Okresný súd - žltý lístok

maca2020
3. okt 2023

Ahojte baby prišiel mi domov žltý lístok z okresného súdu čo to môže byť

melanta
3. okt 2023

To vážne? My to máme vedieť? Odporúčam ísť si pre to na poštu a zistíš. Odporúčam tiež nespoľahnúť sa na to, že nevyberiem z pošty. Aj tak to bude považované za doručené. Takže čím skôr pôjdeš na poštu, tým skôr budeš vedieť.

maca2020
autor
3. okt 2023

@melanta panebože taká si múdra ja som sa len pýtala že čo .môže okresný súd posielať

melanta
3. okt 2023

@maca2020 to môžu byť stovky dôvodov. Ako môžeme my vedieť, prečo súd niečo posiela tebe? Sorry, aká otázka, taká odpoveď.

maca2020
autor
3. okt 2023

@melanta veď to mi je čudné že ja neviem nechápem to

kristinapetronela
3. okt 2023

Rozvod

livinka1111
3. okt 2023

@maca2020 ak ste riešili dedičské, tak možno poplatok 🙂

stanulienkat
3. okt 2023

To sa fakt pýta súdny človek????🤔 Ako môžeme vedieť, čo to môže byť?? Možno ťa pozývaju na transplantáciu obličky, alebo výlet na mesiac.....

janagem
3. okt 2023

Z okresného súdu ti môžu prísť a papiere o zmene živnosti. Naozaj je toho veľmi veľa a keďže tvoju situáciu nepoznáme, nik ti tu nebude vedieť poradiť.

januska12323
3. okt 2023

Choď si to prebrať a zistíš.

maranco
3. okt 2023

@maca2020 žlté lístky môžeš nahradiť mailom a SMS správou
https://eposta.posta.sk/oznamovanie-zasielok/
List od súdu môžeš prečítať na stránke slovensko.sk ak si zapneš schránku a nemusíš potom chodievať na poštu.

martinkatinka
3. okt 2023

Dovodov moze byt vela. Bud ta volaju ako svedka alebo ako ucastnika konania. Moze to byt kvoli rozvodu, kradezi, dedicske, obcianske spory.....

alickapusinka
3. okt 2023

Kto to ma vedieť súd len tak nič neposiela.

lubkavargova1
3. okt 2023

Vsak preboha si pozriem ten zlty listok co je tam zaskrtnute, a tak uz sa pohnem a mozno ta osvieti...potom sama vies co za situaciu doma: rozvod, platobny rozkaz, exekucia alebo dedicske, alebo predvolanie alebo v akych si srackach....mi nehovor, ze nevies citat pisat alebo co...a potom neprevzata zasielka od sudu sa povazuje za dorucenu, takze asi tak...

maca2020
autor
15. okt 2023

@lubkavargova1 len keď to nestihnem vybrať bojím sa že aké to bude mať následky

lubkavargova1
15. okt 2023

@maca2020 no, ale to my nevieme, ty vies co mas doma....a ake to bude mat dosledky? Nevyberies, (nechces alebo nestihas, to je jedno) povazuje sa to za dorucene a si v srackach rovnako

maranco
15. okt 2023

@maca2020 keby si chcela tak za 2 týždne to stihneš už dávno vybrať, neviem ako vieš v pokoji spávať keď nevieš o čo ide.
Ale asi tušíš o čo ide, a neprevzatím nič pre seba nezískaš, nadobudne to rovnakú platnosť ako by si prevzala. Jedine ty sa pripravíš o možnosť odvolania v zákonnej lehote.

lubkavargova1
15. okt 2023

@maranco nechaj ju, potom tu budeme mat prispevok kde bude pisat "ze exekutor zablokoval ucet, ale ona nevedela o nicom a nedostala ziadny papier a tak nevie ako je to mozne!!!!"...klasika....

kika12345k
30. okt 2023

Čo to bolo? 😅😅😅 z toho súdu?