Osobná starostlivosť otca

termuk
20. jún 2023

Dobrý deň, čisto otázka zo zvedavosti, môže byť dieťa zverené do osobnej starostlivosti otca len na základe toho že zarába viac? Pritom matka je tá čo mu odmalička venuje viac času, stará sa oň, varí, umýva a muž toto nikdy nerobí? Ďakujem

pribinak
20. jún 2023

@termuk ekonomicke faktory by rozhodne nemali byt rozhodujúcimi

Rozhodujúce faktory sú: kto poskytuje štandardnú starostlivosť a kto má s dieťaťom funkčný vzťah

syslik81
20. jún 2023

nie-pokial mama nieje alkoholik,na drogach a nema psychycke problemy ,netyra deti neopusti ich ci neohrozuje tak otcovi deti nedaju ..maximalne striedavka ak sud uzna za vhodne

huxy
20. jún 2023

Ak by bol dôvod naozaj len to, že otec zarába viac, tak neverím, že by to súd schválil. Však ten otec potom bude platiť výživné, čiže čistý príjem sa mu koniec koncov zníži.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matullienka
20. jún 2023

Ja veru taký prípad poznám ale tam má muž vysoké postavenie v spoločnosti a obrovské konexie na vysokých miestach. Žiaľ matka bola bez príjmu a práce lebo sa starala o rodinu.

Pokiaľ je to normálne pracujúci chlap tak by to musel byť zázrak aby takéto niečo dosiahol

tenerifka
20. jún 2023

Na Slovensku pravdepodobne nie.V zahranici je to viac pravdepodobne, ak ma otecko dobreho pravnika. To dieta je ale nakoniec aj tak vychovavane starymi rodicmi z otcovej strany alebo opatrovatelkou, lebo otecko nema cas (a ani chut), a musi zarabat.

panelacikova
20. jún 2023

@termuk nie.

panelacikova
20. jún 2023

@huxy prečo by mal platiť otec výživné, ak by mal dieťa vo výhradnej starostlivosti? alebo výrazne väčšinovej? napríklad 26/30 dní otec a 4/30 dní matka? prečo by mal hradiť výživné??

huxy
20. jún 2023

@panelacikova zle si pochopila moju odpoveď. Píšem, že samotný fakt, že otec zarába viac ako matka, neznamená, že dieťa zveria otcovi. A ak dieťa zveria matke, otec bude platiť výživné. Tým padom matka bude mať "vyšší príjem"

termuk
autor
21. jún 2023

Ďakujem vám všetkým veľmi pekne za vyjadrenie 🙂