Ahojte, chcem sa opýtať, že či niekto uzavrel nové manželstvo po nulite manželstva, keď ja som mala rozsudku Cirkevného tribunálu že nové manželstvo môžem uzavrieť len s povolením miestneho ordinára. Tak či miestny ordinár (biskup) dá také povolenie k novému manželstvu, čo si myslíte?
@dienmaria áno? a aká prosím ťa? to si fakt neviem predstaviť
@dienmaria záleží od okolností, či je poriešený problém, kvôli ktorému došlo k nulite, le nové manželstvo je možné, len treba, aby nastávajúci manžel mal tiež všetko poriešené, teda buď slobodný, alebo vdovec, alebo tiež nulita.
tu je dobry clanok o tom https://svetkrestanstva.postoj.sk/90452/proces-...
@dienmaria No a to si robis s Pana Boha zarty ?,Dala si mu slub prvy krat nevyslo a dalej chces ist bohu slubit ze s 2 muzom uz budes isto do konca zivota !Ja byt biskupom alebo kymkolvek tak by som ta poslala na urad a hotovo ze ked chces papier ten ti vydaju aj tam
@mackamizjedlaskrec no s tými odsudzujúcimi slovami opatrne. Ma rozhodnutie z cirkevného súdu, že manželstvo ani nevzniklo.
@mackamizjedlaskrec
Toto je čo za komentár???!!! Kamoška ma anulované manželstvo a tie dôvody boli mega vážne a trvalo to celé vyše roka! To nefunguje tak, že prídeš za kňazom/biskupom a povieš, že chceš anulovať a on že dobre. Vôbec NiČ o autorke nevieš, netušíš, čo sa stalo, tak láskavo neodsudzuj.
nemám osobnú skúsenosť, ale kamoška mala anuláciu a je vydatá... takže asi áno