Osvojenie dieťaťa manželom

adkipa
25. feb 2015

Ahojte, mám syna z prvého vzťahu a môj manžel si ho chce osvojiť, kedže s mojím manželom od synovych 3mesiacov žijeme. Neviem ale ako postupovať? Najskôr treba nejaký písomný súhlas biologického otca? (iba platí výživné, nič viac, ani malého nevidel) a potom vypracovať návrh na osvojenie a odať na súde?

dollyzv
25. feb 2015

@adkipa myslim ze asi budes potrebovat ten papier ze si ho moze osvojit tvoj manzel, kedze plati vyzivne,,,len ked si ho osvoji tvoj manzel, tak uz ex nebude mat tuto vyzivovaciu povinnost, aspon co ja viem

adkipa
autor
25. feb 2015

@dollyzv ano ano nebude, no ani mi to nebude chybat 35-40e co mi posiela a aky papier nevies?

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
adkipa
autor
25. feb 2015

@alenah31 ano ano dakujem 🙂 ja som v podstate uz na 70% vedela co treba robit, len som si chcela byt ista...z bio strany nie je ziadny zaujem od nikoho cize to nebude problem...

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
trulka999
3. mar 2015

Ahojte. mám podobný problém.Bývalý od nás odišiel ked mal maly mesiac, chodil len tri krát do roka za ním. výživné posiela trvalým príkazom. nechcem aby sa stretával so synom, mám na to svoje dôvody, ktoré nechcem zverejňovať. a zvazujem co mám vlastne urobiť. najlepsie pre nás by bolo uplne ho vymazať zo zivota. máme rodinu s terajším partnerom máme dalsiu dcerku a zijeme kludným zivotom, kým nepríde na návstevu ex. myslíte ze aj ten súhlas bývalého je lepšie ked je na papieri? alebo stačí ak podpíse suhlas ktorý pôjde aj na súd? alebo to majú byť dva papiere, najskôr súhlas a potom návrh na súd?.

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
trulka999
3. mar 2015

@alenah31 a ak bývalý s tým nebude súhlasiť?

trulka999
3. mar 2015

@alenah31 a ďalšia vec je, že bývalý medzitým bol spychiatrickým pacientom, len nejaké depky, ale bol s tým na liečeni a tvrdí, že je z toho invalid. je toto argument pre súd?

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
trulka999
3. mar 2015

@alenah31 vďaka za informácie, veľmi si mi pomohla. Dakujem

nelliephilipmarco
18. mar 2019

Ahojte , pri riešení osvojenia dieťaťa vašim partnerom ste na to museli dávať suhlas aj vy ? Mne to prišlo a potrebovala by som vedieť čo všetko je potrebné tam napísať a hlavne ako to spísať ... Neviete poradiť ?