Nulita manželstva

krpceek2
7. sep 2017

Dobrý deň je tu niekto kto si presiel cirkevnou nulitou manželstva ako to prebiehalo a ako to dopadlo. Prosim piste len tie ktoré ste si tým presli , dakujem

deti95060810
7. sep 2017

ahoj, môj brat sa o to snažil, ale nepochodil...len povedal, že to nie je jednoduché....

ikonica
7. sep 2017

@krpceek2 ano je tu jedna babenka a dopadlo to dobre.. mozno sa ti tu ozve ked to najde.... manzelstvo bolo anulovane..len je to pekne dlhy a narocny proces...

alilka
7. sep 2017

Halooooo áno tu som 😁😁 čo ťa zaujíma konkrétne?ja mám anulovane manželstvo 😉

svetlana35
7. sep 2017

@alilka ahoj, aj mna by zaujimalo ako to prebiehalo. Kde zacat a pod. Dakujem.

alilka
7. sep 2017

@svetlana35 začať musíš na cirkevnom súde priamo..neviem kam spadas..ja som to riešila v KE..prv musíš písomne požiadať o nulitu a odvovodnit to..prečo,čo sa dialo atď..ja som tam komunikovala zo sekretárkou ktorá to mala na starosti ona mi to bližšie ozrejmila..pokiaľ podávas ty poplatok potom tiež musíš ty uhradiť..ja som sa kontaktovala a bývalým a povedala mu že ak to nezaplatim(nebola som ochotná to cvaknut sama,nevidela som dôvod) tak nedôjde rozhodnutie. Ale to je posledné čo sa robí..po odoslaní tvojej žiadosti oni oslovia druhú stranu..tá sa môže a nemusí k tomu písomne vyjadriť. Stále sa čaká..a potom to začalo..moja výpoveď+výpoveď mojich svedkov..minimálne dvoch..ja som na to išla ako človek intigentne bez nejakých nakladaní "sracok'..pardon..potom o asi 2tyzdne vypovedal on +jeho svedkovia..a znova sa čakala. Na. Zhrnutie výpovedí atď..nikdy nevieš kto čo vypovedal..aj pred výpoveďou skladá sľub že o tom s nikým nebudeš rozprávať .a pokračovalo sa ďalej..keď to píšem vyzerá to zložito..ale nebolo to až tak hrozne .po čase ma zavolali ku psychológovi..potom zasa asi o 2 týždne jeho..vždy potom čakáš na rôzne rozhodnutia a dekréty atď..celé to trvalo rok..Coz je už skrátená doba toho ako sa to robilo pred rokom 2015..posledné čo bolo že sme mohli ísť nazrieť do spisov..ja som nešla. Nezaujímalo má kto tam čo vravel..všetko sa robí tak že s bývalým sa nestretnes..nakoniec bolo treba do určitého dátumu zaplatiť ten poplatok myslím 180€..to som platila v septembri 2016..a začínala som v novembri 2015..po zaplatení v októbri došli papiere s výpoveďami..(kde som z bývalého strany ostala ako ostatné prasa..ale veď Boh nad nami) a od 12.12.2016 som mala oficiálne anulovane manželstvo..tadaaaaa..som rada že som sa pustila do toho boja a nabudúce rok budem moc prisahať pred naším Bohom mojej terajšej polovičke. Stalo to za to 😉

svetlana35
7. sep 2017

@alilka fuuuha narocne....dakujem za info

alilka
7. sep 2017

@svetlana35 aaale vôbec..to sa len zdá..záleží čo chceš. Ak ti na tom ozaj záleží chod do toho..mňa strašne štvalo že po rozvode som sa nemohla ísť vyspovedať ani prijímať..už teraz môžem..máš to potom na celý život..hlavne ich tam zaujíma čo bolo pred manželstvom..nie už v ňom..môj ex má podvádzal z roku a pol manželstva rok..a to ich nezaujímalo..ich zaujímalo či sme išli do manželstva s čistým úmyslom..byť verný v dobrom aj v zlom atď..môj ex položil takú výpoveď že až..myslím že to ozaj veľa zavážilo..a pritom sme pred manželstvom spolu chodili 7rokov 😊

svetlana35
7. sep 2017

@alilka no ved ja som greckokat. my to mame prisnejsie. A som uz 2x vydata samozrejme na urade. Tak zijem viac menej v hriechu. Od prveho manzelstva ubehlo 12 rokov, tak ja si vela veci ani nepamatam.

alilka
7. sep 2017

@svetlana35 aj ja som gréckokatolícka ale sobášny sme boli v rimo..mája budúca švagriná tiež rozvedená a tiež jej anulovali. Oni sa aj v greko brali. Vraj akýsi svedok či čo im tam chybal a tým pádom bol sobáš neplatný..ona len poslala a bez výpovedí a kade čoho jej prišlo že je to neplatné .

alilka
7. sep 2017

@svetlana35 a to kde som to riešila je gréckokatolícka eparchia v KE

svetlana35
7. sep 2017

@alilka super a kde to treba napisat na aky urad? cize ona nemusela ani ist vypovedat?

alilka
7. sep 2017

@svetlana35 myslím že ona ani nebola. Do pol roka to mala..čo som nechápala..odkiaľ si,,?

svetlana35
7. sep 2017

@alilka zijem v ruzomberku ale predtym som byvala vo svidniku

svetlana35
7. sep 2017

@alilka
a tu ziadost si si sama pisala, ci si mala nejaky vzor?

alilka
7. sep 2017

@svetlana35 nie písala som si to sama..ale na 30x kým son to dala načisto 😂😂 hmm choď na vašu farbu nech ti oni povedia kam spadas..mňa odbyjali od saula do Paula až som sa konečne dopracovala kam mám ísť..podľa toho kde som bola krstena atď..to bolo zložitejšie nájsť kde mám začať ako ten celý proces okolo..ale odraziť sa musíš ak do toho chceš ísť..základ je sa napudit..mám kamošku ktorá sa rozvádzala skôr ako ja už sa aj vydala už aj bábo majú 2mrsacne a stále sa do toho nepustila..pritom. sa vydávala predtým za nepokrsteneho čo si myslím že je veľká pravdepodobnosť že im to anuluju..len nemá odhodlanie. A vždy to presúva..a už dávno to mohla mať za sebou .ja tiež som sa v 2013 úradné rozvádzala..a až na konci 2015 som sa do toho dala .ale ja som išla cez všetko..jednoducho som si povedala že sa nevzdám a už..a že pre to urobím maximum..a aha..😉

svetlana35
7. sep 2017

@alilka ved nas knaz taky mlady mi len povedal ze to tazko anuluju a nic ine k tomu. Tak som ostala znechutena.

alilka
7. sep 2017

@svetlana35 neee nepočúvaj to..mne jeden kňaz povedal že 10 rokov sa to bude ťahať..ja som prešla asi cez polovicu kostolov v našom meste a prosila o radu..skús cez net pozrieť..kde by si mohla spadať..kde máš najbližšie cirkevný súd..ja som michalovcanka a chodila som do Košíc..len sa nenechaj odbiť..😉

svetlana35
7. sep 2017

@alilka super, dakujem ti za info 🙂

deti95060810
7. sep 2017

môžeš mi povedať kde ten svedok neprišiel? Na svadbu, či na ten rozvod? Môj brat si tiež bral nepokrstenú....ale už sa na úrade oženil - druhý krát, takže to bude mať o to ťažšie....A ďalšia vec tam bola, že jeho prvá manž. podpisovala že bude súhlasiť s krstom ich dieťa´ta a keď sa dieťa narodilo, tak povedala, že takú zmluvu jednoducho pokrčí, zahodí a už je po zmluve....pre ňu tá zmluva nič neznamená....ani nedovolila dieťa pokrstiť...hm, možno by aj toto zavážilo....

osky
7. sep 2017

@alilka

mne sa to nezda vobec zlozite,prave som sokovana ze je to take jednoduche-ale tak mozno sa to len zda,vsak nepises ziaden dovody a podrobnosti ,iste ste mali vazny dovod na manzelsku rozluku...
ja to vsak i tak nechapem,ako je to takto mozne.

a o roksa ides vydavat-prepac,ked ti to nevyjde,zase mozes anulovat ??
zvlastne mi to vsetko pride,chvalabohu som pevna povaha a nejaku tu manzelsku krizu este ustojim...
srzim palce vsetkym

krpceek2
autor
7. sep 2017

a ake ste tam mali uvedene dovody? stacilo to ze bol neverny?

alilka
8. sep 2017

@osky ty ustojis..môj ex ustáť nechcel ..nie ja som bola ta čo to zachrániť nechcela ale on..a nikoho nemôžeš na nič prinútiť..a ci dôvody bolo vážne od toho tak sú oni..preto je ten súd ,výpovede ,psycholog ..oni usudzujú či áno a či nie .a dúfam že ma už toto nečaká žeby to nevyšlo..
@krpceek2 nie uvádzala som všetko čo ma napadlo..ako sme fungovali atď..to že ma podvádzal v manželstve ich nezaujímalo..ako som písala nulita že vyhlásenie za neplatné neexistujúce manželstvo čiže ich zaujímajú okolností pred nie po ..
@deti95060810 na svadbu..a všetko to tam udal do spisov?

osky
8. sep 2017

@alilka
rozumiem.

a samozrejme zelam aby si to zu nezazila.
ja si to ani neviem predstavit

terezka1947
8. sep 2017

@krpceek2 pri nulite manzelstva ide o skumanie,ci bol platny manzelsky suhlas....toto sa skuma,cize ide o to,co bolo...resp.co sa zamlcalo,atd,atd...je tam vela dovodov,tie sa skumaju,samotna nevera po nie je dovod
cize nejde o zrusenie manzelstva,lebo to mozne nie je
skuma sa vzdy,ci bol dany platny manzelsky suhlas,preto je to tazke,ale nie nemozne

krpceek2
autor
8. sep 2017

a ak bol neverny aj pred aj po a uz do mnzelstva vstupoval s tym ze nadalej bude v nevere pokracovat ?

alilka
8. sep 2017

@krpceek2 ak si o nevere pred nevedela toto je dôvod na rozlúku.

terezka1947
8. sep 2017

@krpceek2 iba ak by si nieco nevedela...nie,ze si vedela a aj tak do manzelstva s tym isla....ale tak,to uz vies ty...a uz je to aj na posudeni inych

svetlana35
8. sep 2017

@terezka1947 ved ale to sa da tazko dokazat ci vedela ci nevedela ci? ved to nemaju ako vyskumat.
@alilka Inak aj tvoj ex teraz moze sa opat zosobasit v kostole? Aj ked bol on "vinny"?

terezka1947
8. sep 2017

@svetlana35 hm...no,mohol jej kadeco zamlcat...jasne,ze sa to tazko dokazuje,ale ak ona sama o nevere vedela....tak nie je to dovod na nulitu
je tazke nieco dokazovat
ale uz som sa stretla s takymi vecami,ze ludia nevedeli,ze si nevsimli,atd,atd....ze zasnem...a veru,uz je asi vsetko mozne-ved vies,ludia su vselijaki....