Ostávam sama s 13 mesačnou dcérou. Ako riešiť papiere?

kukucka1982
2. máj 2013

ostávam sama s 13mesačnou dcérou. ako riešiť papiere atď. keď je priateľ uvedený ako otec v rodnom liste, malá má trvalý pobyt v jeho byte. absolútne netuším, čo mám robiť, vybaviť a aké kroky podniknúť, keď chcem od neho dostávať výživné, kde sa čo rieši. ostane mi rodičovský príspevok a prídavky? existujú ešte nejaké dávky navyše? poradíte mi prosím? som veľmi zúfalá a v tejto situácii som sa ocitla prakticky zo dňa na deň. ďakujem za každú radu, názor.

marianax
2. máj 2013

@kukucka1982 prepac netusim ake su postupy no velmi ti drzim peste nech tu situaciu zvladnes co najlepsie vela sil moja

slavka034
3. máj 2013

@kukucka1982 treba navštíviť príslušný UPSVaR (podľa tvojho trvalého bydliska) odbor socialnej kurately a tam s tebou spíšu návrh na úpravu práv a povinností voči maloletému dieťaťu ktorý aj podajú za Teba na súde...RP a prídavky Ti samozrejme ostávajú..

kukucka1982
autor
3. máj 2013

@slavka034 ďakujem za radu, no, to bude asi zložitejšie, lebo bývam v ZA a trvalý pobyt mám v BA. netuším, ako sa tam s malou dostanem, doteraz sme chodili všade autom s tatom, a zrazu neni ani tato, ani auto. ešte kojím, takže malú nemôžem nikomu nechať na stráženie, aj tak by ju ani nemal kto postrážiť. a trepať sa vlakom s kočíkom sama, to si teda neviem predstaviť. tak mám ďalší problém ☹

slavka034
3. máj 2013