nena62 Ahojte..chcem sa opýtať..mám rok a pol starú dcéru..jej otec sa o nu nezaujima od jej narodenia...nieje ani v jej rodnom liste a ani mi nič na nu neprispieva...včera mi oznámil,že chce dať na súd určenie otcovstva a chce si ju brávať k sebe ...býva 400km od nás...myslite,že mu sud povoli aby ju braval k sebe?strašne sa toho bojim,pre nu je cudzi človek,nechapem,čo tak zrazu sa o nu zaujima.
tiez si myslim, ze dotycny si predstavuje velmi jednoducho...vsak nech poda navrh, nech sa paci, ale nech sud sucasne s urcenim odcovstva urci aj vyzivne na dieta a upravu styku... a ty pekne ziadaj vyzivne spatne od narodenia dietata.
ja nechcem strašiť ale toto isté sa stalo kamaratke - otec sa o 2ročnu malu nezaujímal, malá ho volala ujo, nestretávali sa nič a súd malu pridelil na víkendy 😖 bývaju síce v jednom meste nie tak daleko, ale sudca vôbec neprihliadal na to, že tá mala je naviazana len na matku /žiju same dve/ že proste ho nepozna že celý víkend by preplakala za mamou 🙄 proste otras závisí podla mna od človeka sudcu/sudkyne ale ja som bola v šoku a tiež tam zohrala ulohu jeho mama držím palce aby sa prihliadlo hlavne na tu dlžku tu cestu šak to by bolo hrozne ono dieťa by šlo fakticky k cudziemu do cudzieho prostredia ja mam tiež rok a pol staru malu a je môj malý ,,cecík" držim palce nech to dobre dopadne
@koralinka naozaj?toho sa bojím...som na malú velmi naviazaná...a neviem si predstaviť,žeby išla s ním tak daleko sama..úplne do cudzieho prostredia...ona sa dosť bojí cudzích ludí,snad dostanem dobreho sudcu...a neako sa to urovná...nech chodí za nou sem k nám a v mojej pritomnosti...to by bolo naj..ale stým asi nepochodím :(
@nena62 ak nie je v rodnom liste, a neplatí ti na ňu výživné, tak nie je jej otec, a tým pádom nemá na ňu právo... v prvom rade by musel podať určenie otcovstva (ktoré si môže rozmyslieť, lebo to znamená spätne vyplatiť výživné).. a ďalšia vec je, že je to ešte malé dieťa, závislé na matke, a ak by aj povolili styk s ocom, tak len v prítomnosti matky! a to by znamenalo, že ak mu súd určí ako príklad jeden víkend do mesiaca, tak to znamená, že on musí vycestovať za vami a za tvojej prítomnosti môže byť s malou 😉
@nena62 treba sa pripravit a zabojovat, na sude treba do detajlu opisat, ako sa na vas vykaslal, opisat ako vam to ublizilo, ako ste na vsetko ostala sama. Ukazat aky ja on naozaj, aby sudca pochopil ze si to nezasluzi!!! Citovo ist na sudcu, aby mal pochopenie. Vidiet malu ma pravo asi, ale dosiahnut aspon to ze nech ju vidi len a len vo vasej pritomnosti a nebere ju prec!
@nena62 ak sa aj určí otcovstvo- mäš dôkazy, máš svedkov, a nakoniec to aj tak všetko posúdi kolízna... a tá si myslím až tak sprostá nie je.. ak by sa to náhodou dostalo do štádia - zopakujem NÁHODOU - budeš sa odvolávať, pokiaľ ti nedajú za pravdu 😉 ale ja si myslím, že toto je v rozpore 😉
@samantha223 ja sa len tak nedám..aj keď sa bojím,ale pokial ide o deti,nepoznám brata🙂to pozná asi každá matka 🙂
@nena62 a ešte ma napadá, ak by chcel určiť otcovstvo, tak zbieraj bloky- všetky, čo si vynaložila do malej. podľa správnosti by mal preplatiť aj časť výbavy, ale nie som si istá, či sa to dá aj spätne vymôcť, ale poradí ti v tom nejaký právnik. v každom prípade, každý blok odkladaj, len a len ti to pomôže pri stanovení výživného
@nena62 ja som bola na sude ale tema bola uplne ina. sudca najprv bol bezcitny, namysleny, bala som sa velmi. Ale casom ked videl nase city a pochopil ako s nami ta osoba vybabrala aj ked na papieri mal druhy pravdu, otocil sa o 180 stupnov. Hlavne treba byt nanho mily, lebo ak clovek zacne na sudcu arogantne, tak Vam bude chciet ukazat kto je tu panom. Treba citmi. Porozpravat ze ten ujo akoze otec je ako kazdi iny cudzi v meste, mala by zazila traumu, opitajte sa ci ma deti a ci si vie predstavit ze by ich s doverou odovzdal cudziemu cloveku. Nech si otec dietata bere zodpovednost zato co si sposobil sam!! a este mu vyuctovat vsetky naklady spojene so sudom. aj pravnicku, cestovanie, vsetko!!! HAJZEEELLL!!!!
@samantha223 veru tak...nechápem niektorých hajzlov,že sa takto zachovajú k svojím vlastným deťom....a ešte na súde hrať frajera strašného....snáď to všetko dobre dopadne...zvládame to aj bez neho,tak nech nám zmizne zo života...
@nena62 kamoska takto bla na sude a veru aj v soc. poistovni chceli aby mala vsetky blocky ktore od zaciatku kupovala aj vratane prvej vybavy, taktiez mala mesacne ukazat kolko penazi ju mesacne vyjde dieta, vratane stravy, oblecenia atd.
@samantha223 aha..jasné...musím to neako poriešiť...
zohnat co najviac svedkov a dokazov, byt pripravena ze bude hajzel a mozno aj klamat, pamatat si vsetko a aj tie listy vytlacit , ukazat, byt pripravena zasadit tvrdy protiuder, drzim palce
@nena62 striedavu starostlivost si zasluzi otecko, ktory sa o deti staral, len rodicia sa uz nemaju radi, rozvedu sa . ale nie takyto hajzel!
@nena62 moja jeden a pol rocna dcera place ajked uvidi svokra, pozna ho ale dajako sa jej nepaci, neviem si predstavit ze by som ju nechala jemu aj ked mame dobry vztah. Lebo viem ze by malu to traumatizovalo. a nie to este uplne cudziemu!!! ani nahodou
@samantha223 pokial by bol normálny.tak ja nevidím dôvod aby sa vídavali,dieťa otca potrebuje..ale nie hajzla,ktorého nezújima rok a pol,čo jej s dieťaťom....či dačo nepotrebuje,,ale stará sa len o svoju riť..
@nena62 myslim, ze sa nemas coho bat. Dieta ho nepozna, urcite mu ju len tak na vikend nedaju a uz vobec nie dieta do troch rokov... A ked sa nad tym zamyslis, ako dlho mu vydrzi dochadzanie 400 km za vami a 400 km späť? Mozno ho nahuckala jeho mať, aby si ju braval, inak si neviem vysvetlit ten "strasny" zaujem..