Ahojte mamičky, idem si sem pre radu či náhodou niektorá z vás nemá skúsenosť. Máme otca cudzinca, nakoľko mi odmietol podpísať otcovstvo nie je uvedený ako otec v RL.
Chcem začať riešiť DNA testy. Moje otázky sú :
- mám ako slobodna matka nárok na právnika?
- potrebujem tlmočníka?
A taktiež ako to funguje … viem, ze sa musí dostaviť sem na súd, keďže dieťa ma trvale bydlisko tu. Taktiež že ak vyjdú DNA testy a vyjde že je otec tak si platí tie testy on?
Je niečo čo platím ja ako matka?
Musím riešiť aj dieťa do osobnej starostlivosti alebo to bude už automatické?
Nemám s týmto skúsenosť a neviem vôbec ako to cele prebieha.
@laurinka14996 ahoj,keď ti nepodpísal otcovstvo.ma to vôbec význam sa s ním naťahovať?myslíš ,že sa dostaví na súd?osobné?ja si myslím,že dáš do toho peniaze a nič to plátne nebude a ani platiť nebude
A otec cudzinec žije na Slovensku?
@svetlonos otec je Američan
@pe_mi ak dobre viem, je povinný sa dostaviť na súd. Ma kariéru alo basketbalista čiže on si to nemôže podľa dovoliť aby ho sem predviedla polícia napríkad … preto sa pýtam
@sense nie v amerike ma trvalý pobyt, ale skrz jeho kariéry sa pohybuje rôzne po svete
@laurinka14996 pozor, s priznanim otcovstva ziskava aj otcovske prava, moze podat ziadost o striedavku, alebo aspoñ o vikendy.... A po jednom takom vikende moze byt zrazu tatam aj s dietatom. Dobre si rozmysli, ci ti par eur od neho na vyzivnom staci za to riziko a nervy
@tenerifka to u nho nepripadá do úvahy nakoľko skrz kariéry na to čas nemá a nemôže si to dovoliť .. a taktiež o malého záujem nemá čiže to si nemyslím
@laurinka14996 tak to budeš mať veľmi ťažké medzinárodné žiadať súdne uznanie otcovstva
@laurinka14996 tak uz len vytrieskat od sexuchtiveho "Americana" co sa da, a modlit sa, aby sa uñho neprejavili otcovske pudy, lebo si nepomozes..... To fakt nemas ani par eur na pravnika a DNA testy? Tak tomu uz zacinam rozumiet....
@laurinka14996 ten nezaujem sa moze velmi rychlo zmenit. Mne by tych par eur za tento strach nestalo.
@laurinka14996 a ak to nie je tajomstvo, ved forum je anonymne, to kde si nañho narazila? Vcelku zaujimave.....
@laurinka14996
no tak tu bacha! Neviem ako to rieši sk súd dnes, ale bolo pár prípadov, kedy dieta prisúdil otcovi, lebo malo u neho lepšie podmienky - samozrejme financne! A keď ho naseteries, on si tu operku zaplatí a aj to dieta uvidí častejšie ako lietať po Sk. Ty nemáš prachy a tu by sa to krásne obrátilo proti tebe. No len ho našej. Potom ta on rýchlo môže zničiť takymto sposom. Co I len ako pomstu. Ale bolo by to pre neho super - vzorný zodpovedný ocko bojuje o svoje dieta a vyhral!
Zrovna toto by som fakt neriesila.
Urpimne? Zabudni na to a nechaj to radsej tak. Moze byt potom hovado a budes mat dieta kade tade, jab by som bola rada, ze to nechal tak. Nevies ako moze reagovat jeho rodina, nie ze dieta dieta bude chciet napr jeho stara mama z USA a budes sa prevlakat.
Nie, nemas narok na pravnika. Testy si hradi ten, kto o ne ziada. Holt, ked si sa nechranila, budes sa musiet obracat.
@kiki68 ta stara mama moze mat takto vnukov po celom svete. Hlupych dievcat je vsade vela.
@stanulienkat Ja len ze toto bolo kdesi na bored panda a tot nadejna svokra sa sudila skrz navstevy s dietatom. Nikdy nevies aka psycho rodina to je. Pani ho zjavne nepozna az tak velmi.
@laurinka14996 ako nechcem byt hnusna, ale fakt si myslis ze ho sem “ predvedie” nasa policia? to akoze ho pojdu hladat do Ameriky? :D Ked mu pride predvolanie tak si s nim moze utriet rit a nik ho do tohto bananistanu nedostane. A nasu policiu to nebude trapit, ta ma momentalne problem sama so sebou :D akoze trebalo rozmyslat pred “ plodenim” ale ok.. 🤷🏼♀️
Ak je profi basketbalista tak ma asi penazi tolko ze by autorka nemusela v zivote do prace takze sa necudujem ze by sa jej vyzivne siklo. Poradit neviem, ale drzim palce nech z prietrtnika vymlatis co najviac....urcite sa to da. Takych deti je.
@laurinka14996 suhlasim s @tenerifka nedopracuj sa do situacie v ktorej sa nechces najst. Uzivaj klud. Jeho postoj sa moze zmenit a akurat sa dostanes do situacie z ktorej nebude jednoducha cesta von. Nebud kratkozraka.
Ja by som sa na to vyprdla, nestálo by mi to za to, buď rada, že máš kľud. Ešte by sa to mohlo kadejako zvrtnúť v tvoj neprospech.
@svetlonos takto k tomu ešte raz, on o to dieťa záujem nemá a ani mať nebude. Na Slovensko sa on nevráti … bol tu jednu sezónu on už tu nepríde, za ďalšie, mám 1000% istotu že malého mi nevezme pretože on čas na dieťa nemá. On hra basketbal kade tade po svete a reálne to dieťa nechce … nepriznáva ho pred nikým, stále ho tají. Ja chápem vasu radu, ale toto nepripadá do úvahy vôbec … ďakujem
@zooeynka ďakujem veľmi krásne … áno je profesionálny basketbalista ….ja si viem pomôcť so všetkým aj sama, ale prečo ma dieťa prichádzať o svoje peniaze?
@hendikep prosím? 😂 pred plodenim? Len tak pre info moje dieťa bolo plánované žiaľ nikdy nevieš čo sa z človeka vykľuje tak tieto urážky si chod písať prosím ťa niekde inde 😀 tak nič nevedieť a súdiť … nevadí
@tenerifka nemám peniaze? 😀 …. Človek sa informuje či náhodou nemá niekto podobnú skúsenosť a tieto priblbe komentáre. Ak nemáš skúsenosť, prosím prečo komentuješ?
@stanulienkat 😂😂😂😂😂ďakujem za primitívny komentár naozaj … hlúpe dievča … Hm … hahaha
@laurinka14996
ahoj, možno by pomohlo aj uviesť akej je otec národnosti. To by ti možno vedel niekto p8moct konkrétnejšie, držím palce!