Odsúhlasia stretávanie bez prítomnosti matky?

2. feb 2024

Ahojte pri sude o urceni styku s maloletym dietatom odsuhlasia pri dietati do jedneho roka stretavanie s ocom aj bez pritomnosti matky? Alebo nedajboze nejake prespavanie u oca cez vikend? Dieta bezomna nikdy nebolo viac nez 2 hodiny cize nedokazem si to predstavit... navyse otec sa nikdy o dieta nestaral ani jeden cely den sam

palicka
2. feb 2024

Pokial otec nie je delikvent, ktory dietatu ublizuje, nie je v trestnom stihani...a nesiahli mu n rodicovske prava, podla mna ano. Teda aspon podla skuseností z okolia,ano.

autor
2. feb 2024

@palicka preboha ved to je hrozne vsak to si neviem predstavit akoze ako on bude varit prikrmy alebo podobne... a myslela si ano aj na to prespavanie? Lebo z toho som teda zdesena uplne

palicka
2. feb 2024

Zvycajne pokial dueta sud pridelí do starostkivosti matky, tak otec ma 2 navstevy tyzdenne ?na cca 2 hodiny) a kazdy sruhy vikend. Sviatky kazdy druhy rok (Vianoce- Silvester na striedacku). Netvrdim, ze aj u Vas to tak bude, no v mojom okoli to rakto dostali vsetci, ktori neboli dohodnuti dopredu inac

autor
2. feb 2024

@palicka o tomto rezime viem len som netusila ze to tak funguje aj pri babatku

palicka
2. feb 2024

Rak jedine, ze ide o dojcené dieta..Ale kedze riesis prikrmy, tak otec sa berie ako plnohodnotny rodic. Teda prikrm zvladne..

deti95060810
2. feb 2024

nám povedali len v prítomnosti matky. dieťa malo 18 m. žiadne víkendy, len každý týždeň po jednej hod.

autor
2. feb 2024

@palicka no on nezvladne ani prd.. v zivote este neurobil ani jeden. O vychovnej metode ze babatko zacne plakat tak ho dam do postele a zabuchnem za nim dvere a odidem ani nevravim.

tamitamitami
2. feb 2024

Určite nie je štandard že také malé dieťa dostane otec hneď zo začiatku na víkend alebo na noc. Ja nepoznám ani jeden taký prípad v svojom okolí kedy by súd takto rozhodol.
Napíš si do návrhu ako si to predstavuješ ty a napíš aj dôvody prečo. Hlavne tak aby to bolo čo najlepšie pre dieťa, nie pre teba, nie pre ex partnera.

mandarinka555
2. feb 2024

Neboj, sám s ním nebude, odnesie ho k matke.

autor
2. feb 2024

@deti95060810
@tamitamitami chvalabohu a ano presne tak mne ide hlavne o dobro dietata. Keby mi islo o dobro mna tak mu supnem decko na cely vikend a mam cas pre seba lenze ja mu nedoverujem v tom nechat mu na cely den a noc dieta

autor
2. feb 2024

@mandarinka555 to by som bola kludnejsia ale nema tu moznost

palicka
2. feb 2024

Pozri, urcite zalezi os sudu. Co mna prekvapuje, nasim znamym tak rozhodli zeny sudkyne. Urcite ich bude zaujimat, ako ste zili pred rozvodom.

mandarinka555
2. feb 2024

Tak potom stačí, že dieťa zamrnčí a donesie ti ho hneď naspäť.

autor
2. feb 2024

@mandarinka555 nie on ho zatvori do izby a necha tak

mogaa
3. feb 2024

tak záleží naozaj na sudcovi...on bude tvrdiť že sa o dieťa postarať vie, ty opak - bude to tvrdenie proti tvrdeniu....okrem toho ak má matku alebo priateľku, môže v čase s dieťaťom byť u nej a tá mu pomôže s príkrmami....ak by tam aj súd určil stretávanie v prítomnosti matky, po pár mesiacoch môže požiadať o zmenu - aby to bolo bez matky....si si istá že sa budeš chcieť stretávať s ex pravidelne na pol dňa?lebo to bude tvoja povinnosť rovnako ako keby sa stretával len s dieťaťom..... ty mu nemôžeš povedať je mi zle alebo nechce sa mi....

autor
3. feb 2024

@mogaa ked bude dieta starsie som tomu naklonena nech si buduju vztah a nech su spolu kludne sami ale kym je taketo male radsej pre jeho dobro toho pol dna pretrpim ako by sa malo nase dieta trapit

janka27101988
3. feb 2024
Používateľ janka27101988 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od janka27101988.

Určite chod na kuratelu a poinformuj sa tam. Ja som tak tiež išla. Tým že manzel deti neuspava, mi povedala, že prvé mesiace staršieho 4r nemusím s otcom nechávať ani na obedny spánok. Až postupne. Mladší ma 1,5r a tam mu dam len 1,5hod doobeda a 1,5hod poobede. Odkomunikované aj s právnikom. Ak si to vieš obhájiť, nieje problém.

autor
3. feb 2024

@janka27101988 dakujem

kiksina_21
17. feb 2024

Mne je až zle keď toto čítam. Idem dávať ex na súd ohľadom výživného a stretavania sa...viem že on malu by chcel aj na noc k sebe, má síce ešte len 7mesiacov a stále ju kojim ale potom neskôr. Navariť neviem či by vedel malému dieťaťu a prebaliť? Keď príde na návštevu ku malej a začne plakat tak mi ju hneď dáva lebo nevie čo s ňou. A mohol by potom neskôr povedať že ju berie k rodičom napríklad na víkend - on alkoholik, obydvaja rodičia alkoholici. Oni tvrdia opak. Pomohli by záznamy polície? Že riešili takého priestupky aj u nich doma aj u mňa? Keďže som v minulosti volala na ex políciu? Normálne teraz neviem či nenechať všetko tak.

autor
18. feb 2024

@kiksina_21 zaznamy by podla mna urcite pomohli.. nenechaj to len tak

kiksina_21
18. feb 2024

Dnes od rána len samé nadávky na mňa, chcel ísť s malou do kostola, má len 7mesiacov a závislá na mne.

mondolina
18. feb 2024

@kiksina_21
načo mu vôbec odpisuješ? 🤔

zana147
18. feb 2024

@kiksina_21 neodpovedaj,ignoruj

tamitamitami
18. feb 2024

@kiksina_21 Ja by som mu na tvojom mieste neodpisovala a už vôbec negatívne nereagovala (sms si samozrejme odložila). Raz za týždeň by som mu napísala kde a kedy môže prísť pozrieť malú samozrejme pod podmienkou že sa pred dieťaťom bude správať normálne ak nie stretnutie ukončíš.

kiksina_21
18. feb 2024

@mondolina
@zana147
@tamitamitami už mu neodpisujem. Posielala som žiadosť na centrum pomoci, dúfam že mi pomôžu ohľadom dcéry aj či by sa nedalo niečo spraviť s jeho komentármi na mňa a moju rodinu. To už je dosť na psychiku toto...

mondolina
18. feb 2024

@kiksina_21
ja som to zažívala tri roky. správy nečítať, nereagovať.