Moze socialka odobrat dieta ked je v rodine clovek,ktory holduje alkoholu? Nemyslim matka,ale jej partner
to by bolo detí po ústavoch.....
Podľa mňa ak je na to dôvod, tak áno.
Jedine, ze by bol pubertiak skutocne ohrozeny. Ale vyvstava tu otazka, preco sa matka nepostara aby dieta nevyrastalo s alkoholikom, ktory ho moze ohrozit. Preco by mal za matku preberat zodpovednost stat? Kde je jej svedomie a zodpovednost za dieta?
ak by opity rodici napadal a tyral dieta a matka o tom vedela a nic tak by dovod bol ..ale inak nie.. tolko ozranov nielen na sk beha po svete a maju deti ...
Pokial nie je nasilny k dietatu,tak nie. Psychicke traumy bohuzial nikto neriesi.
@anjelicek26 ide o to ze znama ma alkoholika,je sledovana socialkou a kazdy jej hovori,ze ak ho najdu opiteho v momente deti beru,nerobi detom zle,ani ich nebije,ani ju len proste chlasta
Ked je v rodine alkohol, nikdy to nie je ta jedina patologicka vec... (som clovek z fachu). Takze odpoved - ano. Ale nikdy nie tak,ze nic sa nedeje a zrazu pridu a zaklopu na dvere a dieta vezmu. Prv sa rodina sleduje ,navstevy a tak..Vzdy sa da dohodnut a to tak,ze socialna pracovnicka ako prve musi zistovat,ci moze dieta ist k blizkej rodine, ak nie, tak moze ist dieta aj s matkou (co nepije) na dohodu do cdr (centrum pre deti a rodinu), napr na mesiac,ako sa dohodnu.. alebo iba dieta samotne. Ked tieto moznosti odmietnu, vyda sa tzv neodkladne opatrenie ak je vazne dieta ohrozene a za par hodin ide dieta do cdr a s rodinou sa intenzivne pracuje,aby sa mohlo dieta vratit ak je zaujem.
@katuskamala1 dostali anonymne udanie od jej ex preto ju riesia
no čo vidím tak nie...
s dcérou chodila spolužiačka ktorej rodičia obaja dennodenne v krčme.
obaja. ona naliata - on naliaty plus automaty. Deti doma samé aj o pol noci....
nikto im deti nezobral a to už trvá roky. Ani už nezoberie, pretože tá staršia už ide mať 18, mladšia má o rok menej a najml. asi 10 r. aj do školy kvôli rodičom chodili všelijak - najmä tá staršia musela opatrovať najml. sestru, lebo mama opitá a neschopná sa starať vtedy o malé bábo...
@deti95060810lenze asi to nikto neriesil
Tu nejde o odobratie do detského domova, ale môže to dať otec dieťata na súd a žiadať si ho do svojej starostlivosti. Ak sociálka usúdi, že pre dieťa su u otca vhodné podmienky a u matky nie, keďže žije s alkoholikom. Mali by konať v najlepšom záujme dieťaťa
PS: ako sa vie, že udanie je od matkinho ex, keď bolo anonymné
@tradaaa on ho nechce k sebe,lebo ta mala ho ani nepozna, on chce,aby ho vzali do domova
Vie to lebo jej to napisal,ze to urobi
Tak potom pre deti bude najlepšie keď alkoholika pošle kade ľahšie
Najposlednejsou moznostou je dieta z rodiny odobrat. Poviem to na rovinu,nie je tolko volnych miest v cdr aby tam mohli byt deti len tak pre nic za nic...
@tradaaa na lieceni bol
Mama by najlepšie urobila pre deti aj seba,keby alkáča poslala do kelu.Nikdy by som nedopustila aby v tomto vyrastalo dieťa.Este keď máš za zadkom sociálku a naháňa ťa ex.Pre decká sú tieto situácie nesmierny stres a vybavujes im traumu na celý život
Takže nielen alkoholik, ale ešte ju aj vydiera
Nie.