Ahojte. Spolu s rozvodom som súdu doručila vyplnené tlačivo na oslobodenie od súdnych poplatkov.
V žiadosti o rozvod som nepožiadala priamo o oslobodenie. Prišla mi zo súdu výzva aby som uviedla ci žiadam o oslobodenie, ak áno mám z dokladovať výšku prijmu(čo je v mojom prípade rodičovský prispevok a rodinné prídavky), doložila som výpis zo sociálnej poisťovne.. A este mam doložiť doklady o výške svojich vydavkov(byvanie, cestovanie lieky a pod) bývanie si neplatím keďže bývam u rodinného príslušníka.. Ostatne mam z dokladovať akým spôsobom? Poslať bločky, za ake obdobie? Co všetko tam mám zahrnúť.. Na súde mi nikto neberie telefón..
@erikaa09 aha takže spisem to na papier a dolozim k tomu bločky.... Mam odložených za dlhé obdobie keďže som to ocakavala.. Len som nevedela presne ako to mam formovat.. Ďakujem za odpoveď 😊oslobodili vam to nakoniec?
@khuliniova uved si aj náklady na bývanie....dohdoni sa s rodičmi...dajme tomu....že im platíš 50 eur/mesiac. Rodičia nech daju cestné prehlásenie. Nedávaj príliš vysoké výdaje ale. Lebo keď o dva roky budes žiadať zvýšenie.....tak budeš musieť uviesť zvýšenie nákladov. Môžeš to aj tak, že teraz teda nebudes platiť u rodičov nič a potom za dva roky budes platit. Neviem, či si pochopila.
Vydavky na byvanie sa rataju tak, že rozpišeš všetky naklady elektrina, voda , poistka, dane .... a vydeliš to počtom osob žijicich v domacnosti.
Na ostatne vydavky som mala tabulku extra moje vydavky , extra vydavky na dieta. Ale ja som nežiadala o oslobodenie len tieto veci treba dodat sudu aj tak lebo skuma skutočny stav nakladov a primov a je to dôležite aj pri určeni vyživmého.
Odomna chceli pol roka spet vydavky. Napisala som na papier . Byvanue xy,jedloxy ,.... a potom prilozila aj blocky ktore som mala . Ovsem nie vsetky . Kto by si nechaval blocky s potravin aj na sude som to povedala ze nemam kazdy blocek nebol proble.