Otec dieťaťa nepríde na súd. Čo má poslať?

majkapytlova
7. nov 2012

chcem sa opytat ked sa otec dietata nemoze zucastnit na sude na urcenie vyzivneho ale suhlasi s rozsudkom aky list ma poslat na sud v akom zneni a ma byt aj overenu notarom?dakujem

sintra
7. nov 2012

Co to znamena, ze suhlasi s rozsudkom? Myslis tym to, ze suhlasi s vyskou navrhovaneho vyzivneho? Pokial sa nemoze zucastnit, mal by to sudu pisomne oznamit a pojednavat sa bude v jeho nepritomnosti. Tento list nemusi byt overeny notarom.

sissy27
7. nov 2012

veď ešte nevie, aký ten rozsudok bude, tak ako s ním môže súhlasiť? u nás napr. keď sa ex nemohol dostaviť, tak len preložili pojednávanie, dokonca 2x, a to sme mali spísanú dohodu, s ktorou tiež súhlasil, ale aj tá podlieha schváleniu súdom a minimálne raz chce súd vypočuť aj druhú stranu...

aivill
7. nov 2012

To zrejme ešte nie je rozsudok - pojednávanie na súde musí byť - kľudne aj bez neho..., môže zaslať na súd že sa nezúčastní a že súhlasí s navrhovaným rozsudkom - ako navrhovateľ žiada... , nemusí overovať notárom podľa mňa...
No sú aj také prípady - keď sa zvýši výživné bez pojednávania - dôjde rovno rozsudok , s ktorým ak sa nesúhlasí je len možnosť podať odvolanie...