Odobratie dieťaťa

8. mar 2023

Je podla vas mozne odobrat sudnou cestou matke dieta ak ho ohrozuje na zdravi? Napriklad extremnou nepozornostou kedy dieta ma caste urazy ? Odmieta s nim ist k lekarovi, lieci ho doma, skratka cele zle a cudne. Uz sa stalo napriklad ze dieta skoro zrazilo auto lebo matka bola zahladena « doblba «  a zachranili ho okoloiduci a vela podobnych pripadov… kto moze podat navrh na sud?

zuzanka.zuzu
8. mar 2023

pani svokra? 🙂
alebo sú z tých úrazov aj nejaké lekárske záznamy? a nie, "lieči ho doma" by si pediater všimol, lebo do 2r sú preventívky pomaly každý pondelok a potom ide dieťa do škôlky, kde by si všimli učiteľky

rude_baby
8. mar 2023

Ty nie si ta svokra co sa tu minule pohorsovala, ze nevesta spáva s dieťaťom do desiatej, jedenástej? 😆

viestta
8. mar 2023

A kde je otec dieťaťa? Je rovnaký rodič ako matka a rovnako zodpovedny

autor
8. mar 2023

@zuzanka.zuzu nie som svokra a lekarske zaznamy o niektorych urazoch su. Prosim vas uz nebudte paranoidne.

autor
8. mar 2023

@rude_baby nie kazda co sem pise je svokra ale vidim ze trafene husi gagaju poriadne 😂

viestta
8. mar 2023

A kde je otec dieťaťa? On ho nevie zobrať k lekárovi ak je choré?
A čo mu lieči doma? Sople sa bežne riešia bez lekára, drobné detske úrazy tiež. Ak mu neliečila svojpomocne zlomenú ruku, tak neviem co riesis

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanka.zuzu
8. mar 2023

lekárske správy o týraní alebo také, z ktorých by bolo podozrenie na týranie? a že som taká smelá - ty to tom odkiaľ vieš? lebo veru lekárske záznamy nie sú verejne dostupné 😉

sella38
8. mar 2023

tak kto si? Svagrina, sestra, suseda, ci nova caja otca dietata?

zooeynka
8. mar 2023

Ty budes premotivovana nova bezdetna partnerka otecka "zanedbaneho"dietata.....

gabika128
8. mar 2023

Mne by podľa tvojho popisu odobrali deti každý týždeň 😂

autor
8. mar 2023

@viestta neviem kde je. Ja som suseda tej rodiny. Oni ziju v takom divnom zoskupeni ze stara matka, jej dcera a dvaja postihnuti dospeli synovia. Ja len tak obcas vidim, ze decko jej padne na schodoch a ona nic… hovorim, velakrat sa to stalo a potom aj krik ide od nich. Ta dcera s dietatom niekam potom odchadza, par dni jej neni a potom cele odznova. V podstate by mi to mojom byt u riti ale toho maleho mi je luto…

autor
8. mar 2023

@gabika128
@sella38 suseda uz som to pisala vsak citajte 🤦‍♀️

sella38
8. mar 2023

vsak citam, ale zatial viem citat len text, nie myslienky... kedze si to napisala az PO mojom prispevku 😉😂🫣

viestta
8. mar 2023

Takže si len suseda a vieš, že zanedbáva zdravotnú starostlivosť.
Keď máš oprávnené podozrenie, nahlas to na sociálnu, iste je ale jedno. Ak sa aj niečo zisti, dieťa jej neodoberu. Na to musia byť závazné dôvody.

zooeynka
8. mar 2023

Podnet na socialku mozes dat aj ty. Ale ci bude dieta na tom lepsie ked ho odoberu od mamy....no neviem

esmeronka
8. mar 2023

Čo je divne na zoskupeni tej rodiny? Hádky su v každej rodine pokial nelietaju veci a ĺudia cez okná alebo niesu spity a sfetnuty 24/7/365...tiež nič divne nevidim na tom kriku ten môžu robiť aj tí postihnutí synovia....podnet na sociálku môžte dať ak máte opravnene obavy a nie len chtíč dakomu spraviť zle a vytešovať sa potom s toho na okne že haa je tam sociálka som ju krasne zavolala som best best ego vo výšinách....ako sa hovorí nehas čo ťa nepali,ak chceš pokoj tak daj pokoj

autor
8. mar 2023

@esmeronka dame…uz sme sa o tom bavili aj so susedmi. Susedska nevsimavost uz stala zivot nejedno dieta. A tam je to naozaj viditelne ze nieco nie je v poriadku.

esmeronka
8. mar 2023

No len to že dieťa pada kade ide neni dôvod na podnet vás s tym otočia hneď že je to bežná vec

cairka
8. mar 2023

Keď tam žijú dvaja dospelí ZŤP ,pravdepodobne bratia mamky dieťaťa.... Nie je možné, že aj nalý je ZŤP? A preto casté úrazy, krik, plač ...

maryetta
8. mar 2023

Ono zle sa rychlo stane. A casto mozem byt pol metra od dietata a aj tak sa zle prihodi ☹
Predpokladam ze ziadna matka nechce svojmu dietatu zle.
A co je na tom ze lieci dieta aj doma?
Tiez nechodim s kazdou chorobkou k dr az tam nechytia nieco horsie.

jaskolka
8. mar 2023

Ja som v lete zamykala dvere, syn bol odo mňa ani nie pol metra, sedel pripútaný na zabrzdenom detskom bicykli s tou vodiacou rukoväťou. V sekunde sa prehol nabok, chcel si dociahnut kamienok, prevazil sa a prevrátil aj s bicyklom. Zodraty nos, rozbité pery, modrina na čele, keďže sa vyvalil na betónový chodník. Zavolala som doktorke, povedala mi, že nech ho len pozorujem, že to sa stáva,nemám sa stresovať dopredu.
Potom asi o mesiac sa prevrátil na obrubníku v záhrade, rozbil obe kolená. Manžel stal hneď pri nom, no absolútne sa nedalo nič urobiť. No a do tretice behal u svokry, pošmykol sa na behuni a vpalil rovno čelom do divana. Monokel mal asi týždeň. Boli sme tam asi 4 dospelí...
Jednoducho sa také úrazy občas stanú, a môžeš byť aj pri nom doslova pri zadku, nezachytis ho.

matullienka
8. mar 2023

@jaskolka joj veru toto poznám aj naša je taká ak dnes stála pri mne pri kuchynskej linke a kychla a bum čelom plnou silou o pracovnú dosku, modrinu ma cez pol čela

lucia147852
8. mar 2023

Však podnet na prešetrenie môžeš dať, ak máš pocit, že dieťa je týrané. Keby niekto počuje niekedy krik od nás, tak asi na mňa tiež volá sociálku. A zvyčajne to znamená že kázem dcére dať si ponožky, alebo minule sme vyberali kliešťa a rucala jak jeleň v ruji. Minule sme sa obe strepali na schodoch. 🤷 Stáva sa. A k dr tiež nechodím, keď netreba. Sople, kašle liečim doma. Zbytočne v ambulancii chytíme dačo iné. Dr vie, že prídem vtedy, keď už si sama neviem dať rady.

panonia
8. mar 2023

Odobratie dietata je ta posledná možnosť. Najprv sa rodina musi pokúsiť o napravu. A yoto niesu dôvody na odobratie.

jonnie
8. mar 2023

Mam takých susedov.. co by si si myslela, ze dieta tyraju. Ale údajne tie záchvaty dieťaťa sú spôsobené diagnózou. A nemôžem povedať, 4 dospelí okolo dieťaťa a niekedy taky rev... a vidím, že sa snažia.

petronelka47
8. mar 2023

@viestta nie každý otec sa zaujíma o svoje dieťa

viestta
8. mar 2023

@petronelka47 už to bolo vysvetlene, ale na začiatku nebolo jasne ani kto sa pýta.

h2
8. mar 2023

Neviem si predstaviť, že niekomu odoberú dieťa, lebo ho "skoro" zrazilo auto.

zorkahorka
8. mar 2023

O ake zranenia ide a co lieči doma? Lebo to by mohli vziat dieta aj mne 😀 moj syn totalny fitipaldy, na motorke sa spustal z kopca a nic sa mu nestalo. Ale ked isiel po rovine vedla mna, spadol a skoncil s hrcou na cele 😆. Modriny su unho bezne, stale pada. Neda sa to ustrážiť.
A ani ja nechodim casto k dr. Kasel a sople liecim sama doma.