Odvolanie sa ohľadom výživného len z jednej strany

imrichgot
22. nov 2013

Prosim poradte, odvolal som sa na vyzivne,ze chcem znizit a nesuhlasim s rozsudkom okresneho sudu na dceru este na jar tohto roka, ktore mi urcili na okresnom sude. Moja ex sa neodvolala, postupilo to na krajsky sud. Krajsky sud mi to moze na moje odvolanie znizit, alebo to zamietne a ostane to tak, ako urcil okresny sud. Chcem sa vsak opytat, ci to moze aj zvysit, pokial sa ex neodvolala? Nemate vedomosti, alebo skusenosti? Dakujem pekne. Vopred upozornujem, keby ma chcel niekto napadat, alebo osocovat, mam na to vazne financne a zdravotne dvovody. Z toho dvovodu neuvadzam ani vysku vyzivneho.

renab
22. nov 2013

@imrichgot zvýšiť výživné by mohol (aspoň mojej kamoške sa to stalo), ale keď máš vážne finančné a zdravotné dôvody, tak zrejme bude na ne prihliadať a keď nezníži, tak nechá pôvodnú sumu.

yvkay
22. nov 2013

@imrichgot Budete mat znova pojednavanie,a znova sa to bude prejednavat.Aj my sme to tak mali,taha sa to uz skoro dva roky,v decembri mame dalsie pojednavanie po dvoch rokoch co sa ex odvolal,takze sa to bude tahat strasne dlho aspon v nasom pripade,Potom napisem ako sme dopadli.

maminuska
22. nov 2013

@yvkay nemusia mat pojednávanie, môže to ist aj bez toho , jednoducho krajský sud rozhodne. Ja som mala teraz tak zvýšenie výživného.
@imrichgot myslím že zvýšit ti to už nemôžu

christina123456
22. nov 2013

pokial sa ex neodvolala, to znamena, ze suhlasi s rozsudkom na okrese........pokial si sa odvolal len ty, tak bud ti to zamietnu a ostane to tak ako urcil okresny sud, alebo vyhoveju tvojej poziadavke znizit vyzivne, a to znizia bud v plnom rozsahu, alebo znizia len do urcitej miery. takze pokial sa neodvolala, tak myslim, ze je to tak, ze to zvysit nemozu, bo odvolanie je vlastne ten podnet na zmenu okresneho. neviem, ci ma niekto inu skusenost. ona uz moze napisat len rovnopis, ze suhlasi so znizenim, alebo si trva na tom, co odklepol okresny sud.

kaktusik007
23. nov 2013

@imrichgot no nie celkom - krajsky sud ma pravomoc aj zmenit rozsudok aj do vyssej vysky 🙂 takze ano, ak tvoje argumenty neuznal na znizenie okresny sud, a ty si sa odvolal ku kraju a neuzna ti ich ani krajsky, moze sa ti kludne stat, ze ti vyzivne zvysia...

to, ze sa ona neodvolala, je irelevantne - odvolal si sa ty, a ona bude vyzvana aby sa k tomu opatovne vyjadrila. Takze ak ona priklad ziadala 150, ty 50, a okres dal 100, a ona teraz napise ze ano, okres dal sice 100, ale stale to nepostacuje, tak kludne sa ti moze stat ze kraj ti da platit 125.

hold, o tom su sudy - nikdy nevies ako sudca rozhodne, preto je lepsie sa vzdy dohodnut!!!!
@maminuska mozu.. 🙂 ale asi to neurobia.

a este jedna vec - krajsky sud uz neskuma problematiku ako taku, krajsky (odvolaci) sud skuma, ci okresny sud rozhodol v ramci zakona a z tohto pohladu spravne... a sanca, ze zmenia rozsudok je iba vtedy, ak NAOZAJ mas dokazy, ktore si nepredlozil na okrese, alebo ktore okres proste nebral do uvahy ale podla teba su dolezite -- a to uz uvidis, ako sa rozhodne.

adka.baby
21. jan 2014

Môže mi niekto pomôcť???Na okresnom sude mojmu ex znižili na jeho podnet výživné o 100 eur, platil mi 300 tak sme sa dohodli pi rozvode, v jeho živote sa zmenilo akurat to, že sa oženil, ja som stále sama s maličkou hoci mám priateľa a on to hned vytiahol na sude, sudkyna bola strašne neosobná a nestala na moje strane, nechapem prečo..on pracuje tam kde pracoval so slušným príjmom ja s minimálnym. Som odhodlaná sa odvolať rozumieim tomu správne, že rozsudok teda nebude právoplatný a musi mi do dalšieho sudu platiť tolko ako bolo a je v pôvodnom rozsudku? Strašne sa bojim ako to dopadne na okrese on na svoju obhajobu ešte použil argument, že si vzal uver a musi ho splacať hoc vobec nemusel kedže sme majetkovo dááávno vysporiadaní a myslim že viac v jeho prospech a stale stale dookoloa tam rozoberali naš už rozdelený majetok.Dakujemmmmm

jarkazimova
28. jan 2014

Joj dievčata ja už mam rozdelenie výživného za sebou a na malej a môj život to stačí a ked nie tak sa s ex porozpravam a dohodneme sa na kompromise akože naše heslo včielka . Ale moja kamoška tiež podla mojho vtedy ešte dobrého kamarata dala odvolanie na rozhodnutie o znížený výživného. Lutuje to dodnes jej ex chcel znižiť vyživne z 220€ na 180€. Okresný sud dal stret 200€ a moj kamoš akože odbornik povedal odvolaj sa na krajský sud. A ona blba sa odvolala a krajský sud urobil to co asi nik ale hlavne ona nečakala. krajský sud nato že nie 220 ani 200 ani 180 ale 160€ takže ja preferujem ze lepší vrabec v hrsti ako holub na streche.

adka.baby
4. feb 2014

@jarkazimova fuuuha no teraz som na vážkach, v akom meste to bolo ak sa smiem spýtať?

jarkazimova
6. feb 2014

Bolo to v Košiciach minulý rok. A každá matka je rada keď má sudkyňu. Ona sa tvári stale ne osobne ale pokial viem tak stale daju max vyzivneho pre matku. Inak kamoska z ulice ma 75€ a ja 120€ a som rada ako blcha. 😉

nelatakacova
6. feb 2014

Jarka máš pravdu. je to naozaj tak. sudkyne stále prilepšia matke aj ked to na pojednavniach nevyzera. Dievčatá, sudcovia a sudkyne sa riadia jedného..... ospravedlňujem sa za skopirovanie textu tomu čoho splodil ale klobúk dole ma veľku pravdu.......

Ked rodicia spolu ziju aj z detmi tak vyziju aj z mala a povedzme si uprimne akonahle sa rodicia deti rozidu tak zrazu deti chodia na vseliake kruzky maju vela zaujmov zrazu sa zacnu platit zivotne poistky prihlasuju sa na vylety zrazu sa dba na hygienu co doteraz stacilo pre 4 clennu rodinu tak uz je malo len na jedno dieta a podobne. Vam sa mali ked muz dava na dieta 100e ale musite si k tomu priratat aj vasich 100e danovi bonus 20e a rodinne 20e takze do kopy je to 240e a z tohoto mi chcete povedat ze sa neda vyzit dieta? Ale da !!!!!!!! Polozme si otazku malo dieta viac ako tych 240e ked rodicia zili spolu? nie!!!!!! Ja by som len rad vedel keby sa situacia otocila kolko by ste same od seba platili vi uvedomte si to ze deti niesu rukojemnici na vydolovanie penazi lebo pisete tu len to ako dat do navrhu co najvecsiu vysku penazi. toto chcete? Keby bolo vyzivne male tak 90% z vas by dalo deti do opateri otcom pretoze vam ide len o peniaze nie o deti" cest vynimkam "

Adka.baby keby si zarábala ty 1000€ koľko by si dala manželovi ak by bolo vaše malé predpokladám dievčatko pridelene do opateri otca 🙂

JarkaZimova čitam ze si z Gelnice často tam chodievame k znamim do Prakoviec Mám vela pekných a zachovakých veci na dievčatko 6rokov ak by si sa neurazila vedela by som ti niečo doniesť viem ze to v tej časti Slovenska nemáte ľahke a určite to nechcem predavat cez Bazar .

adka.baby
7. feb 2014

nelatakacova keby som ja mala taký príjem ako moj ex..podotýkam, je to viac ako 1000 eur a po rozdelení majetku mu ostalo 80 percent, dala by som mu tolko,aby o dieťa bolo postarané,ako ked sme žili spolu a aaaano bolo to viac, ako 200 eur mesačne...tomu ver. Ked on môže chodiť na dovolenky a kupovať si drahé oblečenie,a ja na to z môjho príjmu nemám ani z daleka, tak aj dieťa si zasluži štandart a okrem toho, ja od neho nemôžem čakať žiadnu podporu čo sa týka postavenia mojej dcerky do života a od znova jej šetrím ako sa len dá, čo sme robili spoločne pokial sme žili spolu,ale po rozvode jej on všetko komplet vzal...to bola jeho podmienka pri delení majetku.Inak od neho nedostava absolutne nič ani vianoce, meniny proste nič a ked je s ním, to radšej ani nekomentujem. Ja som nemala pocit, že sudkyňa stála na mojej strane,kedže výživné sa vypočítavá 30 % z hrubej mzdy pokiaľ mám správne info,preto to posúvam dalej.

jarkazimova
7. feb 2014

Super. ...nelatakacova veľmi by si ma tym potešila aj ked moja sa v raste trochu rozbehla ale určite nam to pomôže. K tomu výživné mu čo si napísala je čistá pravda su take čo sa nevedia zmieriť z rozvodom a robia mužovi napriek. Stretávame sa akože teraz šťastné rozvedene "kamošky " jedna znas to zobrala ako sponzorske aj sa tým chvali že od exa vydrbala super výživné drahy mobil fajčí auto samozrejmost dostava 220€ malemu kupuje s bazosu veci alebo po dostáva od kamosiek . Ale vsetky sa znej smeju ze preto jej muž dal tolko aby mal uz odnej pokoj . A malemu jej ex ked su spolu raz za dva týždne by zniesol modre zneba takze super výživné a davka raz za dva tyzdne to sa vie niekdo super vydať a hlavne rozviesť.

nelatakacova
7. feb 2014

Za málo. Na budúci víkend ideme do prakoviec tak ešte napíšeme. Ta kočka s Gelnice nieje nahodou Evicka 🙂 citala som o podobnej ešte tam pisal aj jej manžel a daktore kočky ho obhajovali.nadavali na ňu. Chcela by som vidieť co kupi malemu každý mesiac za200€. Keď tu čítam ze dajakej kocke je 200€ malo a chce peniaze len na zaklade manzeloveho platu nech sa nehnevaju ale je to trapne podla mna su to vypocitave mrchy. Ked si jedna najde cas nech napise kde na dieta minie 200€

jarkazimova
25. feb 2014

@adka.baby dobrý večer no ako ste dopadla. zvýšili či znížili. Unás v rodine už bude asi ďalšie rozvodové konanie. 😒 takže budememať zas nove skúsenosti s našimi sudmi. Lenže sesternica si pomoc vo výške vyživneho nesľubuje nakoľko jej manžel nepracuje. 😠 a pred tescom pije. Preto sním už pol roka nežije. ☹

adka.baby
26. feb 2014

fuuuha to je teda sila ten pred tescom...ja ešte nič neviem sud na kraji bude neviem kedy...čakámmmm ticho pred búrkou

jarkazimova
26. feb 2014

@adka.baby ale ked sa brali bolo všetko OK ked mal robotu. Ked ho prepustili tak aj ked mal u sukromnika 600€ na ruku ale na papier dostaval minimalnu mzdzu. Takže podpora o ničom.potom sa narodila malá. A peniaze odchadzali ani nevedeli ako. Sponzor boli jej rodičia. A on miesto roboty nakoľko v našom kraji ani nieje tak rieši pitný režim čučo. A prespava dakde u kamarata. Strašné.

adka.baby
26. feb 2014

Fakt strašne to bude mať manželka ťažke s rozvodom a o výživnom ani nehovorim.Držím palce.

janulik99
27. feb 2014

@kaktusik007
@adka.baby
@adka.baby Prosím Vás, viete mi poradiť. Ak je podané odvolanie od okresnom súde ohľadom výživného, to znamená, že nie je právoplatné toto rozhodnutie, na ktoré sa odvolávalo a platí čiastka, ktorá sa platila predtým? Moc ďakujem za odpoveď.

01fialka01
27. feb 2014

@imrichgot Kludne ti to mozu este zvysit..., alebo to da znova preverit na okresny sud....

adka.baby
27. feb 2014

@janulik99 ahojky ak sa jeden z Vas odvolal rozsudok nie je pravoplatny a plati predcjadzajuci rozsudok kde bolo urcene vyzivne.Na tento rozsudok ktory mate obaja v rukach nedostanete peciatku pravoplatnosti a caka sa na dalsie pojednavanie na kraji.Drzim palce aj mna to caka.

zabicka1988
12. aug 2014

dobry den je tu teraz niekto kto by mi vedel poslat teraz mailom vzor na odvovolanie

christina1234
12. okt 2014

@adka.baby Dobrý deň, výživné sa vypočítava max. do výšky 30percent z platu a minimálne cca 27eur. Je nemožné, aby na každé dieťa platil 30percent z platu, keby mal 4deti.

luccyina
24. okt 2014

@nelatakacova Tak ja Ti poviem kde miniem 200 Eur na dieta.
Dieta musi niekde byvat - platim byt. Nie iba sebe, aj jemu. Alebo ho mam nechat stat pred otcovimi dverami?
Dieta potrebuje plienky a este par drobnosti z drogerie. MInimalne 70 Eur mesacne.
Dieta potrebuje jest a pit. 100 Eur mesacne. Minimalne.
Dieta potrebuje topanky na zimu. Aspon jedny. Dalej oblecenie - od pyzamka po oteplovacky.. A vo februari znova, pretoze rastie. Spriemerujme to na 40 Eur mesacne. Ked kupujes v bazosi a u cinana.
Dieta potrebuje sem-tam nieco z lekarne a dovolim si tvrdit, ze obcas potrebuje aj nejaku hracku, trojkolku ci cukriky.
A v prvom rade, dieta potrebuje mamu, ktora teda nezaraba, kedze sa stara o dieta, a pobera teda iba rodicovsky. Dieta nepotrebuje byt zavalene blahobytom, ale musi mat mamu, ktora ma silu sa na neho aj usmiat, nie len stale riesit co do ust.
Bez urazky, vsetka cest oteckom ktori sa o svoje deti riadne staraju, ale ked je to iba na mame a okolie jej nepomoze, 200 Eur vyzivneho k rodicovskej je minimum, z coho sa da ako-tak slusne vyzit. Viem ze su aj maminy co to dokazu z ovela nizsej sumy, skutocne maju moj hlboky obdiv, ale ak je to len trochu mozne, preco nezapojit aj oteckov aspon z financnej stranky, kedze donutit ich k tomu aby sa o dieta starali, lubili ho a venovali mu cas je nemozne?

moncsi1208
25. okt 2014

@luccyina ahoj,ja to skusim kazdy mesiac z 80€....plus,ked sa podari malemu vyscenovat od otca,aby peniazky,ktore zvykla posielat babka(ta,ktora mi povedala,ked sme sa rozvadzali,ze si zela,aby maly bol fetak a problemove dieta) na meniny,narodeniny a na vianoce mu dal,aledo mu kupil nieco uzitocne,saty,kredit na cipovu kartu,cim cestuje.tyzdenne mu kupi kusok pizze,ked tvrdi,ze na to nema,tak ani to,pritom maly nahodou videl peniaze u neho a ani nie malo.vraj nema na to,aby mu kupil nieco za 2€...tie croissanty,v ktorych su tie karticky s vtacikmi,maly by bol stastny,keby mu kupil 2-3ks,ale nie.ponozky za 2-3€?zabudni.vedela by som tiez napisat,kam davam vyzivne.mam stastie,ze som dostala od kamosky a od jednej mamicky vela vela znackovych a zachovalych veci,nevedela by som co robit bez nich.aj napriek tomu,ze maly mal pred 4rokmi 4alergie,ktore sa mi podarilo vyliecit bez asistencii lekarov.stalo by to 35€mesacne na lieky...suhlasim s tebou,ze staroslivost sa neda kupi,lasku sa neda vyjadrit v cislach.....zelam ti vela stastia a vytrvalost 🙂

luccyina
23. nov 2014

@nelatakacova Kedze som na tvoju vyzvu reagovala, ocakavala som, Nela Takacova, ze povies mamam ktore bojuju o lepsi zivot pre svoje deti aspon SORRY. Ale asi som precenila tvoje IQ. Vlastne, mohlo mi to byt jasne uz z tvojich prispevkov...Tak vedz este, ze ten boj je casto zufaly a zaliaty krvavymi slzami nad nespravodlivostou pachanou na vlastnom dietati, stratenou laskou, zmarenymi snami a strachom z buducnosti. Zi si svoj zivot a hraj sa na dobrodinku co laskavo pusti z ruk to, co uz nepotrebuje. Ale nesud inych kym nekracas v ich topankach. Vsjo.

silvia2013
6. máj 2016

@nelatakacova chceš povedať, že bývanie, inkaso,šeky do školy , kružky, lekári , jedlo, ošatenie kozmetika stojí menej ako 200€ mesačne?To máš potom velmi nízky štandard.