Ahoj. Tak ako je to platí nový trestný zákon ci nie?
@pribinak a ako to vyzerá? Myslíte že bude platiť nový m
Nie súd pozastavil viaceré paragrafy. Budú to musieť asi prerobiť.
Moc sa tomu nerozumiem.. a aké konkrétne chce vláda presadiť?
@guudy Dnes tu bola diskusia aj o domácom väzení. To akože chcú nechávať väznov v domácom prostredí ? A ako je to s ekonomickymi a daňovými činmi tie sú pozastavené? Som zvedavá ako to dopadne toto.... prečo chcú vlastne meniť trestný zákon
Vlada chce touto konkretnou zmenou trestneho zakona pomoct svojim obvinenym a aj uz odsudenym kamosom. Nikto iny ich nezaujima. Je v zaujme obcanov Slovenska, aby v tomto zneni novelizacia nepresla.
No ja si myslim,ze co nakradi ,aby boli kryti, ci nie? V tej koalicii mame aj niekoho spravodliveho ?,Ja to vidim tak ,ze este horsie jak za Meciara,.ten ma len ubohu,minivilku.ale napr.Danko sa tam este ani poriadne neohrial a uz si dovolil s neviem s kolkou v rade uzivat paradnu dovolenku,a este sa chechce do ksichtu , ze za svoje.A dochodci chudatka,keby im Igorko nepridal ,tak musi aspon charita, ved niektori ani nemaju deti,
@sasa1310 a aké sú tam zmeny napríklad? Za trestné ekonomické činnosti, daňové činnosti, krádež atď..?
to neviem ešte, veď to nie je zverejnené. Ale 90 % obsahu novely bude platná.
To nie je pravda, US pozastavil zmenu trestných sadzieb aj zmeny v premlčaní. Jediné čo je platné je to, že sa ruší špeciálna prokuratúra. A nie, poslanci to teraz nemôžu opraviť, kým to je pozastavené - ak by ústavný súd rozhodol, že je to plátne a oni by robili zmeny tak by boli v podstate 2 novely trestného zákona. Čiže kým US nerozhodne, nemôžu o týchto veciach znova rozhodovať v parlamente.
@jaaankaaaa takže zrušili špeciálnu prokuratúru .. takže nové sadzby, nové znizene tresty a iné zmeny sa konať nebudú?
Ahojte chápem to dobre že pozastavil všetko okrem UŠP?
@mulm ahoj áno presne tak
Sa mi páči ako sa autor neustále snaží živiť túto hlupu tému. Len aby vyprovokoval kontroverznú diskusiu. Presne vie čo robí. 😡
Nie