Otec - cudzinec neplatí výživné

kajusa83
14. máj 2014

Ahojte babenky pisem sem ohladom mojej kamaratky.
Ma takyto problem.Ma syna s jednym rusom otec sa o syna nezaujima nestara sa proste nema akykolvek zaujem o syna.Prebehol aj sud , kde jej urcili ake vyzivne by mal na syna platit avsak samozrejme on ho neplati.Ako prosim Vas postupovat v takomto pripade?Chlap nie je na Slovensku ani tu nebyva.

ushuaia
14. máj 2014

@kajusa83 tu asi vela rad nepomoze, kedze pan nebyva na sk, ktory sud mu posle dake papiere do ruska...? 😖

kajusa83
autor
14. máj 2014

@ushuaia ani policia nevie pomocť?

ushuaia
14. máj 2014

@kajusa83 tak to si myslim, ze uz vobec nie...,koho budu stihat kedze nezije na sk... a cudzinecka policia sa niecim takym zaoberat nebude... 😒, neviem ani poradit, najlepsie ak vyhlada pravnika a poradi sa, ale myslim ze pozitivnu odpoved asi nedostane...

marcela1276
15. máj 2014

Ahoj zle rady.....Kludne chod na slovensku policiu a podaj trestne oznamenie polisia ho da hladat interpolom prinajhorsom to cele pozastavi ale ty budes mat v ruke papier a mozes ist ziadat socialku o nahradne vyzivne ovsem ak byvas na slovenku.Mam s timto skusenost nedaj sa odbyt.

ushuaia
15. máj 2014

@marcela1276 nemam v tejto problematike skusenosti, ale som rada ze aspon niekto poradil, kedze nikto nepridal odpoved, mozno vela mamiciek nevie, ze aj napriek tomu ak muz ( nie sk narodnosti) odide za hranice, matka predsa len moze ziadat nahradne vyzivne...

kikushka2386
15. máj 2014

@ushuaia ahojky.mam znamu tiez ma byvaleho muza presne neviem ako to bolo ale trestne oznamenie podala nejako ale nahradne vyzivne nemoze vybavit prave preto ze je cudzinec

ushuaia
15. máj 2014

@kikushka2386 vidis...,mne je takych zienok luto...ale teda mna by nenapadlo, ak muz odide za hranice, kde podat staznost, ci obratit sa na sud,policiu...a ak aj...kto to bude riesit a ako ??? su to dost chulostive a bohuzial asi neriesitlene veci...apropo nas tato tiez nieje sk narodnosti...ale zamyslat sa nad niecim takym ani nechcem... 😒

marcela1276
15. máj 2014

urob tieto kroky chod na spominanu policiu , potom si vyhladaj exekutora je jedno akeho poznamka exzekutor tento ukon nesmie od teba vziat ziadne peniaze je to bezplatne a tiez treba zajst do centra pre medzinarodnu pravnu pomoc deti ak nie si z BA tak tam zavolaj.Exekutor 3 mesiace bude nat tvoje papiere a ked neuspeje takti da potvrdenie ze ciastku nevymohol po tejto dobe pojdes ziadat na socialku nahradne vyzivne musia ti ho dat na soc. su niekedy take hnusoby co ta odbiju aby ti nemuseli vyplacat peniaze z nasho krasneho slovenskeho rozpoctu.Si slovenka deti tiez mas narok.Dostanes aj tie 3 mesiace spatne peniazky.