Otázky ohľadom dedičstva

pierko858
2. feb 2017

Ahojte mam par otazok ohladom dedistva.
Dedicske sa ukoncilo poplatok sme zaplatili mame si len o tyzden ist na sud pre oznacenie pravoplatnosti.
Moja otazka je oni to posielaju na kataster a za kolky nam pride nejaky sek ci je to uz zaplatene u notarky?
A druha otazka ma prist este sek za sudne poplatky 160 a chcem sa opytat na koho meno to pride ked dedicia su 2 malolete deti a ja

naoi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pierko858
autor
2. feb 2017

To neni mozne ze od juna to nematezapisane na katastri.Boli ste sa pytat?
@naoi

naoi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pierko858
autor
2. feb 2017

Tak to je strasne dlho.Zo sudu to ide len na kataster.Clovek ked nema znameho na sude potom to takyo vyzera.

draik
2. feb 2017

Zápis v katastri má len evidenčnú funkciu. Vlastníkom sa dedič stáva už právoplatnosťou rozhodnutia o dedičstve.

danavdana
2. feb 2017

@draik velka blbost...podla zakona vlastnikom sa stava clovek az po zapise do katastra...

draik
3. feb 2017

@danavdana

"@draik velka blbost...podla zakona vlastnikom sa stava clovek az po zapise do katastra..."

Dovolím si Vám odporučiť, aby ste si otázku dedenia najskôr naštudovali a až potom sa vyjadrili.

danu
28. feb 2017

Ahojte chcela by som poprosit o info. Na google je toho vela ale keby vedel niekto presne definovat co treba budem rada. Potrebovala by som info o znovuobnoveni dedicskeho konania. Znamy mal zahradu a zabudli ju dat do dedicstva. Ako sa postupuje, ale hlavne co vsetko k tomu treba. Ďakujem

pierko858
autor
28. feb 2017

@danu
treba ist k notsrke ktoru mali ze chcete obnovit dedicske konanie

danu
28. feb 2017

@pierko858 Ďakujem velmi pekne