich ? Žiadal súd výkon rozhodnutia , bol na UPSVAR so svojou požiadavkou ? Bojuje ? Alebo chce mať jednoducho pokoj a myslí si že jeho ex partnerka je 100% vlastník dieťaťa a dieťaťu bude lepšie keď ho poznať ani nebude, Každý jeden muž , ktorý sa svojich práv nevzdá má moj obdiv . Muž ktorý sa pre " pokoj " podriadi žene , je však pre mňa slaboch.