Nezaplatenie výživného

14. nov 2022

Ahojte ex manžel mi nezaplatil vyzivne na dieťa mal zaplatiť k prvému v mesiaci ale doteraz nezaplatil co s tým?Dá sa niečo robiť?

cicuca
14. nov 2022

Ahoj, skús ho vyzvať, aby zaplatil a ak bude mať viac ako 2x zameškané výživné, tak na políciu s tým

kaktusik007
14. nov 2022

neda. ono ak do 15 teho zaplati na ten aktualne prebiehajuci mesiac - je to v poriadku. Nik neriesi ak je vyzivne platene do 30 dni odkedy zaplatene ma byt ;(

tak cakaj este. A ak neuhradi 3 platby - tak smer policia, exekutor a ziadost nahradne vyzivne

melanta
14. nov 2022

Už pri jednom nezaplatenom výživnom môžeš riešiť exekútora, ak teda ide o súdom stanovené/potvrdené výživné. Určite to nenechaj tak, aby si nezvykol, že nič nerobíš s tým, že nepošle.

autor
14. nov 2022

@melanta to môžem riešiť keď už nezaplatil jedno hej?

matabb73
14. nov 2022

Už keď mešká tri dni môžeš osloviť exekútora. Stále sa medzi ľuďmi šíri, že to musia byť dva mesiace, ale nie je to tak. Exekútor mu môže aj zabaviť vodičský. Mne pomohlo túto informáciu napísať do sms bývalému a do hodiny som mala peniaze na účte. Dobré informácie na túto tému sú v skupine Právne poradenstvo. Na začiatku sú články od právničky.