bettypo
5. aug 2013

@kikina84 pridaj ten navrh zakona

carodejnica
5. aug 2013

@kikina84 to nie je návrh zákona ale článok v internetovom magazíne, návrh zákona ak sa predkladá do parlamentu musí byť uverejnený na stránke nrsr.sk, alebo jaspi.justice.gov.sk - pozri si legislatívny proces prijímania a pripomienkovania zákonov 🙂

kikina84
autor
6. aug 2013

@carodejnica mne je to jasne,,no media vzdy vysnoria veci skor,ako sa stanu,a tí ktorí sú do toho bližšie zainteresovaní,tak vedia o čom píšu.Aj v čechách to boli nedávno len články,teraz je to odklepnutý zákon,plne fungujúci podotýkam,takže netreba to brať na ľahkú váhu, ale skôr by sme mali rozmýšlať ,čo sa s tým dá spraviť!!

lin123
6. aug 2013

@kikina84 suhlasim

liz_lemon
6. aug 2013

@kikina84 vies, ale media castokrat aj veci prekrutia a zvelicuju
v CR zakon funguje od 01.01.2013, ale ziadne deti sa tam neodoberaju, alebo vies o nejakych konkretnych pripadoch
samozrejme, ze su to veci, ktore nemozno nechat len tak, ale zase netreba sirit ani zbytocnu paniku

kikina84
autor
6. aug 2013

@liz_lemon ano aj takto sa to da chapat,takto totiz rozmysla vacsina obyvatelstva a potom len lamentuju doma pred telkou,ked si s nami politici robia co chcu..myslim ze toto nieje ta spravna tema na odsudzovanie a presadzovanie si silou mocou nejaky nazor,len aby ste sa vyrozpravali...to je kruta realita a ked budu mat vsetci takyto pristup ako vy k tomu,tak si potom netreba trieskat hlavu,ze preco je to tak a preco je to onak ..Kludne sa moze nieco podobne stat aj Vam,navyse pripadov zo Slovenska za posledne mesiace je dost a to tu este ani zakon nieje schvaleny..
som si na 100% ista,ze nemate dostatocne nastudovane prispevky a videa..lebo keby ste to bola vsetko videla a sledovala,tak takyto koment napise len clovek bez chrbtovej kosti 😖

liz_lemon
6. aug 2013

@kikina84 laskavo neurazaj
napis na ministerstvo, a ziskaj od nich text daneho zakona, a potom sa mozes vyjadrovat

kikina84
autor
6. aug 2013

@liz_lemon dobre berem za slovo..a tebe ked sa stane nieco podobne,tak potom nevypisuj co mas robit 😠

liz_lemon
6. aug 2013

@kikina84 uz len tebe budem pisat po rady, co na otazku, kde je text zakona pastnes clanok z netu

kikina84
autor
6. aug 2013

@liz_lemon tam utekaj pisat na nejaku stranku kde písu pubertacky ze nedostali kr*my...a nie sem na vážne témy..na iných diskusiách ta je stále ako maku..tak sem sa mi ne*erkaj..but taka zlatá...to je pre rodičov ktorý majú vážny záujem o to,ako budú v budúcnosti žiť ich deti

kikina84
autor
6. aug 2013

@liz_lemon a co koľvek napíšeš tak už ti neodpíšem,lebo ako sa hovorí,pokiaľ ti to nieco vraví,,že múdrejší ustúpi..takže v tomto prípade budem ja tá múdrejšia.. 😉

olivka84
7. aug 2013

Ahojte tiež som videla že sa čosi také chystá aj počula na slobodnom vysielací až má studený pot oblial aj sa s tým dá čosi robiť alebo je to hotová vec? A v česku to už je schválené?

kikina84
autor
7. aug 2013

@olivka84 ano ja som tiez pocuvala ten vysielac vtedy..co sa tam clovek dozvedel,to je sila,len skoda ze sa to nemoze medializovat..ja chodim na demonstracie za rodinu v ramci BA a okolia,podpisujem peticie,ale aj tak si myslim ze je to malo..hlavne tam je vzdy malo ludi..vela ludi bud nema cas,alebo to beru ze sa nic nedeje..hlavne si myslim ze je to stale malo medializovane !! na FB som prihlasena na stranke Ivany Boorovej a tam vzdy chodia aktualizacie.su tam zainteresovany ludia aj z CIPS,ktorý takýmto rodinám v núdzi pomáhajú,práve od nich idú prvé info o odobratých detoch,lebo tam sa to vždy hlási..každopádne som za akúkoľvek aktivitu,ktorou by sa dalo proti tomu nejako bojovať a pevne verím že sa nás tento zákon nedotkne :(

olivka84
7. aug 2013

@kikina84 ani na slovensku sa to nesmie medializovat ? mna ale zaraza ako malo to ludi zaujima som to hovorila kamaratkam s detmi a jednym uchom dnu a druhym von a ako si pisala az ked sa to potom bude ich osobne tykat prve budu vypisovat na forach o pomoc je to smutne. idem pozriet tu stranku ivany boorovej inak aj ja by som aspon tu peticiu rada podpisala nevies kde sa to da

kikina84
autor
7. aug 2013

@olivka84 len cast sa medializuje..neviem od coho konkretne zavisi to,co sa zmedializuje a co nie..ale peticiu som podpisovala jednu v anglickom zneni,to bolo za zrusenie juvenilnej justicie,myslim ze to bolo Anglicko a potom jednu proti zavedeniu tohto zakona v Cechach,ale tam bohuzial presiel ☹
tu su nejake nove stranky:
https://www.facebook.com/stopjuvenilnejjusticii...

maxii
7. aug 2013

@kikina84
s tou medializaciou to bude asi zlozitejsie, ale skusim daco, len potrebujem vediet viac, ale iba relevantne zdroje, posli mi prosim link na clanok/clanky kde sa hovori o tom pripravovanom zakone na slovensku. Resp ci uz je enjake znenie, aspon predbezne, ci je uz navrh zakona. diki

kikina84
autor
7. aug 2013

@maxii tu je najnovsia zalozena stranka s touto problematikou..nastudovala som to a su tam zainteresovany ludia ktory sa tomu venuju a ktory s tym aj budu nieco robit..myslim ze tam budu vediet viac..skuste mrknut..vsetko je aktualne a pridavaju sa stale nove a nove info 🙂 ..pekny den
https://www.facebook.com/stopjuvenilnejjusticii...

maxii
7. aug 2013

@kikina84
vdaka, idem pozriet

marci77
8. aug 2013
kikina84
autor
10. aug 2013

@marci77 hovorim ze toto bude pekne na prd,ako tam pisu,ze vela ludi to bude zneuzivat,lebo napriklad pod nami byvaju v podnajme studentky a sa stazuju ze ide od nas stale krik a dupot..a ze oni sa nemozu ucit..ale ja za to nemozem ze mala je srasne ziva,proste co ju mam priviazat k radiatoru? ked je leto sme vacinou stale vonku..ale ked je chladno alebo prsi,proste sme doma.ja ju nebudem nasilu vlacit po vonku ked je -10 stupnov,len aby sa mohli studentky ucit,..ako uz teraz sa kvoli nim strasne obmedzujeme..uz som prestala aj vysavat pomali..lebo aj to im vadi..kurnik a taketo mladuchy sa vyhrazaju ze nas udaju neviem kde..staci jeden blby podnet z pomsty a uz idu po nas, ani si tie dotycne neuvedomuju, ze spravia zle len tomu dietatu tymto..Proste málo sa o tejto veci informuje a preto to budu ludia zneuzivat presne ako pisu a budu nahlasovat z pomsty kadejake hovadiny...Na prd je to,ked clovek nevie rozlisit co je naozaj tyranie a co nie..bude v tom zmatok..je to uplne na ho*no postavena novela.. 😠

kadri
10. aug 2013

tu mozete podpisat peticiu

http://www.peticie.com/peticia_na_ochranu_deti_...

vyjadrenie vaclava klausa, ktory ako prezident vetoval zakon o socialno-pravnej ochrane deti

http://www.klaus.cz/clanky/3181

citujem:
"... Nový zákon neobsahuje žádné pojistky proti libovůli úředníků při posuzování toho, zda rodiče vychovávají své děti správně, a hrozí tedy, že státní zásahy do výchovy dětí, které mají být jen zcela výjimečnou záležitostí mající své oprávnění pouze v extrémních situacích, se stanou běžnou praxí s výhledem, že rodiče - stejně jako pěstouni - začnou být vnímáni jako státu podřízení vychovatelé. Takový pohled nemohu přijmout.

Plánovaná profesionalizace pěstounské péče tyto mé obavy potvrzuje a dále prohlubuje. Novela vnímá pěstounskou péči nikoliv jako poslání, ale jako zaměstnání. Hlavní motivací pěstounů napříště už nemá být jejich zájem o děti, jejich altruismus a soucit s dětmi, které nemají vlastní rodinu, ale motivace finanční. Protože ti, kteří skutečně stojí o to pomáhat opuštěným dětem, to dělají již dnes. Z profesionálního prostředí dětských ústavů tak budeme vytlačovat děti do opatrování lidem, kteří se jako pěstouni zaregistrují z čistě zištných důvodů... "

michallina
11. aug 2013

Dá sa to podpísať aj na papier?

ultra
11. aug 2013

@kikina84 pozvi ma k sebe na tyzden a garantujem ti ze po tyzdni sa studentkam bude zdat hluk tvojich deti ako jemnucky - usiam lahodiaci sepot kvetin

syla
15. aug 2013

podpíšte prosím petíciu, sú tam uvedené všetky pokyny http://www.peticie.com/a/56941

sln1ecko2
26. aug 2013

Súhlasím treba byt opatrný, treba to medializovať, nemáte niekto známeho redaktora, aby sa po tom začalo vo veľkom hovoriť...prečo zrazu majú chodiť zo sociálky kontroloľvat deti? A co lekári pri detských prehliadkach????Som zhrozená...poďme niečo robiť....