Ahojte. je možné aby od sept. nebol na súde ešte vytýčený termín na súdne pojednávanie? Ja viem bola corona, ale aj tak sa mi to vidí veľmi dlho . Podľa právnika termín bude vytýčený niekedy do konca roka. Osobne mám z toho blbý pocit a niečo mi tu nehrá...
1. Ako skontrolujem právnika či dal na súd prípad na prejednanie či mi neklame
2. ako dlho trvalo vo vašom prípade čakanie na prvé pojednávanie? viac ako 7-9 mesiacov?
Je to vo veci podvodu ....
Však si zatelefonuj na súd a informuj sa. Nič ťažké, zavolas a opýtaš sa
Vypytaj si cislo podania a informuj sa priamo ty na sude a urguj ich. Pojednavania uz normalne ficia...
ja som síce mala právnika, no návrh som podávala osobne v podateľni súdu a pani mi hneď dala termín aj s menom sudkyne (cca o 3 mesiace od podania návrhu) - choď sa opýtať priamo na súd.. rok čakať na termín je naozaj zvláštne..
známa čaká tiež už rok na rozvod, ešte ani termín nemajú
kamoška podávala vo februári a prvé pojednávanie bolo v decembri, bolo to v roku 2019, ani korona ešte nebola.
Záleží od sudcu...ešte sa môžeš načakať. Ale keď podáš sťažnosť predsedovi, termin dostaneš hneď😁
@nikaeli termín ste ťažko mohli dostať od pani v podateľni, ale Ok. Skôr asi číslo konania a meno sudcu.
A k autorovi príspevku..... nehovoríte či je to obchod/občan/test, najskôr Vám pravdepodobne vyrobili poplatok, na to je 15 dni, následne máte tiež lehotu na zaplatenie (ak nie je konanie oslobodené), po zaplatení to pravdepodobne ide na vyjadrenie protistrany, ak je to v občianskom práve, tak potom zase Vám na vyjadrenie a vaše vyjadrenie na vyjadrenie protistrane. Každý má na vyjadrenie minimálne 10 dni. V prípade, že zalujete niekoho kto postu nepreberá, alebo hˇnie je v dosahu, zvyknú ho aj hľadať cez policajtov, obec.... to sú ďalšie týždne navyše. Následne sa to zakaždým musí dostať na stôl vyššieho súdneho úradníka. Keď ste to podali v septembri, toto všetko pri veľmi šikovnom vyššom súdnom úradníkovi mohlo byt vybavené do novembra/decembra. Následne to predloží sudcovi, ktorý, ak má toho veľa, mohol to založiť, alebo je tam ešte nejaký iný zadrhel. Ale samozrejme najlepšie je zavolať tam a informovať sa. Pripadne nech Vám pravnik ukáže ako postupuje prípad. Je možnost sa aj sťažovať, ale najskôr by som to skúsila len cez informácie. Určite sudca neodkladá práve váš prípad zámerne. 😊
My sme čakali na prvé pojednávanie 1,5 roka.
@janka_266 a prečo by som si vymýšľala? dala som jej moju žiadosť so všetkými potrebnými prílohami.. ona ju zaevidovala, spracovala a vytlačila papier s termínom - bolo tam aj číslo miestnosti, v ktorej bolo pojednávanie, aj meno sudkyne - podpísala som prevzatie a bolo.. snáď si ešte pamätám, čo bolo v januári 😉
Návrh som si spísala sama ,vzor Google,zaplatila kolok a priložila v podateľni. O pár dní manžel odniesol svoje vyjadrenie že súhlasí s návrhom čo som podala. Termín prišiel poštou - do 2 mesiacov je pojednávanie.
ja som čakala na prvé pojednávanie 11 mesiacov😉
"Skontrolovat" pravnika mozes tak, ze ti ukaze podanie s peciatkou podatelne, jednoduche ;)