Odchod zo spoločnej domácnosti po napadnutí nožom

levica2013
31. okt 2013

Dnes ma manžel napadol s nožom ... volala som policajtov ... stále sedí v cele ... ked ho pustia chcem sa odstahovat z bytu ... mame dieta a bojim sa aby na mna nevytihaol, ze som mu uniesla dieta ... ako pokracovat v takom pripade ?

h2
1. nov 2013

@levica2013 Fúúúha, tak to je sila, držím palce, nech všetko dobre dopadne. A byt je koho? Manželov? Alebo spoločný? Ak spoločný, nikam nechoď, vymeň zámky a vysťahuj Ty jeho, snáď mu nenecháš ešte aj byt!

kuwait
1. nov 2013

necakaj kym ho pustia,pober veci a odid ,moze ta zas napadnut,ak ale podas zalobu o pokus o vrazdu tak si posedi par rokov a ty sa mas cas zariadit.Toto bol pokus o vrazdu len si mala stastie.Podobne pripady sa stali na SK pred kratkym casom, no tie zeny stastie nemali,zomreli.Nepodcenuj situaciu !

kuwait
1. nov 2013

@levica2013 necakaj kym ho pustia,pober veci a odid ,moze ta zas napadnut,ak ale podas zalobu o pokus o vrazdu tak si posedi par rokov a ty sa mas cas zariadit.Toto bol pokus o vrazdu len si mala stastie.Podobne pripady sa stali na SK pred kratkym casom, no tie zeny stastie nemali,zomreli.Nepodcenuj situaciu !

zutera
1. nov 2013

Moja určitě se obrat na sociálku kde se domluv na každém kroku-vlastní skušenost! Každé dítě tam patří pod některou kuratoru.Je to podle jmena.Poradí ti co dělat, na co máš a nemáš nárok a neboj se toto se klasifikovat jako únos nebude i když to určitě bude tvůj muž tvrdit. Držím pěsti. Já si něčím podobným prošla ta přesně vím jako ti je.

m_ij_ka
1. nov 2013

@levica2013 no to si mala obrovské šťastie aj s dieťaťkom, rozhodne si zabezpeč papiere aj od lekárov ohľadom toho napadnutia, obráť sa na súd, ohľadom zaútočenia tvojho partnera na teba a tvoje dieťa, žiadaj súd, aby vydal rozhodnutie, aby s tvoj partner nemohol priblížiť k tebe a Vášmu spoločnému dieťaťu, nakoľko je možné , že by mohol v budúcnosti takto reagovať. Takisto treba poriešiť byt, kde žijete, je dosť dôležité komu patrí. Ak patrí tebe tak by som mu zrušila trvalý pobyt na mestskom úrade. Ak je byt na neho písaný tak by som na základe zápisnice od polície dala jeho vysťahovať. Buď sa poraď s právnikom , alebo môžeš ísť aj na úrad práce za kurátorkami. Ale všade si pýtaj doklad , že táto udalosť bola s tebou preriešená, aby si to mala papierovo podchytené. Držím palce a dúfam, že to dobre dopadne

seemani
1. nov 2013

☹ to je strašné, ešte ste dobre dopadli. Určite to nebudú brať ako únos, konáš v záujme bezpečia svojho dieťaťa a seba, myslím si, že mu ešte aj zakážu styk s dieťaťom a ak podáš trestné oznámenie, tak ho určite nechajú nejakú dobu vychladnúť... držím palce

janinah
1. nov 2013

dúfam,že žiadosť o rozvod už máš napísanú,ak ti je život milý....a z bytu sa nehýb/ak nie je výlučne jeho/ nech sa vypratá on,prečo ty s deckom?asi preto,že sa bojíš 😒 obráť s ana svoju rodinu,nech s tým nie si sama a máš podporu min. psychickú..a aj jeho rodičom by som "oznámila" čo a ako,aby z toho nevyšiel pred nimi ako neviniatko...ale ohľadom bytu by som s aporadila s právnikom,ohľadom dieťaťa nie,konáš predsa v jeho záujme a nebudeš ostávaš s manželom,abz dieťa videlo hádky a útoky

marca1331
1. nov 2013

a aky mal na to dovod preboha..ber nohy na plecia pobal sa s dietatkom a uteeekaj prec... !!!!!

aristka
1. nov 2013

nečakaj kým sa vráti ,dali ti čas ,aby si to riešila aj keď dočasne sa hneď pakuj a čo potom, smer advokát a pýtaj radu ako to riešiť po právnej stránke a kúp si kaser a nos ho stále vo vačku zo sebou ..keby niečo....

havana_frost
1. nov 2013

Môžeš buď odísť ty, aj na jemu neznáme miesto, však sa odôvodnene obávaš o svoj život a zdravie, aj o dieťa, nie je to únos. Alebo môžeš požiadať o vydanie predbežného opatrenia na zákaz vstupu násilnej osoby do obydlia. Ak to nebude rešpektovať, čaká ho už ďalší väčší prúser. Ak ho vzali policajti a sedí v cele, asi si na neho podala aj trestné oznámenie. Ak nie, rozhodne to urob.
http://www.centrumnadej.sk/index.php?page=predb...

nefrit
2. nov 2013

aj mna napadol pered malym dietatom, tretina vlasov bola fuc. kasli na rozvod, to moze trvat aj 6 rokov. vybav si predbezne opatrenie zo sudu, rozhodnu do 7 dni bez pojednavani na zaklade zaznamu z policie, ktory si oni vyziadaju, iba ich v predbezku na to upozorni, daj mu aj zakaz priblizenia sa k tebe a k dietatu z dovodu dalsieho napadnutia mozneho na teba ci dieta v buducnosti. hned v ten den podaj aj riadny navrh na zverenie dietata do tvojej starostlivosti - co sa moze tahat aj cele mesiace, na rozvod mas dost casu podat aj neskor. Za ziadne nebudes platit, lebo v nich pojde stale o dieta. Urci si riadne vyzivne na dieta, lebo nic nedostanes do cias skoncenia rozvodu co vravim moze trvat aj roky. pri predbezku a pri navrhu na zvereni dietata tebe uz budes dostavat na dieta peniaze a ak sa omeska alebo nezaplati 3-krat v lubovolnom casovom rozsahu a nemusi to byt ani za sebou, tak je to nove trestne konanie pre neho. A ano s bytom....ak je vas spolocny, tak tam zostan, vymen zamky, popros o policajnu ochranu a maj ich stale na telefone. poziadaj sud o jeho vystahovanie z toho bytu. ide to, len to chce vela sil a ziadne ustupky, lebo ti nakoniec este dieta aj vezme. ten, kto to urobil mne, ten odmietol vypovedat na policii a aj na sude o tom, dobre zaplatil a policajne "vysetrovanie " trvalo 5 mesiacov. sudne konanie rozvodove este stale trva 7 mesiacov a nie je ukncene ani zdaleka, ale dieta mam. zverene predbezkom, len vyplul dusu, ked to zistil a nemohol voci tomu nic a riadne zverenie som ziskala ani nie do 2 mesiacov. A podchyt si socialku, spisuj a povedz aj ten najmensi detail, zide sa ti to. aj na policii, vsetky aj nepodstatne detaily a opieraj sa uz o obavu o dieta.

kuwait
3. nov 2013

zeny ved napadnutie nozom sa kvalifikuje ako pokus o vrazdu alebo pokus o ublizenie na zdravy on by sa z vazenia nemal dostat,Ona by mala na tom trvat ze sa ju pokusil zabit a ma od neho pokoj.

seemani
4. nov 2013

@nefrit ako by jej mohol zobrať dieťa, však ju napadol nožom, jemu by ho nedali aj keby jej ho z akéhokoľvek dôvodu odobrali...