Otec dieťaťa nedodržiava hodiny a dieťa si chce brávať sám

monika1507
1. nov 2014

Uf.....Co mam robit mam malé dieťa ,14 mesačne,otec dieťaťa,,,,, nás opustil koli mamičke,,,som rozvedená,, malu ked príde pozrieť tak ma súdom určené dni..... Pondel ok a štvrtok v čase od 15,00-17,00 hod.. A kazdu parnu sobotuod12,00-14.00 hod aľe za mojej prítomnosti,,,,, a mam o malu súd ze on si ju chce bravat sám......píšem si aj zoznamka am hodín ako chodí a 28 razy neprisiel co áni nedal niekedy vedieť ,,,, a 32 razy prišiel ná polhodinku,nq hodinku,lebo jemu je prednejšie ist domou a za priateľkou,,, ked ma malu ná rukách tak niekedy place a pýta sa mne ná ruky,,,dva razy sa dotkol kocika a mala taky hukot..áni jej sa dotknúť nemohol....jeho rodičia o malu nemajú zaujem neprišli ju pozrieť......mala je snim chvíľku a potom ma vykuka a hľadá ma kde som.......objednali ma z uradu bez môjho súhlasu ná psychilogicku konzultáciu,,,ja mam tak čas chodiť po súdoch ako on .... A ta psychologička ked som jej povedala ze to dieťa naňho nieje zvyknuté,,,,,,,ze place povedala mi to mam zle. Riesenie ked to dieťa je ná mna zvyknuté ved som jej matka,,,,otec dieťaťa malému dietqt chcel dávať arqsidove chrumky! Choré,,,, ďalšia vec co je to za peychologicku, ked povie ze dieťa nepotrebuje za tie dve.hodiny jesť,pit,späť,,,a áni prebojovať ju netreba.....otec dieťaťa sa o malu nedokáže postarať,,,, nikdy ju neprebalil,nenakrmil,nedal čaj nic take. A ta psychologička asi nema deti ze to je jeho problém ked to dieťa sa aj zblázni ked tam ja nebudem....nebude ma vidieť ...kedbude aj d e hodiny plakať tak bude a je to dobre pre to dieťa ná psychiku? Vecer co zaspavanie ked sa mi bude budiť.......ta psychologička.povedala ze .moja prítomnosť tam nemusí byt ze jeho návštevy bie su sice pravidelne aľe to nevadí ked nieje zvyknuta,on sa potreboval niekomu pchqt do riti,co ak mu to prejde ná súde ? Co budem robit prosim poraďte nemôže ju sám dostať je este mala,,,,blbe komentáre si prosim nechajte

tilda
1. nov 2014

@monika1507 ved to nie je jedina psychologixka na svete. Bolo by fajn najst si nejaku inu,toboz ked mas pocit ze tato je ovplyvnena byvalym. Ale zas je pravda,ze cim skor mala privykne na to,ze sa budu stretavat bez teba,tym pre vsetkych lepsie. Ale treba to urobit postupne. Otazne samozrejme je,kolko otcovi tento zaujem vydrzi,ked chodi za dcerou ako chodi. Robis velmi dobre,zr si to zapisujes. Radim najat si zastupcu,advokata na sud. (V praxi castokrat zial ked otec vybojuje s matkou to co chce,uplne ho to cele prestane bavit a o dieta sa prestane zaujimat)

sissy27
1. nov 2014

@monika1507 otec má právo stretávať sa s dieťaťom, nie povinnosť... takže ak nevyužije súdom určené možnosti, tak sa z právneho hľadiska nič nedeje... čo sa týka toho, či dieťa vydrží dve hodiny nejesť, nebyť prebalené - tak v tomto súhlasím s psychologičkou - snáď nechceš tvrdiť, že dieťa kŕmiš a prebaľuješ častejšie? ak mu ju dáš najedenú a prebalenú s fľašou čaju alebo vody, tak je to úplne ok... takisto je v poriadku, aby si dieťa postupne zvykalo na to, že existujú aj iní ľudia ako mama...
neuraz sa, ale ja čiastočne vidím problém aj v tebe, zrejme je to nejaké urazené ego, keďže hneď v prvej vete si nezabudla pripomenúť, prečo vás chlap opustil... no holt stáva sa, ale je načase to prekusnúť, posunúť sa ďalej a sadnúť si s ním ako dvaja dospelí a normálne sa porozprávať o potrebách dieťaťa, jeho režime a spolupracovať v tomto smere... ide o dieťa, nie o vás dvoch... samozrejme, že on s dieťaťom nevydrží dlhšie ako pol hodinu, keď mu vkuse plače a ťahá sa za tebou, to nie je dobré pre dieťa, preňho, iba pre teba, že je po tvojom... že chcel dať dieťaťu arašidové chrumky? no boooože, je to chlap, nerob z toho drámu ako keby jej dával jed na krysy, neumrela by z toho, ale čo keby si mu normálne povedala prosím ťa toto jej nedávaj, je na to ešte malá, daj jej toto...??
nebudem sa vyjadrovať k nemu, keďže vieme len toľko, čo si napísala ty (aj to dosť chaoticky), možno aj on je ješitný dilino, s ktorým sa nedá nijako, ale moja rada je - začni od seba, potom môžeš očakávať aj od druhých
p.s. nie som na jeho strane, ale ak budeš trochu spolupracovať aj ty, a nie len sa stavať na zadné že nedám nebude nechcem, tak raz za čas sa dve hodiny voľna budú hodiť aj tebe 😉

mamulka211
1. nov 2014

@monika1507 :Prosim ta, na buduce, ak budes pisat nejaky prispevok, skus si ho potom za sebou precitat a opravit preklepy. Mne nevadia preklepy, ale ked ich v jednej vete 5, tak to uz mi vadi, lebo som tvoj prispevok nedokazala precitat ani do polovice, nemienim sa nad kazdym slovom pozastavovat, co asi to malo spravne znamenat...uz len z ucty k tym, co ti maju radit a citat to, to na budce sprav. 🙂

trish31
1. nov 2014

Skus inu psychologicku.Normalni ludia vratane sudcu by proste mali chapat ze to dieta ho pomaly ani nepozna.Moj exmanzel mal tiez tendenciu vziat si maleho od 2.roka zivota do Kanady na leto.Ja som sa ani nestihla vyjadrit a pan sudca ho hned zrusil aj s koliznou ze toto teda nie.Skus inu psychologicku.Ak sa ti nieco nezda bojuj

monika1507
autor
1. nov 2014

@tilda DobrY den nie je len si musim zistit kolko stoji taka psychologicka lebo henta bola z uradu a tu plati ex ked objednal či ako to tam maju na urade ...
@sissy27 ja nebranim ma pravo aj ja mam pravo a ked sa vamniečo na mojhom chaotickom nepači tak nekomentujte !!
@mamulka211 aj vy dakujem ale pytala som sa ne veci nie na chaoticke keby mam možnosť to inak napisa tak napíšem !
@trish31 vy mi asi najlepšie rozumiete ,,,,,, že to dieťa ho ani nepozná aj dnes mal naštevu od 12:00hod a prišiel 12:10 a odchadzal o 13:10 a mala ma stale hladala dnes tiež kde som ..musi byt nejaky zakon kde ma matka tiež pravo ...a spon do dvoch rokov ,, ved on ju nikdy neprabalil ,,,,,,,,, nikdy ju nenkrmil , dakujem

pribinak
1. nov 2014

@sissy27 Asi najlepši príspevok v tejto diskusii

tilda
1. nov 2014

@monika1507 existuje minimalna siet poskytovatelov zdrav starostlivosti,tam patria aj psychologovia a ti robia na poistovnu,teda neplatis priamo. Vacsinou su v nemocniciach alebo zdrav strediskach-opytaj sa pediatricky,ta ti i tak musi dat vymenny listok. I tak vaznejsie veci rozhoduju az sudni znalci. Ja som za,ze treba malu zvykat postupne. Nebud tesne pri nich,ale nablizku a postupne sa vzdaluj. Tiez mam za,ze uplne fix cas sa pri 14 mes neda dodrziavat,rezim sa jej meni. Najlepsie by bolo sa s otcom dohodnut. Drz sa

trish31
1. nov 2014

@monika1507 toto treba riesit s pravnikom.Som priklad toho ze ak mas dobreho pravnika da sa vselico.Sama neviem ci to das.

sissmiss
1. nov 2014

@sissy27 dieta je do 3rokov priputane na najblizsiu osobu, zvycajne je to matka. Nie je na tom nic nenormalne, patri to k jeho vyvinu, k zdravemu vyvinu. Mozu to niektore deti tak nemat, ale to neznamena ze podla par kusov prepiseme celeho Piageta a poucime ho o psychologii lebo moje dieta a kamaratkino dieta...Ak dieta nie je zvyknute na cudziu osobu, ktorou clovek ktory sa snim nestretaval pren je, ci je bio otec nehra rolu, ale ak ho dieta nepozna, jeho vyvinu ublizi ak sa s nim bude nechavat nasilu osamote, bez matky, a lamat ho. Ano, su taki rodicia a ano, dieta sa da zlomit. Ale je to dobre pre dieta?

@monika1507 ak ma otec o dieta zaujem a je to normalny clovek, tak mu nebran. Ak ma zaujem, pre dieta je dobre ze ho bude poznat, aj ked vy spolu nebudete zit. Ak je psychologicka z upsvar tak nebola nikym dohodena, ony su pridelene statom, upsvarom, nie vyberom rodica. Skus za nou zajst a porozpravat sa s nou, ze nie si proti ich stretavaniu, ale partner sa sprava nezodpovedne, nemozes ho sice donutit k navstevam, ale ak mu nevyhovuje to co mate teraz, upravte to, aby si nemusela mat nachystane dieta a cakat ho a on nepride a ani neda vediet. Poznam to, je to neprijemne, ak to partner robi kvoli sikane. Ak aj neumyselne, nie je to sranda kazdy raz byt nachystana a on kazdy druhy raz nepride a info neda. Clovek si inak zariadi den. Skus sa s nim dohodnut pekne. Arasidove chrunky su blbost, povedz mu ze toto mala nejedava a toto ano, daj mu zoznam co jej moze kupit. Vysvetli preco sa adasidove chrumky a ine slane veci detom nedavaju, snad ak ma pat pohromade, nebude nicit vlastnemu dietatu ladviny. Ze ste sa vy rozisli neries cez dieta. Nebuzeruj ho, pomoz mu s tym aby nadviazal vztah s dietatom. Tu nejde o teba a byvaleho, tu ide o tvoje dieta. Keby sa starat nechcel, to je ina vec, ale ak ma zaujem o intenzivny kontakt, tak dietatu to prospeje (vychadzam z toho ze nie je dietatu nijako nebezpecny). Co sa tyka jedla a pitia pocas tych 2hod, ak sa maju stretat v tvojej pritomnosti, tak maj pripravenu flasku s cajom, mliekom alebo co pije. A nieco co zvykne jest, ci ovocie, alebo co jedava. Lebo aby nepilo dve hodiny je blbost, jest nemusi byt hladne ale ak zrovna bude, preco by sa malo drzat o hlade? Aby polovicu prerevalo? Alebo aby malo z toho nabuduce dopredu traumu? Ujasni si ty ako to mas, ci si za to aby sa stretavali. A uvedom si ze ide o dieta, nie o teba.

sissy27
2. nov 2014

@sissmiss prosím ťa, kde som sa vyjadrila, že treba prepisovať nejaké psychologické príručky a trhať dieťa nasilu od matky a nechávať s niekým "cudzím"? ja som napísala len toľko, že má hodiť za hlavu svoje urazené ego a aspoň sa pokúsiť spolupracovať s ex ohľadne malej a postupne ju zvykať aj na iných ľudí...a ako čítam, ty si napísala to isté, len "v bledomodrom"...🙂

sissmiss
2. nov 2014

@sissy27 mas pravdu, ospravedlnujem sa, zrejme som citala medzi riadkami a to nespravne. Pri vete dieta si ma postupne zvykat byt s inymi ludmi nielen s mamou ako reakcia na jej vetu ze dieta pri tom stretnuti place a psych.odporuca stretavanie v podstate cudzieho cloveka s dietatom bez matky, som nadobudla dojem ze suhlas so psychologickou sa vztahuje aj na to.

sissy27
2. nov 2014

@sissmiss zvykať určite postupne 🙂 súhlas sa týkal len toho dvojhodinového intervalu na jedenie a prebaľovanie

moncsi1208
2. nov 2014

@monika1507 ahoj,moj druh ma jednu dceru,ked sme sa zoznamili,mala necele dva roky,je fakt zlata certica.prvykrat ked sme sa stretli,mala ma chytila za ruky,pod teta,ideme na prechadzku,atd....matka dala druhovi malu a my sme isli s nou,on s nou si zahral,ak sa ma.ked nas zbadala matka a babka,ked sme ju vratili spat,hned malu zacali huckat,ze teta je zla,chce ta ukradnut.tak sa stalo,ze ked sme isli druhykrat,mala zacala revat,ked ma zbadala.povedala otcovi,co jej povedala babicka,tak sme to zacali riesit.sadla som s ex,vysvetlila som jej,co je,ze aj ja som matkou,mam ju rada,ako svoju,nema dovod na to,aby znervoznovali malu kvoli tomu,ze sa citi urazane.ja za ich rozchod nemozem,mali dost casu,aby dali do poriadku ich vztah.od tej doby ziadne problemy s malou.pravda je,ze prvykrat,ked sme ju brali so sebou,revala ako blazon,ale rychlo sa ukludnila,cize necudujem,ze mala je zvyknuta na svoju matku,ja to respektujem.postupne zvykla na tu situaciu,teraz nas spytala,ked isla k nam prvykrat,kde ma svoju zubnu kefku?🙂
To ti chcem povedat,ze mas pravdu,ze mala je zvyknuta teba,ved ty si s nou a kolko je tu rodin,ze dieta reve u otca,hoci ziju spolu..ma este dost casu na to,aby si ju nechala samu u otca,ale musi sa naucit o nu starat.moj druh vie,nepisem preto,lebo zijem s nim,ale fakt je ukazkovym otcom,voci mojmu ex,on synovi nekupi ani kusok pizze sam od seba.zeby dieta nepotrebuje jest a pit?co ked su letne horucavy?radim ti,aby si nasla inu psychologicku,ale musis v sebe prebrat tu situaciu,co a ako chces,aby si nevyzerala ako nejaka furia.chapem,ze chranis svoje dieta a zelam ti,aby si dozila to,aby situacia sa ukludnila.u nas nastastie funguje s jeho dietatom,j ju beriem ako svoju vlastnu,nikdy by som ju neublizila,chapem ex,lebo aj ja som matkou dietata a tiez zapasim niekedy s exom.neviem,ako budem prijimat,ked ex si najde nejaku,kvoli malemu,ale ja nechcem byt macochou.jedine riesenie je u teba s tou psychologickou riesit,prajem ti vela vela trpezlivosti a sil.

monika1507
autor
4. nov 2014

@trish31 ak vam nebude prekažať tak vam napíšm ip adresu ......

monika1507
autor
4. nov 2014

@moncsi1208 dakujem va za vaš nazor iuurčite sa chcem aj ozvat tehj psychologicke a povedať jej ešťe zopar veci

trish31
4. nov 2014

@monika1507 kludne mozte