Odišla som s deťmi od manžela. Môže prísť polícia?

rihana12331
23. dec 2022

Dobrý deň prajem potrebujem poradiť od manžela dom odišla k mame s deťmi nakoľko začal ťahať svoju týždňovú šnúru teraz už keď je triezvy tak chce deti nakoľko je otec a má na ne právo a neboli mu odobraté rodičovské práva.... Písal mi že ak mu ich nedám tak príde s políciou a vezme si ich syn trojročný stále za ním plače že chce ísť k nemu môže to urobiť??? Čo mám robiť keď je triezvy je normálny stará sa varí práce ale keď je opitý je debil

mondolina
23. dec 2022

vyhráža sa ti. na základe čoho by deti zobral?

martul
23. dec 2022

@rihana12331 a máš ich zverené? Lebo inak sú rovnako aj jehom zoberie si ich a nemusí vrátiť. Je rovnaký rodič.

rihana12331
autor
23. dec 2022

@martul nie ešte stále sme manželia a nemám ich zverene

morgane1975
23. dec 2022

@rihana12331 v skratenom konani poziadat o zverenie deti

monalisa1111
23. dec 2022

@rihana12331 nenechaj sa od neho zastrašiť. Viem, že je to ťažké ale skús ho ignorovať. Pokiaľ by aj náhodou prišiel s políciou, objasni im situáciu. Oni s takými majú skúsenosti. A hneď 27.12 začať riešiť na úradoch..

bloger
23. dec 2022

@rihana12331 Obávam sa, že môže. Všetko je to potom vec dokazovania.

uhnakova
23. dec 2022

skus ho ukludnit, ze ste isli k mame na sviatky alebo prazdniny. Hned dalsi pracovny den zacni konat a poziadaj o zverenie deti do tvojej starostlivosti.

kristinapetronela
23. dec 2022

Áno môže ti ich zobrať aj on je rodič čiže len dufat že nepríde .držím palce

ivanabat
23. dec 2022

Ak je toto dlhodobé riešenie a neplánujete sa k manželovi vrátiť, tak podajte na súd hneď 27.12. návrh na nariadenie neodkladného opatrenia, ktorým budete žiadať zverenie detí do dočasnej osobnej starostlivosti. Súd bude musieť v krátkej dobe (bežne 7 dní) rozhodnút, návrh však musíte dostatočne odôvodniť, nielen že je debil. Chápete, on je stále ich rodič a ako povinnosti, tak má aj práva. Najlepšie by bolo sa počas sviatkov sa s ním nejak dohodnúť a potom to riešiť súdnou cestou, inak veľa nezmôžete. Veľa šťastia!

mogaa
24. dec 2022

otec má na deti rovnaké právo ako matka....aj v prípade rozvodu a zverenia do tvojej starostlivosti bude mať určený styk s deťmi, možno presadí aj striedavku, ktovie? chce teba alebo len deti? len ty vieš v akej si situácii, premysli si čo chceš....ak mu dáš ešte šancu a pije, trvaj na protialkoholickom liečení(kludne ambulantne) , ak s ním už nechceš byť - rieš rozvod a zverenie detí do tvojej starostlivosti.....ale ak nie je taký že sa opíja denne a je na stále mol, tak tak či tak bude mať určený aj styk s deťmi takže aj víkendy a rozdelenie počas prázdnin a aj sviatkov....teraz si ich môže vziať kedykoľvek, lebo je ich otec a nemáš ich ani zverené do tvojej starostlivosti....

danielahamar
24. dec 2022

prečo pije?

huxy
26. dec 2022

V prvom rade, ak nemáte ani jeden deti zverené do opatery, polícia ich neodoberie. Nemá na základe čoho. V druhom rade, ak by náhodou aj tak prišli, tak im to jednoducho vysvetlis, prečo si odišla, že sa bojíš o život detí aj seba.... V ďalšom rade hneď po sviatkoch navstiv kuratelu, kde ti môžu aj pomôcť spísať návrh na neodkladne opatrenie zverenia deti do starostlivosti do času rozvodu.

nepic
26. dec 2022

@rihana12331
Áno má na ne právo. Mám s tým osobnú skúsenosť,len opačnú,ja som otec a matka odišla s dcérou ku rodičom a odmietala mi ju dať,len to už bolo pred 18 rokmi. Ako ty máš problém s tým že pije,ja som mal problém že matka bola pi.. a psych.pacient. A tiež som to riešil tak,že som tam prišiel,slušne som sa spýtal či mi ju dá,keď povedala že nie privolal som policajtov,trval som na tom aby prišli,povedal som im že ju zadržiava proti jej vôli,naozaj sa jej spýtali či chce ísť so mnou keď povedala že áno naozaj išla do mnou. Polícia jej povedali že naozaj mám na dieťa také isté právo ako aj ona. A boli tam vtedy policajt+policajtka. Manželka keď mala so mnou problém,mohla ho riešiť so mnou a nie prostredníctvom malej a dieťa používať ako zbraň. A bolo by veľa veci inak.
Neviem ako to je u vás,aký máte problém,ale naozaj skúsiť dať manželovi na výber,už len kôli deťom nech sa rozhodne a niečo pre to urobí. Lebo pokiaľ potiahne sem tam týždňovú šnúru a potom je dlho pokoj,to neviem či to bude vôbec nejaký lekár riešiť.

miriam11
26. dec 2022

@rihana12331 zostaň u mamy. Keď by prišla polícia, vieš vysvetliť rozumne dôvod odchodu. Nech sa da liečiť, s alkoholikom žiť nebudete a hotovo. To povedz aj jemu.

kristinapetronela
26. dec 2022

Jednoducho nech príde aj polícia ,kľudne mu daj deti ...aj tak unho nebudú asi chcieť byť keď pije .normálne sa budú pýtať za tebou ...úplne pohoda kľud neboj ....len s ním neostavaj

nepic
26. dec 2022

@kristinapetronela
Nie vždy to je tak,že deti nechcú byť s otcom. Veľa krát sa o to len "maminka" snaží..

mondolina
26. dec 2022

tiež sme riešili že deti boli u otca, a matka zavolala policajtov, že ich chce ona. Nakoľko boli väčšie vedeli sa vyjadriť kde chcú byť. Kým nie je súdne rozhodnutie, deti sú každého a zároveň nikoho.

huxy
26. dec 2022

@nepic tiež osobne poznám prípad, ako píšeš. Ale v tomto prípade treba prihliadať hlavne na záujmy a bezpečnosť detí. A to neverím, že pri opitom chlapovi by mali.

kristinapetronela
26. dec 2022

@nepic jasneee to som tak blbo napísala .ja len že moje by s opitým nechceli byť .a práveže nech sú deti s otcom ja len že potom neskôr sa vypýtajú aj za mamou .určite som za to že sú dvaja rodičia

nepic
26. dec 2022

@kristinapetronela
@huxy
Áno samozrejme s tým suhlasim. Otec sa musí o deti posnažiť a keď budú väčšie tak budú viac tomu chápať a rozumieť. Lebo ja som bol tiež sukničkár,alkoholik a neviem čo ešte,proste ten najhorší,no len ako dcéra rástla,tak tomu viac rozumela a videla kde je pravda. A moja ex docielila to,že dcéra už má 20rokov a keď aj príde tak ide radšej ku nám(mám novú rodinu) alebo ku babke s dedkom,namiesto toho aby trávila čas s matkou.

magdus89
31. dec 2022

Sama som si tým prešla kľudne napíš ak chceš..