Ahojte . V skratke napíšem . Mám 2 ročnú dceru . S otcom niesme rok spolu . Neplatí výživné . Napadol má počas vzťahu aj teraz . Polícia atd bola .. mala má jeho priezvisko aj v rodnom liste .
Riesim teraz zapis do škôlky . Že treba aj otcov podpis keďže je zákonný zástupca a že bez toho nevezmú malu . Lenže on mi to nechce podpísať . Nie že by nechcel aby išla mala do škôlky ale kvôli mne naschval robí .
Nonstop mi nadáva uráža má . Ponižuje .. aj pred malou .
Dá sa nejak prosím súdne riešiť aby som nepotrebovala jeho podpisy ?
Ďakujem
@horalka1986 áno mala je zverená mne .
To som povedala aj riaditeľke v škôlke ale ta mi povedala že to treba aj tak lebo že on je stále jej zákonný zástupca
Ženy ženy.Kde na takych debilov chodite?Ved to musel byt magor uz pred tym ako ste si dieta urobili.Clovek nie je agresivny z min.na min.Taky musel byt vzdy.Uz len to,ze.ta este pocas vztahu bije a ty das jeho priezvisko.ach jaaaj...
@snowflake07 možno máš pravdu, ale autorka zrovna toto nepotrebovala počuť. Už vie asi aj sama že spravila chybu...😉
@deti95060810 Ale mozno sa ina pouci 🤗
blbosť... tiež som dávala syna do Mš a otec bol už neviem koľko neviem kde... kto by ho kde naháňal...riaditeľke povedz, že otec sa nezdržuje na trvalom pobyte a kde ho máš zháňať. a že keď bude potrebovať pani riad. výnimku, tak budeš žiadať ministerstvo o výnimku... Riaditeľka stíchne, lebo od teba požaduje blbosti....
My sme mali teraz niečo podobné na prihláškach na stredné školy. Tiež bol potrebný podpis oboch rodičov. Ale sama uč. povedala, že kto by kde naháňal poniektorých oteckov - že vie ako to teraz chodí...
@snowflake07 nikto sa nepoučí... každá si myslí že má neskutočnú lásku a jej vyvolený je dokonalý...a ak nie je, tak ona ho po svadbe isto zmení na svoj obraz...😉
@deti95060810 nieje to blbost. Odomna to tiez vyzadovali pri zapise. Otec musel byt pritomny a podpisat to. Jeden rok. Tusim sme o tom nedavno aj debatovali.... a aj vdaka tebe som si to tento rok s pani riaditelkou uz vyhadala. Povedala som ze som otca dietata od leta nevidela, neviem kde je a urcite ho nebudem nahanat po Slovensku. Musia dieta prijat tak ci tak. Preslo mi to. Syn je uz zapisany. Otec ani nevie. Dolozila som kopiu rozsudku ze je zvereny mne a hotovo.
@kamilakin preto sa pytam, ci ho mas aj sudom v starostlivosti.
@kamilakin keď neplatí výživné, tak pošli naňho exekútora a riaditeľke povedz svoje, alebo ho podpis ty, aj tak to nikto nekontroluje, ja som mala muža dlhodobo v zahraničí, tak všetko som podpísala zaňho a nikto ani nepipol, aj tak to len založia do suplika
@snowflake07 a pouci sa ako? ze vrati cas a vyberie si ineho otca dietata? si mudra ako radio, ked sa to tebe nestalo.
@snowflake07 aj ked clovek urobi chybu, zivot ide dalej. Zena nepotrebuje byt cely cas trestana za svoje chyby.
@kamilakin zavolaj na MPSVR SR ze potrebujes pomoc. V meste je podla oblasti bydliska vzdy prideleny pracovnik ktory tieto problemy riesi. Povedz jej, co je vo veci, a oni ti poradia co s tym. Urcite niesi prva ktora s tym ma starosti.
@snowflake07 by si sa divila koľko muzov je na svete patologicky klamari, muži čo ziju dvojity život a vedia to uhrat aj par rokov.:(
@suzitok
Kardinálne sa mýlite. To, že je dieťa zverené do starostlivosti jedného z rodičov, neznamená, že druhý rodič stratil rodičovské práva. Naďalej teda spolurozhoduje o podstatných záležitostiach týkajúcich sa dieťaťa.
@jankapepe
Samozrejme, že zákonným zástupcom zostáva. Zverenie do OS neruší práva otca.
@kittykat22 Nie nestalo.Ja som vyberala rozumom a nie vaginou.Neviem ake radio pocuvas ty ci nejake mudre,ale vyzera to ze nie,lebo evidentne to v zivote ani tebe nevyslo.
@snowflake07 prepac, ale ty si hlupa aka sa tazko hlada. Akonahle ti niekto nieco povie, tak ti zavidi - to bude tvoja logika. Mam 15r velmi dobry stabilny vztah a jedine co nemam v zivote je to, co som ako mala chcela. Pretoze mam 100x viac na vsetkych frontoch. Ale to, ze ja som mala take stastie neznamena, ze tym ktorym sa to nepodarilo su hlupe a myslia vaginami. Lenze ty si taka hus co si mysli ze zjedla mudrost sveta. Mala si len kus stastia, tak ako ja. A je ubohe ze v sebe nenajdes ani kusok empatie pre ine zeny, ked sa mas tak fantasticky.
@kamilakin Zdravím, na miestne príslušný súd si musíte odať Návrh na nahradenie súhlasu otca s prihlásením dieťaťa do MŠ. Vzhľadom na časovú tieseň je vhodné podať nielen Návrh vo veci samej, ale aj Návrh na nariadenie neodkladného opatrenia, kde súd rozhodne do 30.tich dní. Chcete ešte dcérku prihlásiť do spádovej škôlky (škôlky najbližšie k miestu Vášho bydliska)?
@kamilakin je sudne zverene dieta tebe?