Otec dieťaťa sa vráti z väzenia

misula123
15. nov 2016

Mam problem a chcem sa spitat vas o radu ze ked maleho oca pustia z vezenia a da sud ci je to mozne aby maleho dali k ocovi do strarostlivosti ked nieje v rodnom liste udany ma len 18mesiacou je to mozne alebo nie lebo chcel aby som maleho dala kjeho mame. Na tyzden ale bez zomna.

moni244
15. nov 2016

Velmi pochybujem, zeby to na sude preslo

pribinak
15. nov 2016

ked nie je zapisany v rodnom liste, tak on si najskor musi dat navrh na urcenie otcovstva, aby mohol byt zapisany v rod. liste.

dalsia vec, preco by mal basman dostat dieta, pokial sa ty normalne o dieta staras

sibalka21
15. nov 2016

Ked nieje zapisany v rodnom liste, nema ziadne rodicovske prava ohladom maleho... Cize najprv si musi dat navrh na sud o urcenie otcovstva a zapisanie do RL, potom si moze podat navrh na zverenie do jeho starostlivosti... Vzhladom na jeho minulost je viac ako nepravdepodobne ze by mu ho zverili... Staras sa o neho ty, si jeho zakonny zastupca, cize ty si za neho zodpovedna, urcite by som dieta nikam nedavala bezo mna....

misula123
autor
15. nov 2016

Vsak som ani nedala a kvoli tomuto chce dat na sud

pribinak
15. nov 2016

@misula123 no vsak nech ta da, to su len take silne reci spoza mrezi, ale vonku ho to rychlo prejde, povedz, ze budes pytat vyzivne a ked nebude platit, tak pojde znova do basy

ak by aj doriesil sud, ze ho zapisu ako otca do RL dietata, tak urcite by stretnutia boli za tvojej pritomnosti, urcite sa to nebude riesit tak, ze si hned zoberie dieta na vikend

byt na tvojom mieste, tak ho vysmejem, to su len take kecy, ked vyjde z basy, tak rychlo na dieta zabudne

misula123
autor
15. nov 2016

Asi tazko lebo maly je jeho maznacik a ked ho pustia tak tazko ho bude vidiet ked moji rodicia ho nepustia

pribinak
15. nov 2016

dieta ma 18 mesiacov, vsak? on sedi uz kolko? a kolko bude mat ked ho pustia?

misula123
autor
15. nov 2016

Rok aj pol

pribinak
15. nov 2016

@misula123 dieta ma 18 mes a on sedi uz 18 mes? videl ho vobec kym siel sediet? vies, to je take smiesne cele toto.....

ved to su pre seba cudzi ludia, navyse aj to zapisanie otca do RL je zalezitost, ktora trva aj rok, cize toto nie je akcia, ze zajtra dam navrh na sud, o tyzden sa kona sud a o dva dni som uz hrdy otec

lubkavargova1
15. nov 2016

Jeho maznacik???? A to ho aj videl?

sardinka336
15. nov 2016

@misula123 ale prosím ťa aky maznačik, sa uvedom aj ty. Tatko v ,,lochu,, ale dieta je jeho maznačik...to iste, jedine tak z fotky, keby sa o neho mal riadne celodenne starat tak velmi rýchlo otočí kartu lebo dietatu nema čo poskytnut, ani to zakladne. Celé su to len silácke reči spoza mreží, len čo vyjde bude mat sám so sebou čo robit aby sa znovu zaradil do spoločnosti, do zivota...pracu su tazko najde, bude sa pretlkat ako socka...kde by ten mal nervy a hlavne financie na pravnikov a sudy. Kde tie reči...Určite by som mu nedala tak male dieta na týžden same do cudzieho prostredia. S tým na ziadnom sude nepochodi ze si nedala dieta, ktore ani uradne nie je jeho.

mysicka36
15. nov 2016

@misula123 a ty budeš tiež taký jednoduchší človek, keď sa také niečo pýtaš. Ak nieje zapísaný v LR nieje jeho otec. Ak aj naozaj je, musí on žiadať DNA testy a súdnou cestou sa tam dať zapísať. Neboj ty nič, ako ho pustia uvidíš čo z jeho rečí bude reálne aj robiť. Kým je v base, netráp sa a nekomunikuj s ním, ani s jeho rodinou.

misula123
autor
15. nov 2016

Dobre vsak ani nekominikujem

lucinka511
15. nov 2016

@misula123 len sa nim nenechaj zastasit,oficialne jeho otec nieje.pokym nebude zapisany v rodnom liste.A ani neprisup na to aby ti ho zobral na tyzden k svokre,nenechaj sa zastasit.

misula123
autor
15. nov 2016

Nenecham lebo viem ze ten sud vyhram

sardinka336
15. nov 2016

@misula123 ešte raz a po lopate....človek po vykone trestu, boh vie za čo odsudený nedostane dieta do starostlivosti, to neverím ze niekto odklepne. Zvlášť ak sedel na tvrdo, ze to nebola ani podmienka. Kedze nie je v rodnom liste zapísaný ako jeho otec, tak na dieta nemá ziadne prava - pred uradmi jeho otec nie je. A zrejme nie ste ,,komplet,, ani ty ani on...on má tu drzosť pýtat 18 mesačné dieta na týžden samé bez matky k babke...a ty sa toho nonsensu bojiš, komunikuješ s ,,krimisockou,, a ešte povieš ze syn je jeho milačik....silné kafe, tak ti poviem. Takze podla mna sa nemáš čoho báť a ziadny sud z jeho strany predpokladam nebude, nemyslím si ze on ma na to ,,gule,,aby sa po vykone trestu dotahoval znova zo sudmi, kedze uz ma so sudom a vykonom trestu skusenosti, tak pochybujem, ze to chce znovu zažiť, byt pretriasaný niekde na pojednavaní. Títo ludia zvlášť ,,jednoduchší,, na to jednoducho nemaju, su to len reči, ale tie maju na také zeny ako ty velku moc - väčšiu ako cele sudy.

libawet
15. nov 2016

@sardinka336 neviem, či dievča chápe slovo " nonsens " a " krimisocka " , teda či celkovo chápe....

sardinka336
15. nov 2016

@libawet vieš čo pozri si ake temy pribudli...uroven diskutujucich prudko klesa...v teme o otehotneni sa pyta či nemoze mat rakovinu lebo ma pozitívny tehotensky test, 7 dni jej meška menzes... 😕

misula123
autor
15. nov 2016

Hej chapem dakujem za radu

misula123
autor
15. nov 2016

No pekne

mimla
15. nov 2016

18 mesačné dieťa na týždeň k matke práve prepusteného väzňa? To sa pýtaš vážne? Na týždeň? K trestanému človeku? Ktorý k nemu nemá žiaden vzťah? Okrem imaginárneho pocitu spolupatričnosti na základe krvnej línie? Ani netuší, čo také decko je, ako sa mení plienka, aký má režim, ako ho uspať, čo má rád, čo má zakázané, ak mu tam ochorie, ako ho bude liečiť. Nič. Reálne o tom dieťati nevie nič. Na týždeň? V podstate cudziemu človeku? Pozri, keď je taký chrumkavý, nech si zažiada o uznanie otcovstva. Nech seká latinu. Ak je taký super tatko, nech to najskôr dokáže. Skutkami, nie kecami. Inak súhlasím, je to nadlho. Roky sa to môže ťahať. Skús nadšktnúť, že budeš požadovať výživné a preplatenie polovice nákladov na dieťa od narodenia (kočík, postieľka, oblečenie, plienky, mlieko....) Neboj, jeho tá otcovská láska prejde.

misula123
autor
15. nov 2016

Vsak to aj spravim