ženy neviete mi poradiť ako to funguje ked sa otec stretava z maloletým synom 2x do týždna na hodinku a pol a ja sa planujem odťahovať do daleko vzdialeneho mesta ....ako to to funguje ???? da sa to vobec ??? nebudem za niečo stihana? ?? nemate niekto s týmto skusenosť ??? alebo ako ste pri niečom takom postupovali ....
dakujeeem
@bonaqa2013 tak to si mala stastie alebo hlupu pracovnicku ze ti hned uverila aky tvoj manzel je bez dokazov.
@katrina18 ahoj.nemam skusenost iba co viem vraj treba suhlas otca od niekolko km
@tova nie hlúpa nebola, ale on sa tam predviedol sám - mali s ním vlastnú skúsenosť. Keď prišli k nemu domov pozrieť ani ich nevpustil dnu - vyhnal ich.
@katrina18 a preco by sa to nedalo? 😉
predpokladam, ze dieta je zverene do tvojej osobnej starostlivosti - takze byva tam, kde byvas ty. ak sa rozhodnes prestahovat, je to tvoja vec. otec moze reagovat navrhom na upravu styku (napr. ak by sa mu neoplatilo 2x tyzdenne cestovat dlhsiu trasu, moze poziadat o zmenu styku tak, ze bude chodit napr. kazdy druhy vikend na cely vikend).
takze prestahovat sa mozes, otcovi to treba len oznamit.
keby si sa stahovala do cudziny, tam je to uz inak, ale pises len o inom meste, tak asi sa to tyka SR(?)
A nevieš presne od kolko km?
dakujem, ano tyka sa to len sr, alemusim ist co najdalek.
Ak je to na uzemi SRnepotrebujes suhlas otca. Suhlas potrebujes jedine prin stahovan ido zahranicia.
dievčata čitam vaše prispevky a aj ja sa chcem odstahovať s dieťatom ale sme ešte zosobášený viete mi poradiť či ako je to po pravnej stránke prípadne čo všetko pri tom je potrebné vybaviť? manžel začal byť agresívny ked sa dozvedel ze sa chceme vystahovať a popri tom už 2 roky s nami nebýva a za malým chodí len sporadicky , dakujem vopred za správy
@bonaqa2013 toto je nazor opravdu matere ktora neberie ohlad na dieta. Aj to ma pravo na otca. Nechapem...
Ja som od manžela odišla, zobrala som aj syna a to sme ešte neboli ani rozvedení - 200 km. Aj sa ma kolízna opatrovateľka pýtala, že kde momentálne som, ale nepovedala som. Ako dovod som uviedla, že manžel je agresívny, sprostý... a žiadnu adresu odo mňa nedostali. A nič sa nedialo.
A čo teraz keď nájdeš nejakú super prácu vo vzdialenom meste, tak ju musíš nechať tak, lebo treba sedieť pri exmanželovi? Podľa mňa si žiješ svoj život a on nech si žije svoj. Ale skús napísať právnikom na HNonline.sk tam hore nájdeš poradňa.