Ahojte
Od narodenia syna máme určené výživné ktoré má ex platiť. Platila to odjakživa jeho mama, keďže on nepracuje… bol od roku 2015 do 2020 vo vazení, vtedy mi neposielala výživné. Keď sa vrátil, tak začali posielať zasa až doteraz- od apríla mi už nebude lebo je chorá. Vždy som ju lutovala lebo mala syna rada, a aj s malým mi dosť pomohla, no už nemám s exom zlutovania, lebo nás velmi sklamali…
Otázka - dá sa vymáhať po rokoch to čo vtedy neplatil? Exekutorovi pojdem až cez týždeň, len či sa mi to vobec oplatí tam chodiť. Ďakujem
@janettdamian posielal mi po 2-3€ z vazenia ked bol 3 roky na slovensku, prve 3 roky bol v zahranici v base tak odtial mi neposielal… ale podla mna nic uz nezmozem po 4 rokoch… chudak moj syn, myslel si ze aspon po starych rodicoch bude mat na štart do života ale nechavaju byt aj všetko ich synovi,ktory v zivote nepracoval a vycuciaval ich…a nie vnukovi… preto teraz chce co mu aspon pravom patrí… preto sme ho neudali vtedy lebo sme mysleli že všetko ostane synovi že budú mať starý rodičia rozum, a až teraz sme sa dozvedeli že to tak nebude…
@pribinak vyssie som vysvetlila dovod… ja krava naivna… kvoli jeho matke som to nespravila lebo velmi na nom lipla a ze uz by umrela keby isiel znova do basy za vyzivne a jak strasne lubi vnuka a bla bla… tak ja ze ked maju tak nepodareneho syna tak daju vsetko na vnuka a prd, nechaju to radsej zobrat exekutorovi namiesto toho aby to darovali vnukovi…
Nemala by som veľké oči aj keď pôjdeš exekútorovi.. výživné máš dané súdom?
@domi1911 nuž náročná situácia, treba riešiť s právnikom. Vo veciach financií, nemôže byť človek dôverčivý. Lepší vrabec v hrsti ako holub na streche. Rodičom je bližší syn ako vnuk, bohužiaľ. Ak bude otec dieťaťa dediť, tak môže exekútor aspoň z niečoho vymáhať.
@petronelka47 ano, hned po narodeni sme mali súd.
@domi1911 tak držím palce u exekútora,nedaruj mu ani cent.
@domi1911 tiež mi ex neplatí výživné platil no prestal lebo nemá stále prácu. Zdrhol do Prahy bola som u súdneho exekútora ktorý to spísal a poslal exekutorovi ta to začal riešiť aj mi pošle občas zásielku co zistili no keďže ex nič nevlastní nemá účet vodičák byť peniaze nič len nejaké brigády ma nemá trvalý pobyt len v meste kde bývam. Bola som na upsvar a štát mi.plati náhradné výživné 100 e no on mi je dlžní 4tisic ktoré viem že nikdy neuvidím je to nefer lebo sú to peniaze pre dcéru no on sa nestará takže asi tak.
@domi1911 vybav si ešte náhradné výživné
@butterfly333 mam s tym skusenost..dcera ke uz dospela teraz jej prislo zaplatit exekutora dokonca. Po 9tich rokoch. Kedze od ex ekekutor nic nevymohol a medzi tym zomrel. Poplatky prisli dcere
@petronelka47 to zatial neviem, lebo doteraz mi platil, neplatil len toe roky co som pisala vyssie.
@slavomira236 takze sama sebe zdedila vyzivne co jej dlzil?? To uz co je kriste pane 🙈
@slavomira236 niečo takéto dnes bolo v Občanovi na jednotke.
@slavomira236 to vážne? Dcéra má platiť poplatky za svojho otca? No dúfam že to nebude náš pripad no obávam sa čohokoľvek. Bojím sa že keď náhodou zomrie on žije v Prahe a tu u nás v meste má trvalé ako len mesto.nema nikoho príbuzného len dcéru tak dúfam že ak sa mu niečo stane neprídu aby sme to všetko zaplatili aj prevoz a tak no on ma dlhov veľa aj v zdravotnej cez 4tisic aj všade kde sa dá tak ten exekútor od neho asi nič nevymože.
@slavomira236 a musi to dcéra zaplatiť nedá sa s tým niečo robiť? Aj niečo zdedila po ňom? Lebo dcéra nemá čo keďže on nič nevlastní tak ak ma dlhý môže dedičstvo odmietnuť a tým pádom nič neplatí len ako to je s tou exekuciou
@slavomira236 dcéra ako dedič dedí po otcovi všetko vrátane dlhov. predpokladám že nič nemal takže nech odmietne celé dedičstvo a nemusí platiť nič. Ak mal nejaký majetok tak sa dlh odpočíta v rámci dedičského konania.ak však podpísala že prijíma dedičstvo po otcovi tak to bude musieť zaplatiť, dedia sa aj dlhy
@butterfly333 poplatky exekútorovi sú dlhy, ktoré ostali po zosnulom. v rámci dedičského konania má dedic právo odmietnuť celé dedičstvo. Ak však ostal nejaký iný majetok, ktorý by dedič chcel, tak je nutné vysporiadať a uhradiť dlhy. Nedá sa dediť iba majetok a nie dlhy.
@amy12345 dedicske konanie ani ziadne nebolo na ziadnom sme neboli . Zomrel este ako hola maloleta. A teraz prisiel papier na jej meno to uz mala 23 rokov teraz. Hned ako zomrel informovala som exekutora. Nikto odomna nic nepytal az teraz po tolkych rokoch.
@slavomira236 dedičské konanie musí prebehnúť vždy ak bola ešte maloletá tak ste ju zastupovala vy ako jej zákonný zástupca, skúste pozrieť papiere ale dedičské konanie byť v prípade jeho smrti skrátka muselo lebo je vždy a dieťa je neopomenutelny dedič.
@amy12345 ďakujem to som chcela počuť lebo ex nemá vôbec nič takže nebude ani čo dediť.
Dobrý deň, ak máte výživné určené rozhodnutím súdu, premlčuje sa za 10 rokov. Máte tiež možnosť podať trestné oznámenie a tiež využite právo na náhradné výživné. Určite sa tým zaoberajte, prichádzate o peniaze pre dieťa.
Pohľadaj na googli či je na výživné premlčacia doba. Škoda, že si práve v čase väzby nežiadala platiť výživné (exekútor). Keby mal nahlásenú vyživovaciu povinnosť, tak by ho mali prednostne zaradiť do roboty, aby mohol platiť výživné. Teraz ak nebude mať z čoho platiť, tak ani exekútor nič nezmôže, aj keď výživné 2015-2020 nebude premlčané.