Manžel mal ešte pred sobášom kopec dlhov a exekúcií. Či je to daňový úrad, sociálna poisťovnňa, zdravotná, ale ešte aj kopec neštátnych záležitostí. Spolu to robí niečo cez 28.000 eur. Ale tiež má kopec pozemkov, ktorých sa nevieme zbaviť a exekútory to nechcú, lebo o to nik nejaví záujem. Avšak vlastní aj polovicu hospodárskej budovy, ktorú momentálne prerábame na domček a teda v nej aj bývame. Snažím sa zbaviť a vyplatiť všetkých nezrovnalostí, avšak ja som teraz na rodičovskej dovolenke a manžel je nezamestnaný, lebo akonáhle by išiel do roboty, nechali by nám iba minimum a ostatné peniaze by mu strhávali z platu. Rozmýšlala som, či by nebolo najjednoduchšie vyhlásiť osobný bankrot. Je mi jasné, že sa to dá iba súdom, aj som čo to na internete našla o tom, avšak chcela by som priamo vaše situácie, ak ste si tým už prešli, alebo sa len chystáte. Resp. ak o tom viete niečo viac. ďakujem 🙂
@petka11121991 zase sa prejavila nejaká múdra. nejdem sa zastávať ani obhajovať, ale čo takto trošku rozmýšlať nad tým, čo píšem?? Ty si bola pri tom, keď tie dlhy vyrobil??vieš isto, že si ich vyrobil on sám? Ja som napríklad dlhy zdedila. A nikto sa ma nepýtal či ich chcem alebo nie. Jednoducho ich mám. Lenže ja ich nemám ani zo štvrtiny tak vysoké ako píše @vefi89. Z vlastnej skúsenosti viem, že nie každý povolí splátkový kalendár. Takže sa nad tým zamyslime. Neschvália mi splátkový kalendár, mám dlžoby, takže mne pôžičku nikto nedá, zase v pase má ročné bábenko, takže predpokladajme, že je na rodičovskej a ani jej nik pôžičku nedá. Rátajme ďalej. ten vyšší Rodičovský príspevok je 250e+20e prídavky. a pán manžel pôjde do roboty, kde zarobí 330eur a z toho mu 300 zoberú. ja v tom logiku vidím.si tu zaregistrovaná ani nie mesiac a ideš vyskakovať. prečo neskáčeš do žien, ktoré píšu, že dávajú kravské mlieko od pol roka?? a prečítaj si pravidlá prispievania, tam sa píše ako sa vyjadrovať môžeš a ako nie
@vefi89 celkom chápem o čom píšeš, ale žiaľ nepoznám nikoho kto si tým prechádzal. Možno sa len spojiť s právnikom, ten ti poradí najlepšie 😉
@vefi89 ja ti len chcem povedat aby si si z prispevku petky nerobila tazku hlavu. pri osobnom bankrote stat spenazi manzelove majetky a vyplati nimi veritelov a potom este 3 roky bude strhavat z manzelovho platu, co ho prinuti zamestnat sa. Aspon ho to nauci uz viac dlhy nerobit. Je to urcite lepsie riesenie ako nerobit nic. ty za to nemozes. zbavite sa tak aspon vacsej casti dlzob, nie je to tak ako si mysli petka ze sa vam zrazu vsetky dlhy vymazu. len na podanie ziadosti o bankrot musis mat okolo 600 E.
ja len nechápem tomu, ze je nezamestnany lebo by mu nechali iba minimum...a to je lepsie ked nic nerobi ako keby robil a po troche mu ubudalo z dlhov? 😕
dievcata ja si myslim ze petka ma v istom ohlade pravdu... ved ked chce niekto vyhlasit osobny bankrot... tak mu to musi schvalit sud a ten mu to neschvali ak dotycny nepreukaze ze bude schopny do isteho casoveho obdobia splatit aspon cast dlhov ... a to predsa bez prace nejde....
takze osobne radim co najskor si najst pracu aby mohol manzel preukazat ze bude moct aspon co to splatit pred sudom zaroven vyuzit sluzby pravnej poradne / pre ludi v hmotnej nudzi je zadarmo a potom mozete sa pokusit o osobny bankrot...
ak do toho pojde ako nezamestnany tak nema sancu...
ono cele to ma aj inu stranku.. si zoberte ze ten pan mozno dlzi vasim partnerom a oni preto zasa dlzia inym... atd... nie je to take jednoduche... cele..
cim skor by som tiez vsetko predala... aj ten domcek a tak.... a skusila splatit co najviac pohladavok a poziadala o socialne byvanie... / je lepsie to urobit samy nez k tomu pristupia veritelia/
Ono ani ked vyhlasi osobny bankrot nie je celkom vsetko vyhrane. Bude mat problem si zobrat pozicku este pekne dlho. Urcite by som sa informovala u nejakeho pravnika a ten by to vedel na Vas pripad skor povedat. Drzim palce, nie je lahke pozerat do buducna, ked toto vysi nad vami.
@maznacik007 v pohode, moze mat v niecom pravdu, to jej nikto neberie, tu islo aj o sposob vyjadrenia sa...nemyslim si, ze je vhodne ( na MK dokonca zakazane) pouzivat vulgarizmy a urazky
Oddlzenie je vhodne pre tych co maju vysoky dlh vo vztahu k svojmu majetku, alebo pre tych, ktorým hrozi ze exekuciou pridu o majetok. V takomto pripade je vyhodnejsie oddlzenie nakolko majetok sa sice spenazi, ale vsetky ostatne dlhy, ich vymahatelnosti zanika. Cize ak niekto splna podmienky v zmysle tejto stranky www.oddlzenie.net tak staci ked vypracuje navrh, vsetky nalezitosti, a potom poda tento navrh na sud, Oddlzenie je dvojfazovy proces, najprv konkurz, potom oddlzenie, potom skusobne obdobie na 3 roky. Povinnosti dlznika su aby plnil pokyny sudu, spravcu, a kazdy rok odovzdal 2300 eur, pocas tych 3 rokov. Sud oddlzenie nepovoli, a ani konkurz ked je majetok nizzsi ako 1700 eur.
Dobrý den, ja sa mu venujem trochu viac 🙂 Uz mnohym klientom som pomohol podat navrh na oddlzenie, som právnik a mozem povedat ze s oddlzenim pracujem kazdy den.
Ak by ste mali zaujem, napiste mi na office@oddlzenie.net alebo si na nasej webstranke v kalkulacke skontrolujte ci splnate aspon primarne podmienky
Viete ako to je, ked osoba, ktora chce vyhlasit osobny bankrot, nema pracu? Prave skoncila skolu, ma umysel si ju najst, ale je pravdepodobnost, ze si ziadnu nenajde je tu, kedze na vychode je to s pracou tazke. Dlhy bohuzial "zdedila" ☹
A este by ma zaujimalo ako to je, ak jeden z manzolov vyhlasi konkurz - ze co sa stane s prijmom toho druheho manzela. Ci sa tiez bude musiet odvadzat pocas konkurzu a 3-rocnej skusobnej doby?
- podmienka prijmu je pri zacati konania o oddlzeni, mal by byt aspon vo vyske minimalnej mzdy nakolko z neho sud vypocitava splatku pocas skusobnej doby
- druhemu manzelovi sa nic nestrhava, ucinkom vyhlasenia konkurzu je vyporiadanie BSM manzelov, to sa robi 2 sposobmi, zjednodusene povedane, bud sa majetok druheho manzela tiez spenazi a on bude z toho spenazenia vyplateny priorite (protipodstatova pohladavka) alebo sa majetok dostane do dispozicie druheho manzela, a ten bude povinny vyplatit manzela v konkurze, Velmi zjednodusene povedane, vzdy sa o tom kona pojednavanie a rozhoduje sud.
môj manžel narobil dlhy počas nášho manželstva, bol živnostník, neplatil odvody a poistné do ZP a SP, dlhuje na daniach, zobral si pôžičky od nebankoviek, o ktorých som ani nevedela, 2 pôžičky splácam ja, lebo pri nich figuruje aj moje meno, tak nemám inú možnosť, keď nechcem, aby mi exekúrot siahol na výplatu - čo činí cca. 320 eur, musím ich splácať. teraz sa rozvádzam - konečne som sa k tomu odhodlala - dúfam, že nebudem musieť splatiť aj jeho ostatné dlhy, lebo do konca života sa nedoplatím:((. on pracuje načierno - kvôli exekútorom...žiadne ružové vyhliadky do budúcna...:(((
@chiara27 tak vela štastia,chce to dobrého právnika,a silné nervy.
Tak a uz je polovicka v konkurze,teraz sa modlit,aby sa prihlasili aspon dvaja veritelia ci uz exekutori. Drzte nam palce prosim...Dakujem za podporu
Dobry den ja sa chcem spytat ako to moze but v mojom pripade ked sme z ex braly hypoteku a sme rozvedeny a smozrejme ja rucitel v ruke a ex v pohode ci mozem podat na osobny bankrot alebo ako dakujem vam
Prosim vas pan draik ako to myslite viete hypoteku sme brali spolu na byt no asi zhrba 3 mesiace po tom sme Sa rozisli ja odisla a on v byte ostal on je majitelom a ja rucitelom zistila som ze mne Sa ozyvaju any som splaatila pozicku a jemu davaju pokoj fakt neviem ako dalej volala som tam ci to vobec je platene ale nieje a je ta fakt velky dlh som v koncoch
@anna2509
Ak už ste boli vyzvaná veriteľom na plnenie z dôvodu, že dlžník neplní, tak to je iná situácia, pretože ste už zaviazaná aj Vy. V prípade, že máte viacero veriteľov, pripadá do úvahy vyhlásenie konkurzu. Musíte mať vlastníý majetok a zložiť preddavok na správcu. V rámci konkurzného konania je predaný Váš majetok a môžte navrhnúť tzv. oddlženie. Počas troch by ste splácali súdom určenp čiastku a ak by ste sa osvedčili, po troch rokoch by súd mohol tzv. zmazať Vaše zostávajúce dlhy.
Veriteľ však zrejme nesjkôr pristúpi k predaju založeného bytu, než by začal priamo vymáhať dlh od dlžníka/ručiteľa.
Aha takze tak no ale but vlastne bol v drazbe za kolko neviem
@zuzu06
To, že dlžník si nenaštuduje podmienky alebo nezaplatí právnika, aby mu ich vysvetlil, ako tzv. osobný bankrot prebieha, je, žiaľ, len jeho problém. Na všetkých dostupných fórach a prílohách sú uvedené základné informácie a podmienky k začatiu konkurzu a k tomu, aby dlhy mohli byť "zmazané". To, že má dlžník platiť istú časť svojho príjmu počas skúšobného obdobia, vie najsneskôr z rozhodnutia súdu. Ak toto súdne rozhodnutie neplní, tak logicky sa nemôže osvedčiť.
P.S. Osobné invektívy by ste si mohli odpustiť.
Dobry den prajem.
Chcel by som sa informovat alebo poprosit o radu ked zvazujem osobny bankrot ak seme s manzelkou brali pozicku s nebankovky ze ked dam navrh na osobny bankrot a ona je spoludlznik a sme v rozvodovom konani ci to bude musiet patit ona cele alebo len neaku cast ide o 17.000 eur za odpoved dakujem.
@vefi89 ahoj asi ti moc neporadim len chcem pridat vlastnu skusenost moj byvaly manzel mal tiaz kopec dlhov ale zatajil mi to robilo to vtedy dokopy vyse miliona sk,dozvedela som sa to az ked mu to exekutor zacal stahovat s platu,isli sme do zahranicia a snazili sa zarobit nejake peniaze ale on sa riadne zmenil rozisli sme sa a rozviedli a popravde som tomu rada lebo ja nechcem mat ziadne dlhy.
verim,ze s tvojim manzelom tuto situaciu spolocne nejak vyriesite mate to naozaj zlozite