Otec odmieta platiť krúžok

andyh20
4. jan 2023

Ex má súdom určené platenie záujmových činnosti deti. On sa však rozhodol, že jeden krúžok platiť nebude , lebo syn párkrát vynechal (keď bol u nna)- ex rozhodol ze to neboli dostatočne dôvody a povedal že konci s platením. Syn ale chce pokračovať v krúžku,,,ja na to peniaze nemám lebo to stojí 320 na pól roka. Čo sa s tým dá robiť??

dievcacitajucelist
4. jan 2023

@andyh20 Dobré ránko, len zo zaujímavosti...aký krúžok stoji 320€ na pol roka?

79viktoria79
4. jan 2023

a ty sa mu čuduješ? ja by som tiez neplatila niečo,kam by dieta chodilo kedy sa mu zachce,a ked nati nemam,nedam tam dieťa,len preto, že to chce,aspon keby tam chodi ..

horty99
4. jan 2023

@andyh20 zamestnať sa v lepšie platenej práci - nespoliehať sa na nikoho. Ak nemá súdom jasne určené ktorý konktétne krúžom má platiť len všeobecne - nič sa s tým nedá robiť.

andyh20
autor
4. jan 2023

nebolo to kvôli tomu že sa mu nechcelo. Chcela som radu čo s tým, nie moralizovanie a posielanie má do druhej roboty 🤣🤣

nelca84
4. jan 2023

@andyh20 No je to dost velka suma za polrok, takze ani mne by sa nepacilo platit len tak do vzduchu. A z tvojho prispevku som vyrozumela, ze to nie je jediny kruzok co plati, takze ho to stoji asi celkom dost penazi. Preco tam teda nechodil ked bol u teba?

patus_2
4. jan 2023

@andyh20 píšeš, že párkrát vynechal. Koľko krát to bolo? Skúste sa dohodnúť, že polrok zaplatí on a druhý pol rok ty.

aurelia2000
4. jan 2023

@andyh20 Aký je to krúžok? Koľkokrát bol a koľkokrát nebol? Prečo nebol? Na aké ďalšie krúžky ešte dieťa chodí a koľko stoja?

andyh20
autor
4. jan 2023

@patus_2 ale prečo to mám platiť ja , keď výživné bolo určené s prihliadnutím na to ze bude platiť krúžky? Raz bol chory ( podľa neho nebol), raz mal narazenu ruku ( podľa neho simuluje) , potom sme mali Mikuláša a raz sme na to zabudli ( teraz cez prazdniny) - oni peniaze nevracajú keď je dieťa choré…
Syn chce pokračovať, jeho to baví… ale ex trestá mna cez neho.

belllinka
4. jan 2023

Je to 55 na mesiac. To je tak strašne veľa?
@dievcacitajucelist

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
4. jan 2023

@dievcacitajucelist napr plavanie, jazykový kurz, korculovanie, ….

andyh20
autor
4. jan 2023

@stvura tiež nerozumiem o akej veľkej sume hovoria, je to 6,50 na hodinu. A pre ocka to je zanedbateľná suma. Ide mu len o manipulovanie cez peniaze.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nelca84
4. jan 2023

@stvura ano je a otec zjavne bol ochotny to platit, no ale este presli len 4 mesiace a uz 4x nebol a vzdy prave ked je u matky
a ktovie kolko ho stoja dalsie kruzky
v tomto pripade chapem, ze sa to otcovi nepaci

tykat
4. jan 2023

@andyh20 ...ak ti na tom zalezi tak by som oznamila exovi, ze mu peniaze za dni ked tam nebol posles na ucet. Ked teda toto by malo byt prekazkou aby syn dalej pokracoval v chodeni na kruzok. Ak takyto navrh odmietne tak je jasne ze mu ide o pomstu.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nelca84
4. jan 2023

@stvura vsak napisala preco nebol, zbytocne spekulujes. Ziadne hnacky, vracania, raz bol mikulas, potom zabudli... to by som ani ja neakceptovala. Chorobu samozrejme ano.

timing
4. jan 2023

Ak by som dietatu vybrala taky drahy kruzok asi by som dohliadla nato,aby sa na kruzok nezabudlo. Moj nazor z toho mala co a ako si napisala je,ze na kruzku Ti nezalezi ani na vynechanych hodinach lebo to plati niekto druhy. Ak by to islo z tvojho vrecka uz by to bolo ine.
Takze aj ked je ex bohaty,mozno to vnima rovnako- kruzok vyuzivate prilezitostne a nepaci sa mu to

viestta
4. jan 2023

To je jediný krúžok, ktorý otec platí? Ak nie, koľko je tých ostatných a koľko platí za ne?

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kvetinka75
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andyh20
autor
4. jan 2023

@viestta platí krúžok v škole - ale to je pár eur a anglictinu- tam chodí pravidelne - výnimočne nie ak je chory. Má platiť aj výbavu na lyžovanie a tento rok to vyriešil že na čas keď išiel na lyžovačku on výbavu synovi požičal …a ďalej keď pôjdem ja?? Len manipuluje…

79viktoria79
4. jan 2023

@timing presne,raz zabudne,potom maju mikulasa,ako keby to bol vazny dôvod,otec aj chce platit,ale asi vie aka je matka,kto vie čo bude nabudúce ....a kolko tych kruzkov este plati,a tu píšu že otec chce vydierat,moze to bit aj opacne,matka pýta radu,aby mohla vydierať otca,len nevie ako

liljana
4. jan 2023

Pises, ze povedal, ze jeden kruzok platit nebude. Cize plati ich viac ... Kolko plati vyzivne a kolko stoja vsetky kruzky mesacne. Ma s nim nejake dalsie vydavky, ako ze kupuje oblecenie, berie ho na dovolenky,...? Zalezi na vyslednej sume a dalsi problem je drazoba v poslednom case, ci nie je vhodne na nejaky cas niektore, uplne nie nevyhnutne veci vynechat.

nelca84
4. jan 2023

@stvura pri troch detoch to chapem, ja mam jedno, takze nie, nikdy som nezabudla. Ale autorka ma zjavne tiez len jedno a vzdy sa to stava len ked je syn u nej. Tu to skor vidim na laxny pristup matky, kedze ona za to neplati...

andyh20
autor
4. jan 2023

@nelca84 mám dve a všetko je na mne , lebo ocko nema na deti čas.

kvetinka75
4. jan 2023

tiež by sa mi to nepáčilo. Zbytočne vyhodené peniaze. Chorobu akceptujem ale Mikuláš a zabudnutie? Ano, stane sa, Neveim koľko má syn rokov, možno by som toho Mikuláša oželela. Skôr mi to príde že teba to vôbec netrápi že tam nešiel a rada spravíš niečo aby si ex naštvala. Prepáč ale tak mi to pripadá. Si na neho naštvaná tak mu robíš naprieky.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nelca84
4. jan 2023

@andyh20 pozri, bola to tvoja chyba, tak sa skus s otcom normalne dohodnut, ponukni, ze mu stratu vykompenzujes ak to bude dalej platit

melanta
4. jan 2023

@andyh20 ex má súdom stanovené, že krúžky platí iba ona vo výške 100%? Ak áno, tak to rieš s právnikom. Nie je mi tvoj prejav sympatický, lebo z neho cítiť frustráciu, že ex je finančne dobre zabezpečený a ty nie, čo ale nie je jeho chyba. Ale ak má stanovené, že 100% krúžkov má platiť a neplatí niečo, rieš s právnikom.